Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'We verliezen niet op basis van voetbal, maar op basis van inzet'

2 december 2018 17:55

Mark van Bommel kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag waarover hij het meest teleurgesteld was. "Dat we niet verliezen op basis van voetbal, maar op basis van inzet en dingen die we vooraf hebben afgesproken. Feyenoord wilde in de duels komen en dat hebben wij toegestaan. Daardoor kregen zij het gevoel dat hier iets te halen valt", aldus Van Bommel. "Dat hebben we geprobeerd om om te zetten. Op moment als je beter in de wedstrijd komt, valt de 2-0. Daarna ben je niet meer in de problemen gekomen. In de tweede helft moet je gelijk maken en als je gelijk maakt, kun je nog winnen ook."

De trainer van PSV kreeg de vraag met wat voor opdracht hij zijn spelers het veld in had gestuurd. "Wij spelen altijd hetzelfde. We spelen altijd goed. Dat betekent dat je de bal snel moet verplaatsen", zo gaf hij aan. "De momenten dat zij ons pijn konden doen, zijn momenten waar we dom balverlies leden. Een breedtebal, een bal te lang bij houden waardoor zij in het duel konden komen. Daardoor kwam het publiek er achter te staan en dat zijn ook de momenten waarop de doelpunten vallen."

Van Bommel kon zich niet helemaal vinden in de opmerking dat de overwinning van Feyenoord 'dik verdiend' was. "Ze hebben het op basis van inzet de eerste helft fantastisch gedaan met dat publiek er achter. In de tweede helft waren wij voetballend veel beter en moet je die 2-2 maken. Daar krijgen wij de mogelijkheden voor en dat doen we niet. Dan loop je eigenlijk achter die eerste helft", zei hij daarover.




Tags

bommel feyenoord balverlies breedtebal fox

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje