Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV onderuit tegen Feyenoord na hele zwakke eerste helft

2 december 2018 13:03

PSV heeft in Rotterdam haar eerste competitienederlaag van het seizoen moeten slikken. Feyenoord bleek uiteindelijk met 2-1 te sterk. PSV speelde een zeer zwakke eerste helft en ging rusten met een 2-0 achterstand. Na rust kwam de ploeg beter voor de dag, maar verder dan een treffer van Steven Bergwijn kwam het niet.

Direct vanaf de aftrap maakte PSV een zeer zwakke indruk. Feyenoord was heer en meester op het gehele veld en won bijna letterlijk ieder duel. PSV leek niet gerekend te hebben op zo'n fel Feyenoord, maar kreeg meer grip op het duel toen de eerste storm van de Rotterdammers na ruim een kwartier was gaan liggen.

Toen het leek dat PSV het duel in handen ging nemen, werd de ploeg van Mark van Bommel echter verrast door een counter. De bal kwam uiteindelijk bij Nicolai Jorgensen en de Deen schoot van afstand via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen.

Een paar minuten later werd het voor PSV nog erger toen Luuk de Jong knullig de bal verspeelde aan St. Juste en hij de bal meegaf aan Sam Larsson. Ook de Zweed schoot van afstand en ook voor hem was een doelpunt het gevolg.

PSV was het vervolgens helemaal kwijt en had geluk dat een volgende counter niet tot de 3-0 leidde, omdat Jorgensen over schoot. Zonder verdere kleerscheuren werd de rust vervolgens bereikt.

Direct na rust kwam Donyell Malen in de ploeg voor Gastón Pereiro en ging het bij PSV steeds beter draaien. Het drong steeds meer aan en kwam steeds dichter in de buurt van het doel van Justin Bijlow. Toen vervolgens halverwege de tweede helft ook Érick Gutierrez in de ploeg kwam, werd het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de aansluitingstreffer.

Die volgende al een paar minuten later toen Steven Bergwijn voorbij Malacia ging en vervolgens de bal door de benen van Justin Bijlow schoot. PSV ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en een paar minuten later kreeg Bergwijn al de uitgelezen mogelijkheid daarvoor. Terwijl hij echter schoot, werd vanuit de tribune een tweede bal in het veld gegooid. In plaats van dat PSV kon hopen op een rebound, werd het spel stil gelegd en was een scheidsrechtersbal het gevolg, wat zorgde voor een bizarre situatie op het veld.

PSV bleef verder jagen op de gelijkmaker. Via Malen kreeg het nog een goede mogelijkheid, maar de aanvaller schoot veel te gehaast en schoot ruim naast. Uiteindelijk kon de eerste competitienederlaag van dit seizoen niet meer voorkomen worden.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Nogmaals: Jeroen Zoet hahaha. Donder toch op man. Zo vaak van afstand geklopt. Oud wijf.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Wat laat PSV zich aftroeven zeg! Ik heb nu 35 minuten gezien en elke Feyenoorder is een stuk feller en zit er echt bovenop, maar die van PSV zijn veel te passief. Ik heb nog bijna geen enkele goede combinatie van PSV gezien, omdat Feyenoord er steeds bovenop zit. Hoe kan PSV zich op inzet zo opzij laten zetten ? Graag Pereiro eruit en Guti erin, want zo speel je nog met een man minder ook.
 
6 maanden geleden
Goed bezig, jij hebt de weg ook gevonden zie ik? :D
 
6 maanden geleden
@Raimundo. Hallo, Ja sinds een week of twee ben ik weer aan het typen in de hoop dat dit netwerk ook op gang komt. Vorige week kon ik tijdens de wedstrijd nog geen post vinden, terwijl er op PSVNetwerk nomaal tijdens een wedstrijd wel 50 waren. In de winter en zomerperiode kunnen we weer om 23.00 uur kijken of er nog nieuwe aankopen zijn. ;-) Ik hoop dat we in de zomer ook nog op Ajax voor staan.
 
6 maanden geleden
Nou,van mij was het ook puur toeval dat ik hier terecht kwam. Ik dacht, ik zal eens kijken hoe het met het Netwerk ervoor staat...en warempel, opeens kreeg ik nog toegang ook! Heb geen idee hoe lang dit al aan de gang is, maar na 1,5 jaar mag dat onderhand wel eens! Ben benieuwd of e meerderheid de weg hier naartoe weer weet te vinden? Ik heb al een paar 'bekenden' voorbij zien komen, maar vooralsnog is het nog maar een dooie boel. wellicht komt het binnenkort weer op gang. En idd, binnenkort (in de winterstop) zitten we weer rond 23.00 uur te gapen naar dit netwerk in de hoop dat er weer een tropische verrassing voorbij komt wandelen. Goed onthouden trouwens! :D
6 maanden geleden
Dit is gewoon zielig om te zien. Ploeg bakt er geen reet van, stopt er nauwelijks energie in, verliest alle duels.. Kansloos, waar is de passie van afgelopen week!?
6 maanden geleden (gewijzigd)
De afgang lijkt compleet. Mensen die het hele seizoen niet scoren jassen ze tegen ons erin. En dan moeten we nog naar Amsterdam. Zit ons middenveld nog in de bus? Wat gaat onze wondercoach doen in de rust? Einde wedstrijd: Feyenoord terecht gewonnen. PSV begon weer eens ouderwets als laffe wijven. In de 2e helft bleek eens te meer hoe labiel dit Feyenoord eigenlijk is maar het kwaad was al geschied. Weet iemand wat er in godsnaam met Hendrix aan de hand is. Wat speelt die gozer ongelooflijk ruk al weken lang. Daarbij komt dat geen enkele PSV’er zijn niveau haalde.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@Tony, ik was er een paar dagen geleden echt zeker van dat dit PSV met alle CL-ervaring van dit jaar zeer goed voor de dag zou komen in de Kuip. Je schreef toen terug dat ze nooit zouden gaan winnen. Ik moet je helaas gelijk geven, maar ik snap er echt weinig van. Ten eerste had ik nooit een zo passief PSV verwacht, dat heb ik in de CL nergens gezien. Ten tweede speelde Feyenoord al weken draken van wedstrijden, dus was niet te verwachten dat elke speler nu ver boven zijn eigen niveau uit zou steken. Ten derde vond ik het tactisch slecht van PSV dat de spelers veel te ver van elkaar vandaan stonden, en in die gaten kon Feyenoord met een soort counters scoren. PS Wel goed dat Pereiro en Hendrix langzaam uit de ploeg verdwijnen.
 
