PSV in Almelo veel te sterk voor Heracles

15 december 2018 21:44

Op bezoek in Almelo heeft PSV overtuigend weten te winnen van Heracles. Op het kunstgras was de ploeg van Mark van Bommel met 0-4 te sterk. Voor rust scoorden Steven Bergwijn en Daniel Schwaab, terwijl na rust Denzel Dumfries en Gastón Pereiro voor de eindstand zorgden. Aan het eind van de eerste helft kreeg Jesper Drost van Heracles een rode kaart, terwijl in de blessuretijd Lennart Czyborra moest vertrekken. Pereiro miste een penalty.

Na een paar minuten spelen was de eerste grote kans van de wedstrijd wel voor Heracles. Jeroen Zoet kon een voorzet niet goed verwerken, waardoor Bradley Kuwas de rebound voor zijn voeten kreeg. Hij schoot echter gehaast over.

PSV nam daarna de overhand en de eerste kans voor de ploeg leverde meteen een doelpunt op. Met een schitterende steekpass stuurde Jorrit Hendrix Steven Bergwijn diep. De aanvaller kapte zijn directe tegenstander Sama uit en schoof de bal vervolgens knap in het doel.

Af en toe was de ploeg op het kunstgras slordig in de opbouw, waardoor Heracles er soms gevaarlijk uit kon komen. PSV was echter wel de betere ploeg en nadat Sama vrij knullig een hoekschop weg gaf, volgde de verdiende 0-2. De corner van Érick Gutiérrez werd verlengd door Luuk de Jong en kon van dichtbij door Daniel Schwaab worden ingekopt.

Vlak voor rust werd achterin wederom knullig de bal verspeeld, waardoor Kuwas alleen richting Zoet kon. De aanvaller van Heracles schoot de bal echter naast.

In blessuretijd van de eerste helft leek de wedstrijd definitief beslist te zijn nadat Jesper Drost doorging op het been van Pablo Rosario, nadat er al gefloten was voor een vrije trap in het voordeel van Heracles. Scheidsrechter Dennis Higler had het gemist, maar na tussenkomst van de VAR werd Drost met rood van het veld gestuurd. Uit de vrije trap van Heracles die daarop volgde werd de bal het strafschopgebied ingeslingerd en claimden de Almeloërs voor een penalty nadat Sama naar de grond ging. Uit de beelden bleek echter dat de Duitse verdediger een schwalbe maakte en hij kreeg de gele kaart.

Na rust kwam PSV aanvankelijk niet goed voor de dag. Heracles was de gevaarlijkste ploeg, al wist het moeilijk tot kansen te komen. De enige kans die de Almeloërs zouden krijgen volgde na ongeveer een uur spelen toen Kuwas opnieuw alleen op Zoet leek af te kunnen. Echter dankzij een schitterende tackle van Nick Viergever werd ook die mogelijkheid voorkomen.

Een kwartier voor tijd volgde de definitieve nekslag. Bergwijn trok opnieuw ten aanval. Zijn pass was niet op maat, waardoor Heracles hier nog een hoekschop van kon maken. Gutiérrez nam deze echter snel en gaf de bal aan Hirving Lozano. De Mexicaan gaf direct voor en deze kon door Denzel Dumfries hard binnen worden gekopt.

In de absolute slotfase trok PSV nogmaals ten aanval en vanuit de scrimmage kon Denzel Dumfries zijn tweede treffer maken. De inzet van de rechtsback werd op de doellijn echter met de hand gekeerd door Lennart Czyborra. Na opnieuw tussenkomst van de VAR werd ook de linksback van Heracles met rood van het veld gestuurd.

Ook een strafschop was het gevolg en deze werd genomen door invaller Gastón Pereiro. Zijn penalty kon echter worden gekeerd door doelman Blaswich, waarna Heracles de bal direct naar voren schoot. Omdat er geen aanvallers van de Almeloërs voorin stonden, kon PSV direct weer beginnen aan een nieuwe aanval waardoor de bal uiteindelijk via Angeliño voorgezet kon worden. De bal belandde op het hoofd van Pereiro en nog geen twintig seconden nadat hij zijn strafschop miste, zorgde de Uruguayaan met een knappe knopbal voor de 0-4 eindstand.