Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Onder mijn leiding kwamen geen spelers die niet op de lijst stonden'

20 december 2018 09:25 - Voetbal International

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Marcel Brands aan overtuigd te zijn van Mark van Bommel. Wel is hij kritisch op het aantrekken van Trent Sainsbury en Aziz Behich. "Over Mark heb ik geen enkel twijfel gehad, hij heeft het als trainer gewoon in zijn vingers. Hij is als mens totaal anders dan Phillip. Mark zou me op een goede manier ook veel meer energie kosten, hij wil zich ook overal mee bemoeien", aldus de huidige Director of Football van Everton. "Soms is dat goed, soms wat minder. Toen ik er zat, kwamen er bijvoorbeeld geen spelers binnen die niet op de lijst stonden en die de scouting niet had gezien. Dat is nu voor het eerst wél gebeurd."

Brands gaat verder: "Is ook een les van de wisseling van de wacht. Dat gaat John de Jong geen tweede keer meer doen. Maar verder was binnen PSV iedereen ervan overtuigd dat Mark Phillip zou gaan opvolgen. Er is ook nooit iemand anders in beeld geweest. Het is alleen een jaar eerder dan gepland. Enige smetje tot nog toe is de bekerwedstrijd tegen RKC. Dat is een miskleun van Mark en het team dat de kans kreeg en hem in de steek liet. Die fout zal hij in de toekomst niet meer maken."

De voormalig technisch manager van PSV is wel 'supertrots' als hij naar de ploeg kijkt. "Er staat iets goeds en ik ben blij dat ik de club goed heb achtergelaten. Ik heb nog meegeholpen Dumfries en Angeliño te halen, zij doen het uitstekend. Net als Bergwijn, Malen en Rosario. De as staat goed, Gutiérrez is een goede speler die al op de scoutinglijst stond en het is mooi dat PSV zo goed presteert in de Eredivisie", zo geeft hij aan. "Ze hebben zich ook goed gepresenteerd in de Champions League, maar Barcelona, Tottenham en Inter zijn van een ander niveau. PSV kan zich nu volledig richten op de titel. Dat zal nog spannend worden. Ajax heeft dit seizoen zo veel geïnvesteerd. Als Ajax nu geen kampioen wordt, dan worden ze het nooit meer. Aan de andere kant kan het drukke programma na de winterstop hen opbreken."

PSV hoeft niet bang te zijn dat Brands gaat proberen om Hirving Lozano en Steven Bergwijn naar Engeland te halen. Ook al is hij op zoek naar aanvallende versterking voor Everton. "Ik denk dat als Hirving Lozano en Steven Bergwijn in de Premier League direct naar de absolute top gaan, ze het heel lastig krijgen. Kijk naar Keïta bij Liverpool. Die wordt voor ruim vijftig miljoen euro van Leipzig gehaald, maar die zit gewoon op de bank", zegt hij daarover. "Natuurlijk zijn Lozano en Bergwijn interessante spelers, maar dertig miljoen voor Hirving en twintig miljoen voor Steven, dat gaan wij niet betalen. Voor Richarlison hebben we inderdaad veel geld betaald, maar hij is 21 jaar en heeft het al in de Premier League laten zien. Hij gaat waarschijnlijk het dubbele opleveren. Bij Lozano en Bergwijn weet ik dat nog niet. Als Lozano twintig miljoen zou kosten, zou ik het overwegen, maar bij hogere bedragen kijken wij naar spelers die het al hebben bewezen in de Premier League of in een andere grote competitie."