6 maanden geleden
WouterErik: ervaring zegt weinig in wedstrijden waar PSV structureel wordt afgejaagd. De eerste 45m gisteren leken een flashback van Ajax uit vorig seizoen onder Keizer. Ik vrees dat veel PSV'ers te weinig creativiteit hebben waardoor we in een dergelijke situatie er niet 'onderuit' kunnen voetballen. Het is niet voor niks dat ons middenveld in dergelijke potjes totaal onzichtbaar is. Voor zover ik kan beoordelen is het alleen afschieten van Pereiro niet helemaal fair want als je Hendrix en Rosario in balbezit en hun vervolg beoordeelt kom je ook tot dramatische conclusies. Daarbij komt dat van Beek (en vd Heijden) Luuk de Jong volledig uitschakelden. Die 2 speelden mischien wel hun beste wedstrijd ooit in dat spuuglelijke Feyenoord shirt waardoor Plan B ook niet bestond. Gio had een geweldig tactisch plan gesmeed. We kwamen er totaal niet aan te pas tot de rust. Vrees dat het in de Arena nog vele malen erger zichtbaar zal worden. Ajax is balbezit is structureel beter dan Feyenoord en de enige manier om daar normaliter te winnen is door Ajax van het kastje naar de muur af te jagen (zoals laatst bij ons thuis) wat PSV normaal niet durft in dergelijke westrijden of met een bak mazzel en extreme effectiviteit in de omschakeling. Dan zal er echter een beter middenveld met veel meer creativiteit moeten staan en niet een aantal statische Klazen zoals gisteren.
 
6 maanden geleden
Bizar dat je over Hendrix begint, terwijl Pereiro opnieuw de grote dissonant was. Dankzij hem verloor PSV de belangrijke slag op het middenveld en verzopen Hendrix en Rosario. Onbegrijpelijk om in een knokwedstrijd met maar twee middenvelders aan te treden.......
 
6 maanden geleden
De reden daarvan is: van Pereiro weten we dat hij een momenten voetballer is die 3 weken per jaar ongesteld is. Het valt me op dat Hendrix al sinds de voorlaatste interlandbreak vreselijk met zijn vorm lijkt te sukkelen. Je moet voor de gein eens kijken hoe vaak hij op gevaarlijke plekken balverlies leidt waarna de tegenstander gevaarlijk in de omschakeling wordt. Het lijkt wel alsof 90% van onze fans groot fan van die jongen is en alles voor lief lijkt aan te nemen. De Kromme gaf terecht aan dat zowel Pereiro EN Hendrix dramatisch speelden. Ben ik met hem eens. Erg benieuwd wat er eventueel achter dit opvallende vormverlies steekt.
 
6 maanden geleden
Probeer je nu serieus je gelijk te halen door van hanegem erbij te halen? Enfin, Hendrix speelde hiervoor gewoon prima, waaronder tegen Barça. Misschien heb je iets tegen Hendrix, waardoor je hem niet goed objectief kunt beoordelen. Dat is geen probleem op zich, maar dat maakt jouw mening ietwat gekleurd.
 
6 maanden geleden
Het gaat niet om gelijk halen. Ik vind Hendrix de laatste week of 6 veel minder spelen dan daarvoor. Was hij de eerste maanden 1 van de betere PSV'ers, ik vind dat de laatste weken dus totaal niet, ook niet tegen Barca. Naar mijn bescheiden mening grossiert hij in balverlies terwijl hij veel meer breed of terug lijkt te spelen dan daarvoor. Zou er graag statistieken over willen zien want wie weet zie ik het helemaal verkeerd. Ik hoor het trouwens van anderen ook.
 
6 maanden geleden
Ik moet Tony hier gelijk in geven. Ik vind Hendrix ook sinds eind september onder zijn maat voetballen. Hij lijd teveel balverlies. Je zag gister ook pas dat PSV voetballend pas beter was toen Guti erin kwam en Hendrix eruit ging. Guti brengt veel meer diepgang in het spel dan Hendrix. Het enige wat in het voordeel van Hendrix is dat hij alles geeft voor het team, maar is dat genoeg om in de basis te staan?
 
6 maanden geleden
Gelukkig komt jouw mening niet overeen met de werkelijkheid. Heel PSV faalde gister, maar de wedstrijden daarvoor was Hendrix prima, ook tegen Barça. Pereiro is al vanaf de supercup de dissonant in het elftal van PSV.
 
6 maanden geleden
Voor de nuance: Ik vind Hendrix een redelijke speler die als hij in vorm is ook goede wedstrijden speelt. Ik ben niet tegen Hendrix maar wel erg voor Guti. Die is volgens mij in alles een topspeler. Tav Pereiro: technisch zeer begaafde speler die in de topwedstrijden wel beslissende dingen kan doen. Alleen tegen het geweld ven Feyenoord kon hij qua energie niet op en dan kan je beter iemand opstellen die qua energie wel in de strijd mee kan.
6 maanden geleden
Totale offday van allemaal. Hendriks mag er af en Perreiro ook . Zet Guti en Romero er maar in en Luuk op het middenveld laten staan . Hopelijk in de 2 e helft iets meer inzet want anders ga je er kansloos vanaf.
6 maanden geleden
Kan ik deze wedstrijd niet op een andere zender kijken... fey hoeft de bal maar te raken of deze kutcommentator spuit zn onderbroekje vol. Dan 91e minuut, feyenoord rekt uren tijd en de scheids wijst op zn klokje van: ja ik tel dit er allemaal bij. En dan is de extra tijd op, verwacht je dus nog minstens 2 minuten erbij, fluit die idioot af. Deze wedstrijd was vanaf minuut 1 zo frustrerend. En natuurlijk die 2 die de goals bij feyenoord maken hebben het hele seizoen nog geen pepernoot uitgevoerd. 2 zondagsschoten. Het ergste is dalijk die opgeblazen ajacied die naast me woont. Ik doe mn deur maar op slot want anders kom ik nog in de verleiding tandarts te spelen en zn gebit voor em te fixen. Wat. een. rotwedstrijd. Kunnen ze feyenoord niet failliet verklaren en terugzetten naar de zondagamateurs ofzo, zijn we daar ook vanaf.
 
6 maanden geleden
Ik hoop dat Feyenoord degradeert.
6 maanden geleden
Dit gaat een klote seizoen worden, we hebben geluk gehad dat we tegen die lui uit adam gretig waren op het juiste moment, maar naar deze wanprestatie en gezien het geluk van de afgelopen weken, zie ik die lui uit adam de dubbel pakken en ze zijn ook nog door in de cl, als het een beetje tegen zit staan ze voor de kerst boven ons, lekkere feestdagen.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dit PSV is kwalitief gewoon minder dan onze rivaal. Zo simpel is het. PSV moet verder bouwen aan deze ploeg. Dit centrale duo komt tekort. Type V Ginkel nodig ook. Die zou met zijn looplijnen ideaal zijn voor dit PSV. Tijd voor andere doelman ook. Dan doe je volgend jaar weer mee.
 
6 maanden geleden
Helaas dat is zo, daarom was deze wedstrijd van vandaag ook zo belangrijk, ondanks dat er nog een lange reeks te gaan is, maar als je naar adam gaat met 5 punten of zoals nu met 2 punten (maar verwacht dat we nog wel vaker onderuit gaan nu de eerste nederlaag een feit is) is een te groot verschil, adam heeft het nu weer in eigen hand. En als het nog verder fout gaat dan strijken ze daar ook nog eens 100+ miljoen aan verkoop van spelers op. Helaas kon Van Bommel de belangrijkheid van vandaag niet op zijn spelers overbrengen. Dat bal in het spel gooien was trouwens een nieuw dieptepunt in sportief zijn.
 
6 maanden geleden
Als 020 een paar dragende spelers verkoopt en daar miljoenen voor krijgt, hebben ze toch echt een probleem !! Want inkopen kunnen ze niet. En ze moeten een compleet nieuw team gaan bouwen wat er vanaf speelronde één staat. Dat is ze nog nooit gelukt. Ook wij zullen belangrijke spelers kwijtraken maar hebben met Gutti en (hopelijk) Romero nu al wat achter de hand. En in het slim inkopen zijn wij al jaren heer en meester, dus niet meteen de handdoek in de ring gooien.
 
6 maanden geleden
Bedunkt dat ze toch aardig ingekocht hebben
 
6 maanden geleden
Dat over die doelman lijk wel iets persoonlijks te zijn man. Heeft Zoet je meisje afgepakt? Heb je zijn reddingen bij de 0-0 niet gezien? Verder lees ik in je post niks over gemis aan creativiteit op het middenveld en voorin. Dat is ook een serieus probleem wat mij betreft.
6 maanden geleden
Toch last van CL duel tegen Barcelona? Moet het haast wel zijn. PSV onherkenbaar in 1e helft. En als je dan zo laat ingrijpt als trainer om Peirero en Hendrix te wisselen, kan je het niet meer rechtzetten. Hendrix laat de laatste weken zien dat ie op zijn toppen moet lopen om mee te doen. Hij is en blijft een nummer 3 of 4 op het middenveld. Goed genoeg om tegen sub top te spelen maar komt te kort tegen de top. Zelfs tegen Feyenoord. Peirero is lui. Soms subliem maar te vaak onzichtbaar. Poosje banken voor beiden zal ze goed doen.
6 maanden geleden
Ook ik ben zwaar teleurgesteld na dit fiasco. Maar om nu meteen de schaal maar aan die sterren uit 020 te geven gaat me te ver. Natuurlijk speelden wij de eerste helft zoals 020 dat tegen ons in Eindhoven deed. Zij waren toen in de tweede helft al kansloos. Maar wij hadden in de tweede helft vandaag nog bijna de gelijkmaker erin liggen. Ik wil absoluut geen Calimero spelen, maar blijf het wel vreemd vinden dat de knv(j)b ons na een CL-midweek uit laat spelen in 010 en 020 een makkiewedstrijd tegen ADO gunt. Maar dat moet niks uitmaken voor al die duurbetaalde vedetten. Daarnaast nog een blinde scheidsrechter vandaag, maar ook daarom verlies je de wedstrijd niet. Gewoon bij jezelf de schuld zoeken, net als de 5-0 tegen Willem II eind vorig seizoen. Dat de algehele pers hiervan aan het smullen is, met die waardeloze commentator van Fox voorop, is wel duidelijk. En dat zij allemaal roepen dat 020 veeeeel beter is, en alle miljoenen hun kant opkomen, moet ons niet laten denken dat dat ook daadwerkelijk zo is en wij niks waard zijn. Kom eens op ! Laat je niet zo gek maken door de pers. Blijf trots op onze mooie club !!! En komen er tijden van veel tegenslag....... Succes is niet alles in het leven..... Forza PSV.
 
