Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het is gewoon belangrijk dat we deze wedstrijd met ruime cijfers winnen'

7 december 2018 23:56

In gesprek met Fox Sports kreeg Luuk de Jong de opmerking dat de wedstrijd tegen Excelsior ideaal was om zijn doelpuntengemiddelde op te krikken. "Ik had er misschien nog wel een paar meer bij kunnen maken, maar het is fijn dat ik er twee maak", aldus De Jong. "Het is gewoon belangrijk dat we deze wedstrijd met ruime cijfers winnen. In de eerste helft hadden we er meer dan twee moeten maken en een nog grotere uitslag moeten maken, maar uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld."

Het duel tegen Excelsior werd nooit een wedstrijd. "Je merkte het ook aan Excelsior, vanaf begin af aan al. Ze wisten niet hoe ze onze rechterkant moesten verdedigen. We kwamen er de hele tijd door en we konden steeds de ruimtes tussen het middenveld en de laatste lijn vinden", zo gaf hij aan. "Dan weet je dat het gevaarlijk gaat worden bij ons. Dat was voor ons heel lekker en dan was er vandaag weinig tegenstand."

De aanvoerder van PSV kreeg ook de vraag of de Eredivisie nog wel leuk is als je zo weinig tegenstand krijgt. "Het is nog steeds een fantastische competitie", zei hij daarover. "Uiteindelijk heeft Excelsior ook een plan en daar moet je iets tegenover zetten. Dan moet je er nog steeds doorheen blijven spelen en dat blijven doen. Dat deden we goed vandaag."

De Jong ging verder: "Natuurlijk zijn dit de makkelijkere wedstrijden, maar we hebben ook vaak genoeg gezien dat je je daar op kunt verslikken en dat moet niet gebeuren. Maar dit seizoen zijn we samen met Ajax en Feyenoord heel sterk vergeleken met de rest, maar dat is ook te wijten aan onszelf hoe we spelen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong excelsior doelpuntengemiddelde eredivisie feyenoord fox makkelijkere verslikken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje