Transparent
Inloggen
Sluiten

Fysiektrainer Egid Kiesouw: 'Die tegenstanders met kramp, dat kan alleen in Nederland'

7 januari 2019 00:54 - De Telegraaf

Fysiektrainer Egid Kiesouw kijkt met veel verbazing naar de vele spelers van de tegenstanders die last hebben van kramp in de slotfase van wedstrijden. "Die tegenstanders met kramp, dat mag niet gebeuren. Dat kan alleen in Nederland", aldus Kiesouw in gesprek met De Telegraaf. "Fitheid is het meeste simpele aspect om je op voor te bereiden. Ik kan me voorstellen dat je het als tegenstander op tactisch en technisch gebied niet kan redden. Maar dan moet je toch zorgen dat je fit bent en het in ieder geval negentig minuten vol kan houden? Als je dat al niet kan, is het niet zo gek dat de kloof tussen de top en de rest groter wordt."

Kiesouw geeft wel aan dat het niet alleen door hem komt dat de spelers van PSV veel fitter lijken dan de spelers van de andere clubs. "Het gaat niet alleen om fit worden, maar fit blijven is nog veel belangrijker. Dan moet je verder kijken dan het trainingsveld alleen. Iedereen heeft daarin een taak", zegt hij daarover. "en speler moet zich goed voelen bij PSV en vrij in zijn hoofd zijn. En dan heb je nog een stukje voeding, medische aspecten, materiaal, een fijne thuissituatie. Wij moeten alles goed organiseren, zodat die jongens zich volledig op de sport kunnen focussen. Het zijn allemaal radartjes die dat fit blijven draaiende houden. Als er een wieltje niet goed functioneert, dan heeft dat invloed op speler en dus het team."

Nu PSV al klaar is in zowel de beker als Champions League zullen de trainingen ook anders worden. "Na de winterstop spelen we nog maar een wedstrijd in de week en kunnen we steeds intensiever gaan trainen", zo geeft hij aan. "De technische staf vraagt veel van de spelers. Dat werpt zijn vruchten af. Natuurlijk zijn al die late goals mooi om te zien. Maar een echte kick geeft het pas als we straks weer met die schaal staan."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Vind de laatste jaren al dat PSV fysiek gewoon tip-top in orde is. Vorig seizoen onder Cocu bleek dat al met de vele late goals. En zelfs dit seizoen, waar de speelwijze n├│g meer vraagt, blijft PSV iedere keer overeind tot de 95e minuut.

Kortom: chapeau technische staf! Op naar nummer 25!
 
7 maanden geleden
Tegenstanders met kramp zegt meer over het goede spel van PSV dan over Nederland.
 
7 maanden geleden
kan ik me in vinden, ze lopen 80 minuten op de toppen van hun tenen en daarna zijn ze stuk gespeeld. Daarom scoort PSV ook vaak in minuut 80-95

Laatste nieuws