6 maanden geleden
Het is niet alsof dit resultaat compleet uit de lucht komt vallen. Eigenlijk hebben wij het slechts één uitwedstrijd gemakkelijk gehad en ook toen (ADO) werd het échte verschil ook pas na rust gemaakt. Vorig seizoen stokte reeks overwinningen bij 10 toen Ajax ons tik gaf. Nu hebben we serie van 13 en is de voorsprong veel kleiner. Zaak is nu om de rug te rechten en de boel weer op te pakken en aan het werk te gaan om nieuwe serie neer te zetten. Naast competitie geen andere verplichtingen meer, daar heeft Mark van Bommel wel voor gezorgd! Dan blijft er slechts één verplichting over: landskampioen worden, ten koste van alles.
 
6 maanden geleden
Van Bommel heeft de (gezien de instelling van sommige psv spelers) bijna onmogelijke opgave om de selectie er van te overtuigen dat vanaf nu elke wedstrijd een finale is. Of het nu tegen de laatste plek is moet niet uitmaken. Alleen dan is er een kleine kans om boven die lui uit adam te eindigen. Na die arrogante (ze heeft het zich wel snel eigen gemaakt) reactie van Halsema, zit ik echt niet te wachten op nog meer overdreven gedoe uit adam. Ook al is het maar een spelletje, voor mij maakt het niet uit hoe de stand is, zolang we maar boven die lui staan op het eind van het seizoen.
6 maanden geleden
Laat dit een wakeup call zijn.. Je verliest de wedstrijd door hele zwakke 1e helft.. Te laat gaan voetballen waardoor je het jezelf lastig maakt! En die bal op het veld?Tja.. Kansen genoeg in 2e helft gehad waar je de gelijkmaker had moeten maken. Punten verlies een feit nu door gaan met winnen!
 
6 maanden geleden
Inderdaad, alleen over een week of twee heeft de knv(j)b het toch weer voor elkaar na een CL-midweek : wij uit naar (het altijd lastige) Heracles en zij thuis tegen De Graafschap...... iepiep alo. Altijd fijn dat die bond eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan.
 
6 maanden geleden
Volgend mij moest Ajax na een CL midweek ook tegen Feyenoord dit seizoen. Een thuiswedstrijd, dat dan weer wel.
6 maanden geleden
Lozano meest overschatte speler van dit PSV
 
6 maanden geleden
Precies. Lozano werkt hard en scoort makkelijk, maar hij is niet tweebenig, heeft geen passeerbewegingen, geen individuele actie, geen voetbalintelligentie en hij is fysiek zwak. Om die reden kan Lozano niet zoveel als hij aan de bal is.
 
6 maanden geleden
Inderdaad. Zelfs Jorrit is veel beter. En in 020 lopen de allerbeste ter wereld rond. Zo'n Franky de Jong en De Ligt zijn beter dan Messi en Ronaldo bij elkaar !!! Hopelijk krijgen we voor Lozano terug wat we ervoor betaald hebben, want manman, wat is dat een overschatte speler die niks kan. Zo, en nu je 020-pyamatje aan en morgen weer lekker naar je vriendje Derksen gaan kijken. Die is het roerend met je eens. En met alle shit die ik hier boven neergekrabbeld heb..... Forza PSV !!
 
6 maanden geleden
En hij is niet blond en hij heeft geen blauwe ogen en hij speeld niet bij Ajax enz?
6 maanden geleden
Nu zie je, dat psv geen vechtploeg is. Hopelijk gaat van Bommel nu zijn elftal enigszins wijzigen. Bij Feijenoord weet je gewoon, dat je moet vechten om de drie punten binnen te harken. En dan is zo'n speler als Pereiro niet thuis.
 
6 maanden geleden
Geen vechtploeg? Heb je tijdens Spurs-uit onder een steen gelegen dan ?
 
6 maanden geleden
Assist en een goal van Pereiro afgelopen 25 februari 2018 in de Kuip bij een 1-3 overwinning.
Maar vandaag was hij niet best nee.
 
reactie verwijderd

6 maanden geleden
PSV moet gaan spelen met de opstelling waarmee ze in de 2e helft eindigden nl met Malen en Guti erin. Hendrikx zit aan zijn top en leert niet meer bij. Pereiro speelt als een zak stront geen beleving, felheid bezieling kortom hopelijk is Bommel daar een keer klaar mee! Er is nog niets verloren kampioen wordt je nog steeds tegen de kleintjes en een verlies uit tegen Feijenoord kan gebeuren maar zoals de eerste helft PSV speelde kan echt niet!
 
