Transparent
Inloggen
Sluiten

Skycomm: transfer Chun-soo Lee naar PSV in zomer bevestigd

8 januari 2003 16:00

Verslaggever: RvW

In Zuid-Korea is zojuist het bericht naar buiten gekomen dat Chun-soo Lee in de zomer naar PSV verhuist. Zowel het Koreaanse Hot als Sportsseoul melden dat de transfer van de derde Koreaan is bevestigd door het marketingbureau Skycomm. Volgens de Koreaanse media zal PSV op de 11e tijdens de presentatie van Young-pyo Lee het plan bekendmaken om ook Chun-soo Lee aan te trekken (Lee komt morgen naar Nederland). Een woordvoerder van het marketinbureau Skycomm (dat een dezer dagen een marketingcontract met PSV zal afsluiten) liet weten dat Chun-soo Lee, in Nederland beter bekend als Lily Lee, in de zomer over zal komen. Hij tekent dan een contract voor 3 jaar. Chun-soo Lee staat al sinds enige tijd onder contract bij Skycomm.

Een eerdere transfer was niet mogelijk vanwege het feit dat zijn contract met een makelaar pas in april afloopt. Daarnaast kampt Lee nog met een schouderprobleem. Dat zal met rust moeten genezen, er werd afgezien van een operatie.

Volgens Skycomm maakt de komst van Chun-soo Lee uit van een marketingcontract, volgens welke PSV ook nog twee jonge Koreanen zal overhalen naar Eindhoven voor een stage.

Ondertussen lijkt de komst van Nam-il Kim naar PSV van de baan. PSV heeft al diverse verdedigende middenvelders van niveau in haar selectie en Hiddink ziet dan vooralsnog ook geen mogelijkheid dat PSV ook Nam-il Kim zou kunnen huren.

Meer informatie over Chun-soo Lee:

Chun-soo Lee is door de Zuid-Koreaanse krant Sportsseoul uitgeroepen tot Rookie of the Year in Zuid-Korea. 'Hiddink is niet de man om een speler te halen als hij hem niet nodig heeft' zo reageerde Lee op de berichten in Zuid-Korea dat Lee slechts naar Eindhoven zou worden gehaald vanwege marketingredenen.

'Lily' Lee was ??n van de meest opvallendste spelers in de laatste interland van Zuid-Korea tegen Brazili?. De Braziliaanse bondscoach Zagallo noemde hem de meest indrukwekkende speler van het veld die avond. Robert Carlos had ook lovende woorden: 'die nr 14 speelde indrukwekkend. Zijn snelheid en kracht is uitstekend'

Lee kreeg de bijnaam 'Lily' van Guus Hiddink nadat er enige tijd sprake was van het feit dat hij naar Lille in Frankrijk zou gaan. Na een stage bij de Franse club kon hij vanwege zijn buitenlanderschap tijdelijk slechts voor het tweede team gaan spelen. Dat weigerde de jonge Koreaan.

Websites Lee
http://2000su.com/

Meer op




Tags

lee chun soo skycomm korea hiddink lily kim koreaan marketingcontract nederland sportsseoul stage afgezien baan bekendmaken brazili buitenlanderschap carlos dezer frankrijk genezen hot koreanen lille makelaar marketinbureau marketingbureau marketingredenen opvallendste pyo rookie schouderprobleem websites year zagallo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage