PSV vergeet zichzelf te belonen en is ook uitgeschakeld voor Europa League

28 november 2018 22:54

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Ondanks dat de ploeg een hoop goede kansen kreeg, werd het 1-2 voor Barcelona. Luuk de Jong maakte de enige PSV treffer.

PSV begon nog uitstekend aan de uitwedstrijd. Binnen een paar minuten kon doelman Ter Stegen met moeite een vrije trap van Gastón Pereiro uit het doel houden en wist hij een schot van Luuk de Jong ook net te stoppen. Binnen het kwartier had bovendien Pereiro de paal geraakt en kreeg ook Pablo Rosario een goede mogelijkheid.

Barcelona kwam steeds iets beter in de wedstrijd en begon ook aan te drukken. Lionel Messi probeerde het een paar keer vanaf de rand van het zestienmeter gebied, maar zijn schoten konden door Jeroen Zoet eenvoudig gestopt worden. De beste kansen voor Barca kwamen via hoekschoppen, waarbij eerst Pablo Rosario en daarna Angelino op de lijn redding wist te brengen.

De ploeg van Mark van Bommel leek te moeten overleven om ongeschonden de rust te halen, omdat Barcelona steeds meer overwicht over de wedstrijd kreeg. In de laatste minuut werd PSV via een vrije trap echter gevaarlijk, maar een kopbal van Luuk de Jong ging op de lat, terwijl Denzel Dumfries de rebound op de paal schoot.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Barcelona had de bal, maar via de tegenstoot werd PSV meerdere keren opnieuw gevaarlijk. Na een uur spelen lag de bal opeens achter Jeroen Zoet in het net. Lionel Messi had de bal, leek onmogelijk op doel te kunnen schieten, maar wist op schitterende wijze de 0-1 te maken.

Tien minuten later viel de definitieve beslissing toen een vrije trap van Messi door Gérard Pique werd verlengd en in het doel belandde.

PSV bleef wel aandringen. Een schot van Bergwijn ging net naast het doel, terwijl Lozano de beste mogelijkheid kreeg. De Mexicaan kwam een op een met Ter Stegen, maar de Duitse keeper wist wederom zijn doel schoon te houden.

De volkomen terechte aansluitingstreffer zou wel alsnog vallen toen Luuk de Jong zijn vierde Europese treffer van dit seizoen binnen kopte. PSV probeerde nog alles op alles te zetten om de gelijkmaker te forceren, kwam meerdere keren gevaarlijk in de buurt van het doel, maar gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag is PSV ook uitgeschakeld voor de Europa League. Omdat Tottenham Hotspur won van Internazionale had PSV een overwinning tegen Barcelona nodig gehad om nog een kansje te maken.