6 maanden geleden
Frisse inbreng kan echt geen kwaad zeker als ze elke week met de zelfde 11 starten. Middenveld is matig met Hendrikx en Pereiro laatste tijd.
 
6 maanden geleden
Rosario en Hendrix verzuipen in zo'n vechtwedstrijd aangezien Pereiro simpelweg niet meedoet. Hij verliest álle duels, verovert nóóit een bal en voegt ook in balbezit véél te weinig toe.
 
6 maanden geleden
Precies, ik roep dit al weken. Natuurlijk was Hendrikx niet best vandaag en ook Rosario was niet al te goed, maar bij vastzetten worden zij overlopen omdat ze altijd met een man minder staan.
 
6 maanden geleden
Maar in balbezit brachten Hendrix en Rosario (in mindere mate) ook veels te weinig. Die eerste grossierde weer in mega dom balvaerlies de hele tijd. Hij stond geregeld aan de basis van gevaarlijke omschakelingen van Feyenoord. Nooit hoor ik daar iemand over maar het is gewoon een feit. En niet alleen gisteren. Die jongen is sinds de voorlaatste interlandbreak geen schijn meer van de Jorit van daarvoor toen hij goed speelde.
 
6 maanden geleden
In balbezit was héél PSV ontzettend zwak. Je verontwaardiging over Hendrix is nogal selectief als je het zwakke optreden van b.v. Pereiro, Lozano, Bergwijn en De Jong in ogenschouw neemt. Heb je Hendrix tegen Barça gezien? Wat voegt Lozano in balbezit toe? Betrap je hem wel eens op een geslaagde actie? Om maar te zwijgen over Pereiro, die juffrouw maher imiteert.
 
6 maanden geleden
Hoe slecht Lozano eigenlijk soms ook speelt, in ieder geval houdt hij altijd 2 man bezig. Maar laten we het er maar op houden dat Chucky er geen kloten van kan.
 
6 maanden geleden
Niemand zegt dat Lozano er niets van kan. Analyseer de voetballer Lozano en je komt tot de conclusie dat het allemaal niet zo bijzonder is (vooral niet in balbezit) en dat hij wordt overschat.
 
6 maanden geleden
Inzake Lozano: ik geloof er niks van dat deze jongen €50m gaat opleveren, met name omdat hij het in grotere wedstrijden (WK & CL) nog niet laat zien. De manier waarop jij echter over deze jonge voetballer schrijft is haast denigrerend. Ik heb nieuws: Chucky is onze meest waardevolle speler, is 1 van de meest gevaarlijke aanvallers op de NL’se velden en zijn linker schoenveter gaat nog meer opleveren dan veel PSV’ers in onze selectie.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Weet je überhaupt wat het woord 'denigrerend' betekent? Een simpele analyse van een voetballer heeft natuurlijk niets met iemand onbelangrijk/ waardeloos vinden. Of heeft Lozano wél passeerbewegingen, voetbalintelligentie + een individuele actie en is hij fysiek sterk + tweebenig?
6 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe lang mag die Pereiro nog blijven staan ten koste van Guti ? Het enige wat ik me voor kan stellen is dat ze hem willen verkopen in de winter. Wat speelt die man dramatisch zeg. En hoe kan je zo een topper beginnen in Rotterdam ? Slappe hap zeg, ieder duel werd verloren voor rust.
6 maanden geleden
Wederom verliest PSV volstrekt onnodig van dat vreselijk ordinair en primitief volksclubje. De hoeveelste keer verliest PSV in die vervallen roestbak op deze manier? Wederom afgetroefd op agressiviteit, passie, strijd, duelkracht en winnaarsmentaliteit. Bijzonder dom om met een 2-mans middenveld (Pereiro verliest immers álle duels, verovert nooit een bal en voegt aan de bal ook veel te weinig toe) aan te treden, zeker tegen een ploeg waarvan je op voorhand weet dat ze gaan bikkelen en vechten. Ook Lozano (iets met overschat), Bergwijn en De Jong gaven vandaag niet thuis.
 
6 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk, complimenten voor Van Bronckhorst - hij had de zaken beter voor elkaar als Van Bommel.
Felheid en druk zetten op het middenveld... daar wist PSV in de eerste helft geen raad mee. Mark van Bommel had in de tiende minuut van de eerste helft Pereiro eruit moeten halen - in zo'n vechtwedstrijd heb je niets aan Pereiro--> we kwamen een mannetje tekort die op het middenveld de beuk erin kan gooien.
Zeg maar een speler zoals Van Bommel vroeger was.
 
6 maanden geleden
Alles en iedereen rondom PSV is dom, wordt overschat etc etc ondanks dat de half Europa Chucky, ondanks zijn gebreken, interessant vind en Mark van Bommel een topcoach zou kunnen worden. Is het een idee dat je in je posts iets van nuances aan gaat brengen? Het klinkt allemaal bijzonder hautein. Niveautje Ajax bijna.
 
6 maanden geleden
Niemand beweert dat alles en iedereen rondom PSV dom is. Het is wel nogal naïef om je niét te wapenen in een vechtwedstrijd die je al zó vaak op dezelfde wijze hebt verloren. Nogmaals: Probeer de voetballer Lozano zelf eens te analyseren i.p.v. drogargumenten zoals "half Europa vindt Lozano interessant" te gebruiken. Geen idee waarom je Mark van Bommel en ajax (fobie?) erbij haalt, om maar te zwijgen over het woord 'hautain' (dat schrijf je trouwens zo).
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dank voor je spellingscorrectie - ik leer graag. Aantal van je qoutes: 'Bijzonder dom om met een 2-mans middenveld (Pereiro verliest immers álle duels, verovert nooit een bal en voegt aan de bal ook veel te weinig toe) aan te treden' - hiermee veroordeel je dus de keuzes van Mark van Bommel en zijn staf. 'Onbegrijpelijk om in een knokwedstrijd met maar twee middenvelders aan te treden' - zelfde verhaal. 'Gelukkig komt jouw mening niet overeen met de werkelijkheid' - nogal een uitspraak zonder feiten op tafel te leggen. 'Analyseer de voetballer Lozano en je komt tot de conclusie dat het allemaal niet zo bijzonder is (vooral niet in balbezit) en dat hij wordt overschat' - als hij daadwerkelijk wordt overschat hoe kan het dan dat veel scouts naar hem komen kijken? Snappen die er allemaal niks van? Inzake Chucky 'geen voetbalintelligentie en hij is fysiek zwak' - ben ik totaal met je oneens - zelden / nooit geblesseerd ondanks alle aanslagen. Fysiek zwakke spelers zouden veel minder wedstrijden spelen. 'Om maar te zwijgen over Pereiro, die juffrouw maher imiteert' - PSV is geen Idols! Ik laat het hier verder bij. Ik wil mijn medefans niet vermoeien. Zie ook de reacties van Rups en Por Siempre: schijnbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt. Fijne dag
 
6 maanden geleden
Het is inderdaad bijzonder dom om in een vechtwedstrijd met een tweemans middenveld aan te treden gezien het feit dat Pereiro zéker in zulke wedstrijden niet thuis geeft. Misschien wist je het niet, maar een discussieforum is juist bedoeld om je mening uit te spreken.
Dat Lozano door ‘veel scouts’ bekeken zou worden, doet niets af aan het feit dat hij overschat wordt. Kijk je überhaupt wel eens wedstrijden van PSV of alleen samenvattingen? Nogmaals: Ben je zelf in staat om de voetballer Lozano te analyseren of verschuil je je liever achter drogargumenten?
Lozano is fysiek zwak in de zin van dat hij duels veel te makkelijk verliest als gevolg van zijn tenger postuur. Dat is heel iets anders dan blessuregevoeligheid. Daarnaast mist hij voetbalintelligentie omdat hij vaak de verkeerde beslissing neemt en overzicht mist. Zie je Lozano wel eens slimme dingen doen op het veld (behoudens het slim vallen)?
Verder natuurlijk veelzeggend dat je wanhopig de reacties van anderen erbij haalt om je gelijk te halen. Met recht een zwaktebod.
 
6 maanden geleden
Wat was je nickname op PSV Netwerk 'oude stijl'? Dan kan ik e.e.a misschien in een ander perspectief plaatsen.
 
6 maanden geleden
Heb je moeite met mensen die er een andere mening op nahouden?
6 maanden geleden
Tja,iedereen weet het, maar kennelijk zijn ze er bij PSV niet van bewust hoe ze nu deze wedstrijd moeten aanpakken. Ongelofelijk, wat hebben wij een creatief-loos middenveld. Er lijkt geen enkele voetbalintelligentie in te zitten. Mijn hemel, wat was dit bar slecht! Nu kunnen sommigen afgeven op Hendrix, maar kan zo nog 6,7 spelers opnoemen die compleet verzaakten. Het is een collectieve wanprestatie gebleken. Vorig jaar joeg men Feyenoord af, nu werd er poeslief aangekeken hoe de bal rond werd gespeeld. Ik baal al sinds onderhand dag 1 van dit middenveld; 3 keer naar elkaar overspelen in voorwaartse beweging wel te verstaan is kennelijk niet mogelijk voor deze miljonairs. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk?! Traint men daar wel op denk ik dan? Ik zag het onder Cocu óók al niet.. -:\( Uithuilen en deze zwakke tot slechte wedstrijd 3dubbel goedmaken aankomende vrijdag.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Ik verwacht dat Guti binnenkort een basisplaats gaat krijgen en dan heb je veel meer voetballend vermogen op het middenveld. Heb je gezien hoe gemakkelijk hij met een steekbal spelers in een hele gevaarlijke positie brengt ?
6 maanden geleden
Man, man, man, wat een drama queens hier. We verliezen een keer een potje en alles is meteen brandhout... Ook de schaal kunnen we al vergeten en we moeten de rest van het seizoen in een hoekje gaan zitten huilen. Oh ja, en de komende 100 jaar worden we ook geen kampioen meer. Flikker toch op allemaal! 13(!) overwinningen op rij, ja dan kun je een keer tegen puntverlies oplopen. Statistisch gezien had dit al veel eerder moeten gebeuren. Dat je dan uit bij feyenooit tegen een zeperd aanloopt is dan nog niet zo gek. Dacht er hier echt iemand dat we met 102 punten kampioen zouden worden? Ik zal jullie iets vertellen: We gaan dit jaar nog vaker punten verspelen. Het goede nieuws is, dat onze vrienden uit duivendrecht ook niet alles gaan winnen tot het einde van het seizoen.
 
6 maanden geleden
Bravo Yassera !!! Een reactie naar mijn hart. Vele collega-supporters van ons zijn zo murw gebeukt door alles wat ze op de televisie horen. Daar wordt maar één club genoemd en langzamerhand zijn ze erin gaan geloven dat alleen zij onschendbaar zijn en wij met geluk 13 keer op rij hebben gewonnen..... Geloof nooit wat de pers zegt. All fake news !! Forza PSV
 
6 maanden geleden
Psv stond vandaag niet goed afgezien van de laatste 25 minuten. Bommel heeft begin dit seizoen de gegenpressing tot een van de hoofdthema's gemaakt voor dit PSV. Dat houdt ook in dat je de linies kort op elkaar moet houden en agressief moet uitstappen van één speler richting de bal bij balbezit van de tegenstander. Voorwaarde is dat (minimaal 2) spelers er dan voor zorgen dat in de opengevallen ruimte wordt doorgeschoven. Om een of andere reden was dat slecht verzorgd vandaag en dan krijg je het deksel op de neus als de tegenstander in die ruimtes duikt. Feyenoord was agressiever en maakte als technisch minder begaafd, daar optimaal gebruik van. Daarom is het makkelijk om van een speler te zeggen dat hij slecht speelde, maar het is het collectief wat faalde vandaag. Bommel heeft huiswerk om het team nog gedisciplineerder te moeten laten spelen: veel trainingsarbeid, automatismen er nog meer in laten slijpen.
 
6 maanden geleden
Uitstekende analyse, de voorste 3 spelers gingen opjagen terwijl het middenveld en de verdediging niet mee deed. Gevolg: enorme gaten op het veld waar die Feyenoord-spelers veel te veel ruimte hadden. Maar het verbaast me wel dat dat gebeurde, want in de CL bleven ze juist wel goed bij elkaar.
 
6 maanden geleden
@Rups, Bij Ajax beginnen de blessures te komen dus die gaan ook hun punten wel verliezen. Omdat die in pot 4 AEK Athene kregen en wij Inter is het logisch dat ze veel meer punten in de CL hebben gepakt. Maar ik vond PSV echt heel goed spelen in de CL en ik heb enorm van PSV genoten. Ik denk dat daarom de meeste ook teleurgesteld in de 1e helft zijn, dit hadden weinig mensen verwacht.
 
6 maanden geleden
Genoten we hebben geen één wedstrijd winnend afgesloten het was gewoon niet goed en die poule van Ajax was alleen AEK zwak tegen Bayern en Benfica hadden we niet zomaar even gewonnen wat zij voor deel wel deden.
6 maanden geleden
We hadden de wedstrijd om kunnen gooien als de verdiende pingel niet zo makkelijk weg gemoffeld kon worden, dan werd er hier wel weer anders gepiept dan nu, verliezen we na 13 wedstrijden een keer en onterecht ook nog, en wat krijg je? Dit soort naare reacties, Wie vind er hier met droge ogen dat de wedstrijd eerlijk verlopen is kwa leiding? En niet voor de leuk reageren.
 
6 maanden geleden
2 ballen in het veld op het moment dat PSV net goed druk aan het zetten is, Ik heb het echt zelden in NL gezien.
6 maanden geleden
Dit was een strijd... op het middenveld.
Telkens blijkt dat in een wedstrijd, waarbij veel strijd is op het middenveld--> dat Pereiro niet goed functioneert - omdat hij niet goed kan verdedigen.
Hij verliest dikwijls het duel en het middenveld komt niet tot goede combinaties - in dergelijke wedstrijden moet je Pereiro niet opstellen.
 
6 maanden geleden
Als je vooraf weet hoe de tegenstander voetbalt, is het makkelijker een opstelling te maken. Als Feyenoord er voor had gekozen om op de counter te spelen, was Perreiro (en Hendrix) waarschijnlijk wel een belangrijke waarde geweest.
6 maanden geleden
wat me opvalt is dat die hendrikx elke wedstrijd wel steken laat vallen waardoor een goal valt of heel veel dreiging komt!! want toen hij er uit ging toen ging het pas echt lopen bij psv! ik snap niet dat van bommel dat zelf niet ziet of dat hij het niet wil zien? en zoet is in mijn ogen een beetje log aan het worden want ik heb een paar wedstrijden gezien volgens mij tegen barca en heerenveen waar hij met een corner niet echt van de grond komt en een beetje op Sergio padt lijkt gisteren! maar ja we staan nog steeds voor op die neuzen!
6 maanden geleden
Nog steeds ziek van die k*twedstrijd. De niet gegeven penalty, de niet gegeven scheidsrechterbal, het niet bestrafte tijdrekken, de niet bijgetrokken extra tijd en dan ook nog de etterende ballenjongens. Een ongezonde ontwikkeling dat clubs dit oogluikend toestaan of zelfs lijken te stimuleren!
 
6 maanden geleden
Mede-fans, er is geen man overboord. Je kunt een keer verliezen. Laat dit een les zijn voor de volgende keren. Waar ik me wel echt mateloos aan stoor is dat ik in de pers vrijwel niemand hoor over die handsbal van van Beek. Zelfs de VAR greep niet in en er was welgeteld 1 herhaling uit een slechte hoek. Scheids ook weer gevalletje Kuipvrees.....
6 maanden geleden
Wat een paniek reacties hier. We verliezen 1 wedstrijd (na een zware pot in de CL tegen FC Barcelona) tegen een topploeg. Er is nog steeds niks verloren. We werden overklassed, okay, kan gebeuren. Ik vind de reacties hier over onze eigen spelers nog triester dan de vertoning op het veld van onze spelers gisteren.
 
6 maanden geleden
Gelukkig zijn er ook supporters met een nuchtere kijk op ons PSV.
6 maanden geleden
Heb zeer het gevoel dat alles nu de andere kant op gaat kantelen, ons geluk is een beetje op in de eredivisie en teams weten nu wat ze moeten doen om het ons lastig te maken. We spelen alleen nog maar in de eredivisie wat een schande is, maar hebben daardoor alleen nog maar dat. Ajax speelt veel meer wedstrijden internationaal en in de beker en eredivisie, maar hun selectie is vrij breed. Hoop doet leven, realiteit doet zeer.
 
6 maanden geleden
Leuk hè Bert, olie op het vuur gooien !! Dat noemen ze ook wel trollen. Jouw reacties doen mij vermoeden dat je op het verkeerde netwerk zit....
 
6 maanden geleden
Dat zegt niets , iedereen weet hoe Barcelona speelt en toch verlies je van die club .We hebben een zeer jonge ploeg en zeker een brede selectie , kijk naar de bank en naar het 2e elftal. Dat Ajax verder komt in de CL is omdat ze veel mindere tegenstanders treffen . Van het spel wat Ajax speelt ga ik niet warm van worden een uitgespeelde kans heb ik nog niet gezien in de CL.
6 maanden geleden
Dat Mark het principe van "never change a winning team"huldigt vid ik prijzenswaardig, maar hoelang moet je dit vol blijven houden? Als je over een langere serie telkens al vroeg in de 2e helft moet wisselen en ziet dat het dan opeens stukken beter gaat. Zou het dan heel wellicht niet beter zijn om met de vaste wissels te starten? Makkelijke conclusie misschien, want 39 uit 13 is natuurlijk onbehoorlijk goed.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Je kunt van Feyenoord verliezen , zie statistieken . Net zoals Ajax van PSV kan verliezen. Hebben we een wedstrijd verloren met zwakke inzet dit nieuwe seizoen en wat een reacties. Het seizoen is nog niet op de helft. Het grootste gevaar wat er op de loer ligt is dat spelers in de winterstop gaan vertrekken. Het zal mij niet verbazen als het elftal na de winterstop er heel anders uit zal zien , ook bij de concurrenten. Kreten als wij kunnen ze tegenhouden zijn al lang achterhaald.Vreemd is trouwens dat je niets meer hoort in de media over de 2e bal in het spel. Ik ben er van overtuigd als dit Ajax was overkomen dan had Sjaak Zwart de scheidsrechter aangeklaagd. Dit voorval gaat een trend worden , vast en zeker.
6 maanden geleden
Dit was gewoon een collectieve off day van de hele selectie. Niets meer of minder dan dat. Wellicht zat het optimistische gevoel rondom de sterke performance tegen Barcelona nog te veel in de hoofden van de spelers. En tegen Feyenoord uit hebben we het traditioneel moeilijk. Nu hebben we dat gehad en moeten we weer positief vooruit kijken.

Bij Ajax gaat de halve selectie een aanbieding krijgen om komend seizoen voor een andere club te spelen. Dan gaan spelers altijd minder spelen en verliezen ze hun scherpte en daardoor ook punten. Ze zijn met hun hoofd al bij de andere club, de aanbieding is al op zak en het belang waar Ajax volgend seizoen Europees speelt leeft dan diep in hun hart toch minder. Bij ons zal dat minder spelen. Ik denk dat er alleen grote belangstelling komt Lozano, Bergwijn en misschien Dumfries. En omdat we nergens anders meer voor strijden dan de competitie en we minder transferperikelen zullen hebben, verwacht ik dat we door de focus Ajax zullen voorblijven in de titelrace.
 
6 maanden geleden
Goed gezien, ik deel je analyse. Komt nog bij dat Ten Hag een rare snuiter is die moeilijk om kan gaan met emoties en Ajax een Zijech in de gelederen heeft een notoire ruziemaker die nu vol afgunst zit voor Frenkie de Jong. Het is daar geen team en Ten Hag maakt dat er ook niet van.
6 maanden geleden
Ik vond PSV helemaal niet zo slecht, alleen die scheids tjonge jonge. Overtredingen waar Feyenoord tegen Ajax rood voor kreeg, kreeg Feyenoord nu een vrije trap. Voor lichte overtredingen van PSV kregen ze gelijk geel. Voor die tweede bal in het veld, kreeg Feyenoord een vrije trap, terwijl Lozano overhoop geschopt werd toen hij de tweede bal in wilde tikken. Competitie vervalsing heet dat. Feyenoord zal de 'supporter' die dat gedaan heeft wel huldigen en belonen.
6 maanden geleden
IK was zondag in het stadion. Feyenoord verraste PSV gek genoeg met een gezonde agressiviteit zoals iedereen had kunnen verwachten. Niet alleen Hendrix en Pereiro maar onze backs waren slecht en niet bij de les. De kritiek op Viergever en Schwaab slaat echt nergens op want die twee moesten het falen van het middenveld en de backs oplossen. Feyenoord wint erg vaak van PSV in Rotterdam, PSV heeft tegen Feyenoord een veel slechter track record dan tegen 020 en dat is niet voor niks. Toen van Bommel Malen en Guti inbracht ging het stukken beter draaien en werd Feyenoord kapot gespeeld; de hele KUIP bibberde. 2-2 hing in de lucht. Feyenoord rekte tijd. Dus waarom zouden we bang zijn voor andere ploegen in de eredivisie begrijp ik totaal niet. Van Bommel gaat Guti van nu af meer inzetten. En terecht.

Laatste nieuws