PSV sluit Europees seizoen af met knap gelijkspel tegen Inter

11 december 2018 23:05

PSV heeft de groepsfase in de Champions League afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Mark van Bommel hield in Italië Internazionale knap op 1-1. Hirving Lozano zette PSV met een kopbal voor rust op voorsprong, na rust kwamen de Italianen op gelijke hoogte.

Ondanks dat er voor PSV weinig meer op het spel stond, hield Mark van Bommel gewoon vast aan zijn sterkst mogelijke opstelling en stuurde hij dezelfde elf spelers het veld op die ook afgelopen vrijdag tegen Excelsior in de basis stonden.

Na een paar minuten kreeg Internazionale de eerste grote kans van de wedstrijd nadat de Italianen konden profiteren van een foute pass van Trent Sainsbury, die zijn debuut in de basis in de Champions League maakte. De kopbal van Perisic die uiteindelijk volgde kwam op de paal.

Na dertien minuten maakte Inter achterin een fout, waardoor Steven Bergwijn de bal kon veroveren. Een voorzet van de aanvaller belandde bij de tweede paal op het hoofd van Hirving Lozano en de Mexicaan kopte de 0-1 binnen.

Inter probeerde vervolgens er alles aan te doen om minstens gelijk te maken, maar keer op keer, als het een schot op doel wist te produceren, stond Jeroen Zoet voor ze in de weg. Vlak voor rust werd PSV nog een keer gevaarlijk via een afstandschot van Bergwijn, maar doelman Handanovic kon daar redding brengen.

Na rust ging Inter steeds aanvallender spelen, omdat het minstens gelijk moest spelen om nog kans te maken op de tweede plek in de groep. Na een paar minuten in de tweede helft kreeg Icardi al een grote kans, maar Zoet wist met een schitterende redding de bal uit het doel te houden.

In de 73e minuut viel toch nog de gelijkmaker. Icardi liep goed weg uit de rug van Sainsbury en kon van dichtbij de 1-1 binnen koppen, een inzet waarbij Zoet niet vrijuit ging. Het zorgde voor veel vreugde op de tribunes, omdat met de huidige standen Internazionale als nummer twee naar de volgende ronde in de Champions League zou gaan.

Beide ploegen kregen mogelijkheden om de voorsprong te nemen, maar waren voor de goal niet zorgvuldig genoeg. Omdat Tottenham in de slotfase tegen Barcelona op gelijke hoogte was gekomen, had Inter een overwinning nodig om in de Champions League te blijven. In de laatste minuten gingen de Italianen nogmaals vol op de aanval spelen. In de vierde minuut van de blessuretijd leek Icardi vervolgens de 2-1 voor het intikken te hebben, maar dankzij een fantastische tackle van Nick Viergever werd ook die mogelijkheid voorkomen.

PSV sloot het Europese seizoen daarmee af met een gelijkspel en kan zich nu de komende maanden volledig gaan richten op de competitie met als doel om de landstitel te prolongeren.