Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is echt zo dat na Barcelona en Real Madrid PSV komt in Mexico'

8 december 2018 10:34 - Fox Sports

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior ging algemeen directeur Toon Gerbrands dieper in op de connectie van PSV met Mexico. "We zijn een jaar bezig geweest in Mexico om dit te regelen. Het ambassadeurschap van Salcido is daar een uitvloeisel van, maar ook de connectie met Chivas", aldus Gerbrands in gesprek met Fox Sports. "Er zijn honderd miljoen mensen daar. Het nieuws dat PSV gaat samenwerken met zo'n club is voorpaginanieuws."

De populariteit van PSV in Mexico is zo groot dat na Barcelona en Real Madrid de club al op de derde plaats komt. "Dat is echt zo", geeft de algemeen directeur aan. "We werden vorig voorjaar verrast toen wij het rugnummer bekend maakten van Lozano. We kregen toen 18 miljoen hits. Op een gegeven moment waren we bijna populairder in Mexico City dan in Eindhoven."

Gerbrands ging verder: "Er is daar een gigantische markt, dus wij zijn daar heen geweest. De connectie is nu gelegd. Nu hebben we Salcido die dan ambassadeur wordt, maar ook alle andere spelers die daar op reageren. Voor ons is het echt een heel interessante connectie."

Op meerdere vlakken is er voor PSV veel te halen in Noord-Amerika. "Een club als Chivas heeft een database van 140 miljoen mensen. Als wij een wedstrijd zouden spelen in Amerika, waar 10 miljoen volgers zitten, weten we honderd procent zeker dat een Orange Bowl met 110.000 toeschouwers direct vol zit als wij daar komen. We hebben op dit moment ook meer dan 20 aanbiedingen om oefenwedstrijden te spelen, dus er zitten meerdere kanten aan deze connectie."

Meer op Fox Sports


Tags

mexico connectie gerbrands barcelona madrid amerika chivas salcido ambassadeur ambassadeurschap bowl database excelsior fox gigantische hits lozano orange populairder populariteit toeschouwers uitvloeisel volgers voorjaar voorpaginanieuws

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wellicht toewerken naar de link Carlos Slim / KPN voor de broodnodige financiele armslag!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Carlos Slim heeft zijn buik vol van het dossier KPN en de Nederlandse politiek. Waar zit voor hem upside mbt PSV?
+1/-1

 
Heb t idee dat Carlos dat niet Slim vind.
+1/-1

1 jaar geleden
Misschien overdrijf je wat Toon, 110000 toeschouwers
+2/-2

 
1 jaar geleden
Misschien is Toon aan de drank (-: Het zou mooi zijn als meerdere internationals van Mexico voor PSV willen spelen. In Europa zie ik ze namelijk niet snel naar onze kleine competitie komen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Hij schijnt zich te vergissen in een extra nul
+1/-0

1 jaar geleden
mooi toch dat niet alles pro neus is!!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ach daar winnen we met gemak met 3-0 van. Die neem je toch niet serieus ?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nou neem hun prijzenkast zeker serieus... en moet nog maar eens zien of we daar kunnen winnen. Dat elftal is bijzonder goed.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat Calimero gedrag staat je niet goed...
+1/-0

1 jaar geleden
Wageninger, Robben komt echt niet naar PSV die gaat ergens in Amerika voetballen; ergens waar het lekker warm is. Florida of zo
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nou dat zeg je nu wel, het was toch best warm dit jaar hier :).
+1/-1

1 jaar geleden
Druk maken over hoeveelste je in populariteit bent in een bepaald land is meer iets voor een club van boven de grote rivieren. Zie twitter waar ze over elkaar heen buitelen om te zeggen dat zij in " vul hier uw land in" de populairste zijn. Wij houden ons toch liever bezig met de plek op de ranglijst einde van het jaar?
+4/-1

1 jaar geleden
Gelijk maar even OrbelĂ­n Pineda ophalen als je daar toch bent. En als Bergwijn gaat mag je Jurgen Damm meenemen. Hola PSV
+2/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.995 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvalslinie achterop advocaat bok botman diemers ehvdgxt faber fanstore fer feyenoord ginkel gistermiddag hendrix koen kuylen linssen masker mauro nieren obispo quarantaine senesi sir thuisshirt tinus toprak uswilly vhtlsaw willy