Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Dit was de moeilijkste wedstrijd van de eerste seizoenshelft'

22 december 2018 23:47

Mark van Bommel was in gesprek met Fox Sports complimenteus over tegenstander AZ. "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Ik denk de moeilijkste van de eerste seizoenshelft. AZ had het tactisch gewoon heel goed voor elkaar. We moesten daar op reageren. Dat dat dan na een half uur is... Soms moet dat", aldus Van Bommel. "AZ deed het heel erg goed en slim. Daar hadden we moeite mee. Ze komen op 0-1 en dan probeer je vanaf de kant een paar dingen te bespreken en te veranderen. Achteraf pakt dat goed uit. Dat je net voor rust de 1-1 maakt."

De wissel binnen dertig minuten zorgde dat het bij PSV beter ging draaien. "We zijn iets anders gaan voetballen. Een beetje geswitched. Guti een plek naar voren en Sadilek daar achter erbij. Daardoor kregen we meer grip op de wedstrijd", zo gaf hij aan. "Het is niet leuk als je na een half uur al wordt gewisseld, maar iedereen begrijpt het dat het in functie is van het team. Ze zien ook hoe het dan verder gaat. Maar voor Gastón is het heel erg rot dat je na een half uur er uitgehaald wordt."

Van Bommel was het eens met de opmerking dat het eerste half uur de slechtste minuten waren onder zijn leiding. "Dit was dan ook een hele moeilijke wedstrijd. Dan moet je geluk hebben dat je net voor rust op 1-1 komt en na rust op 2-1. Je moet vechten en dat hoort er ook bij", zei hij daarover. "Als het voetballend niet loopt, moet je vechten en dat hebben we gedaan. Dat hebben we het afgelopen half jaar gedaan. Als je 16 van de 17 wedstrijden wint, heb je het uitstekend gedaan."




Tags

bommel complimenteus fox geswitched guti rot sadilek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage