Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Wolf: 'Ik vind De Jong het perfecte voorbeeld van het huidige PSV'

26 november 2018 07:58

De Telegraaf-rapporteur John de Wolf was na de wedstrijd tegen sc Heerenveen vol lof over Luuk de Jong. "Wat een goal. Hij gooit er echt zijn hele ziel en zaligheid in. En geeft zoveel power aan de bal. Echt fantastisch om naar te kijken", aldus De Wolf in De Telegraaf. "Ik heb hem het hoogste cijfer gegeven: een 8. Niet alleen om die goal, maar ook om zijn geweldige wedstrijdinstelling."

Voor De Wolf was een moment in de eerste helft kenmerkend voor de mentaliteit van De Jong. "Op een gegeven moment zie ik hem gewoon de rechtsbackpositie overnemen, omdat Dumfries daar vanuit een omschakelmoment even weg was. Wat een bereidheid om te werken voor het team en om alles te geven", zo gaf hij aan. "Ik vind De Jong het perfecte voorbeeld van het huidige PSV. Een team dat heel sterk is, omdat iedereen zijn ding doet en daar bovenop is er ruimte voor extra’s."

Ook Angeliño maakte veel indruk. "Angelino is een absolute aanwinst voor PSV. Verdedigend is hij prima, hij staat bijna altijd goed. Maar wat vooral opvalt, is hoeveel hij aanvallend creëert", zei hij daarover. "Hij heeft longen als een paard, blijft maar naar voren gaan en heeft een schitterende voorzet. Angelino wil echt bij elke aanval betrokken zijn. Dat is mooi om te zien."

De aanvallende backs zijn volgens De Wolf dan ook een belangrijk wapen van PSV. "Denzel Dumfries speelde ditmaal wat minder opvallend, niet zo dwingend als normaal. Dat kan een keer. Hij heeft ook al heel wat achter de rug de afgelopen maanden en ook weer met Oranje tegen Frankrijk een zware wedstrijd gespeeld. Het is geweldig hoe hij zich heeft ontwikkeld", aldus de voormalig international. "Ik heb met Denzel gewerkt bij Jong Sparta en later als assistent meegemaakt hoe hij bij het eerste van Sparta kwam. Dat is vier jaar geleden en als je dan ziet wat hij in de tussentijd heeft bereikt, dan is dat heel knap. Je kon toen niet voorspellen, dat hij dit zou bereiken."

De Wolf ging verder: "Maar Denzel viel wel op met zijn kopkracht, sprongkracht en snelheid. Ik heb hem leren kennen als een heel bevlogen jongen, die de absolute drang en passie had om zichzelf te verbeteren. Het is bewonderenswaardig hoe hij dat heeft gedaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

wolf jong angelino dumfries sparta telegraaf bereidheid bevlogen ditmaal drang frankrijk heerenveen kenmerkend kopkracht longen omschakelmoment oranje paard passie power rapporteur rechtsbackpositie sprongkracht tussentijd wapen wedstrijdinstelling zaligheid ziel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje