PSV onderuit tegen Feyenoord na hele zwakke eerste helft

2 december 2018 16:40

PSV heeft in Rotterdam haar eerste competitienederlaag van het seizoen moeten slikken. Feyenoord bleek uiteindelijk met 2-1 te sterk. PSV speelde een zeer zwakke eerste helft en ging rusten met een 2-0 achterstand. Na rust kwam de ploeg beter voor de dag, maar verder dan een treffer van Steven Bergwijn kwam het niet.

Direct vanaf de aftrap maakte PSV een zeer zwakke indruk. Feyenoord was heer en meester op het gehele veld en won bijna letterlijk ieder duel. PSV leek niet gerekend te hebben op zo'n fel Feyenoord, maar kreeg meer grip op het duel toen de eerste storm van de Rotterdammers na ruim een kwartier was gaan liggen.

Toen het leek dat PSV het duel in handen ging nemen, werd de ploeg van Mark van Bommel echter verrast door een counter. De bal kwam uiteindelijk bij Nicolai Jorgensen en de Deen schoot van afstand via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen.

Een paar minuten later werd het voor PSV nog erger toen Luuk de Jong knullig de bal verspeelde aan St. Juste en hij de bal meegaf aan Sam Larsson. Ook de Zweed schoot van afstand en ook voor hem was een doelpunt het gevolg.

PSV was het vervolgens helemaal kwijt en had geluk dat een volgende counter niet tot de 3-0 leidde, omdat Jorgensen over schoot. Zonder verdere kleerscheuren werd de rust vervolgens bereikt.

Direct na rust kwam Donyell Malen in de ploeg voor Gastón Pereiro en ging het bij PSV steeds beter draaien. Het drong steeds meer aan en kwam steeds dichter in de buurt van het doel van Justin Bijlow. Toen vervolgens halverwege de tweede helft ook Érick Gutierrez in de ploeg kwam, werd het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de aansluitingstreffer.

Die volgende al een paar minuten later toen Steven Bergwijn voorbij Malacia ging en vervolgens de bal door de benen van Justin Bijlow schoot. PSV ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en een paar minuten later kreeg Bergwijn al de uitgelezen mogelijkheid daarvoor. Terwijl hij echter schoot, werd vanuit de tribune een tweede bal in het veld gegooid. In plaats van dat PSV kon hopen op een rebound, werd het spel stil gelegd en was een scheidsrechtersbal het gevolg, wat zorgde voor een bizarre situatie op het veld.

PSV bleef verder jagen op de gelijkmaker. Via Malen kreeg het nog een goede mogelijkheid, maar de aanvaller schoot veel te gehaast en schoot ruim naast. Uiteindelijk kon de eerste competitienederlaag van dit seizoen niet meer voorkomen worden.