Meer op Voetbal International


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn brands lozano everton angelino barcelona behich bemoeien bommel dumfries engeland eredivisie gutierrez inter jong keita leipzig les liverpool malen meegeholpen miskleun opbreken richarlison rkc rosario sainsbury scoutinglijst smetje supertrots titel tottenham trent wisseling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zoals altijd zegt Brands hier wederom een aantal zeer rake dingen. Het koppel Brands / Cocu leek een garantie voor prijzen/ succes. Benieuwd of de Jong / Van Bommel dat ook wordt. Wat niet meehelpt is dat die Anja's in Amsterdam de zaak beter voor elkaar lijken te hebben dan de laatste 30 jaar. Meer en meer vrees ik dat ze voorgoed weglopen. HET risico van dit PSV is wat mij betreft dat de transferbedragen (als percentage van onze begroting) naar zodanige niveau's zijn gestegen dat missers bijna niet meer te veroorloven zijn. Ramselaar, Pereiro, Luckassen etc lijken nou niet bepaald succesvolle investeringen. Ik mag hopen dat de vele miljoenen die kweilerd Art heeft geinvesteerd gaan renderen want anders zijn de poppen aan het dansen.
+3/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
kweilerd Art? Waar komt die frustratie vandaan?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zijn colums waarin regelmatig werd gerept over lange dagen irriteerden me mateloos. Heb de toegevoegde waarde van dergelijke bewoording nooit ingezien maar ook dat zal aan mij liggen.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Je spreekt jezelf enorm tegen. Volgens mij waren die niet zo succesvolle investeringen toch echt Brands aankopen. Ik ben blij dat ie opgerot is met zijn gegoochel. Ben je ongesteld?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Brands heeft veel goed gedaan maar zeker ook missers gemaakt. Volgens mij snap je de kern van mijn post niet. Ik bedoel dat de financiële risico’s voor PSV steeds meer toenemen door de stijgingen van prijzen op de markt. Zeker als percentage van onze begroting welke niet evenredig meestijgt waardoor het business model van PSV niet houdbaar lijkt. Er is een aantal jaren gelden niet voor niets voor meer geld richting de jeugdopleiding gekozen. Deze moet dan tzt wel gaan renderen anders zit je als club in een doodlopende straat.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi ook...Brands over wedstrijd tegen RKC: "die fout maakt Mark nooit meer."
Van Bommel vd week: ik zou het zoooo weer doen! ????
+4/-1

 
1 jaar geleden
Brands geeft idd duidelijk aan dat het een fout van Van Bommel is. Echter, onze Mark is nogal koppig in deze. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat hij verstandig genoeg zou zijn om te begrijpen dat hij veel beter toe kan geven dat hij een fout heeft gemaakt, of dat hij zich vergist heeft. Dat zou veel geloofwaardiger overkomen en hem ook meer sieren. Geloof maar dat hij volgend seizoen bij de eerste bekerwedstrijd hier aan herinnert wordt en dan ben ik benieuwd of hij het lef heeft om weer een B-elftal op te stellen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als je zo'n wedstrijd 10 keer speelt, win je 9 keer met een B-elftal. Met die gedachte zal van Bommel de volgende keer zeker weer een B-elftal opstellen.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat Brands nu al zijn energie steken in Everton en geen oordeel geven over PSV. Op de lijst van Brands stonden minstens 15 spelers die totaal zijn mislukt bij PSV. Hij geeft waardebepalingen van Bergwijn en Lozano, ik ben zo benieuwd wat de waarde in Brands ogen van Romero is.
+2/-0

1 jaar geleden
Veren in de eigen reet stoppen is normaal meer iets voor (ex-)medewerkers van de huidige nummer 2 toch? Wat is Marcel in godsnaam aan het brabbelen hier.
+1/-0

1 jaar geleden
Aldus de man die €450.000,- buitensporig veel vond voor Frenkie de Jong...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oef! inderdaad, dat was een misschatting. Maar ja, iedereen maakt wel eens fouten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Frenkie de Jong is naar 020 gegaan omdat hij daar mee perspectief (wat een k u n t woord) zag dan bij PSV. Dus niet omdat Brands het bedrag te hoog vond, want hij had hem maar wat graag gehaald.
+2/-0

 
1 jaar geleden
PSV had zich sneller hard hebben moeten maken voor dit supertalent en bij uitzondering wat kunnen doen met zijn salaris. Dan was ajax wellicht niet eens in beeld geweest.
+2/-0

1 jaar geleden
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Zou Brands ook maximaal € 30 mln. vragen als hij nu nog manager bij PSV was? Kennelijk wil hij ze graag hebben en denkt hij alvast voorruit in zijn bedragen, maar dan kan hij lekker verder gaan zoeken. En verder Tony, wij zijn PSV en gaan toch niet kijken wat Ajax doet. Al hebben ze 1 mld. op de bank staan, je kunt er maar 11 opstellen.
+2/-0

1 jaar geleden
Marcel is wel een top manager, vergis je daar niet in. Hij claimt niet teveel te willen betalen voor Chucky en Bergwijn maar hij wil ze dolgraag hebben en zal op zeker mee gaan bieden in dat idiote circus
+1/-0

Echt om te schuddebuiken, hier trapt geen kleinkind in, Marcel Marcelleke tog niet te geloven, wolfje in schaapskleding, verder niets meer hierover.
+1/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal