Jong PSV te sterk voor PSG in Premier League International Cup

6 december 2018 22:34

Jong PSV heeft de tweede wedstrijd in de Premier League International Cup wel weten te winnen. De beloften van Paris Saint-Germain werden door de ploeg van Dennis Haar met 4-2 verslagen. In het Kingfield Stadium in Woking kwam Jong PSV al snel op voorsprong nadat Zakaria Aboukhlal goed druk zette op de defensie van de Fransen en de bal veroverde. Die kwam vervolgens voor de voeten van Joel Piroe en de voorsprong was een feit.

Piroe zou vervolgens al snel ook voor de 0-2 zorgen toen Bertalan Kun een steekpass gaf op Aboukhlal. De jongeling nam de bal mee aan de linkerkant en zijn voorzet kon uiteindelijk door Piroe bij de tweede paal binnen getikt worden.

Jong PSV kreeg enkele kansen om de score verder te openen en een kwartier voor tijd ontstonden plotseling enkele knotsgekke minuten. Nadat Mauro Júnior onderuit werd gehaald in het strafschopgebied volgde een strafschop en die werd door Ramon Pascal Lundqvist benut. Het duel was echter bij lange na niet beslist, omdat het drie minuten later opeens 2-3 stond nadat de defensie van Jong PSV twee keer een zwakke indruk maakte.

PSG probeerde vervolgens aan te zetten en zo de gelijkmaker te forceren, maar Jong PSV wist hier in blessuretijd uiteindelijk optimaal van te profiteren. Mauro stoomde aan de rechterkant op en gaf de bal aan Lennerd Daneels, die in het centrum stond. In plaats van zelf te schieten gaf de Belg de bal opzij aan Aboukhlal, zodat de vleugelaanvaller na twee assists gegeven te hebben ook zelf wist te scoren.

Na twee wedstrijden staat Jong PSV op de tweede plek in de groep. De stand is wel enigszins vertekend omdat de beloften van Manchester United nog niet in actie zijn gekomen dit toernooi. Op 17 januari speelt de ploeg van Dennis Haar tegen de ploeg uit Manchester. Om door te kunnen gaan, is een overwinning noodzakelijk. Alleen de groepswinnaar is namelijk verzekerd van een plek in de kwartfinale. De twee beste nummers twee kwalificeren zich ook, maar een gelijkspel zou voor Jong PSV niet voldoende zijn om daarbij te kunnen komen.