Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Zonder Isimat is de selectie van Van Bommel verzwakt'

7 januari 2019 01:17 - De Telegraaf

In zijn column in De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat hij de verkoop van Nicolas Isimat onverstandig vindt als er geen speler voor terugkomt. "De ervaring tegen AZ leerde dat Van Bommel Isimat heel hard nodig had om de zestiende overwinning in zeventien competitieduels te boeken en Ajax af te troeven om de wintertitel", aldus Driessen. "Met het vertrek van Isimat-Mirin neemt De Jong een sportieve gok als hij voor 31 januari niet met een betere vervanger op de proppen komt. Nu, zonder de Fransman, is de selectie van Van Bommel verzwakt."

Dat PSV ook nog de beschikking heeft over Trent Sainsbury zegt de chef voetbal van De Telegraaf niets. "De Australiër kan door deelname aan de Azië Cup zomaar drie competitieduels missen, hij kan geblesseerd raken en tot dusver heeft de voormalig speler van PEC Zwolle alle moeite aan te pikken bij het niveau van PSV", zo geeft hij aan. "In de kampioensrace vertrouwen op jeugdige verdedigers als Obispo of Soulas – Jong PSV heeft op drie clubs na de meest gepasseerde achterhoede in de Keuken Kampioen Divisie – is spelen met vuur."


Discussieer mee op de forums


Tags

isimat bommel driessen competitieduels jong telegraaf achterhoede australier azie chef column fransman gepasseerde jeugdige leerde mirin obispo pec proppen sainsbury soulas terugkomt trent troeven vuur wintertitel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Of zou van Bommel nog zo’n geweldige versterking als die Aussies in gedachten hebben?
+2/-1

1 jaar geleden
Als Valentijn op de TV over PSV moet praten dan heeft hij er grote moeite mee om iets positiefs over PSV te zeggen. In dat opzicht vind ik hem een van de meest gekleurde analisten op de TV, met een grote voorkeur voor Amsterdam. Alleen Daphne Koster was bij Studio Voetbal nog erger, toen ze niet wou zeggen dat De Ligt een rode kaart had moeten krijgen.

Isimat was de beste vervanger van Schwaab en Viergever, al is het maar omdat hij jaren bij PSV gespeeld heeft. Ik verwacht dat ze gewoon al met een vervanger bezig zijn. De Jong komt bijna niet in de publiciteit en ik vermoed dat hij dat doet om zijn kaarten op zijn borst te houden. ben benieuwd of er de komende weken iets uit lekt tav een goede CV. Zonder een goede CV erbij gaan we het niet redden bij schorsingen van Schwaab en Viergever. Maar ik heb vertrouwen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Beste woutererik, ik vind dat isi te kort komt voor dit psv. Psv zal idd een goede versterking moeten halen die er direct staat. Anders is de titelrace idd verloren.

Inzake analisten helemaal eens. Het is een pro ajax kliek.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Driessen wordt overal gehaat. Daar zit weinig clubvoorkeur achter. Koster praat wel heel sterk vanuit een clubvoorkeur. En dat is irritant omdat ze doet alsof haar uitspraken neutrale feiten zijn.

Voor de rest eens met WE. Hoewel ik me kan voorstellen dat PSV hem een vertrek gunt kan ik me niet voorstellen dat ze hem voor 350.000 euro laten gaan als ze niet al met een vervanger bezig zijn.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind hem in dit geval wel degelijk gelijk hebben, gekleurde visie of niet. Onze scouting kan zich bewijzen want de opvolger van Schwaab zal zes maanden eerder gepresenteerd dienen te worden.
+1/-1

1 jaar geleden
De eerste seizoenshelft hebben we hem niet gemist, dus ik denk dat die gok wel meevalt. Komt op mij over als typisch Telegraaf-stemmingmakerij in het belang van 020. Die club wordt namelijk weer eens de hemel in geprezen en alles wordt toegeschreven naar het verhogen van de druk op PSV. Dieptepunt was een aantal weken geleden twee pagina's waarin geschreeuwd werd dat 020 op het punt stond Alderweireld en Vermanen terug te halen: blijkt geen bal van te kloppen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat berichten in de Telegraaf vaak niet kloppen lijkt me duidelijk. Maar in je voorbeeld snap ik niet het belang.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het belang bestaat uit het oppompen van de grootheid van 020; alsof die club nog altijd tot de Europese top behoort waar je als multimiljonair van de Spurs en Barcelona in de hoogtijdagen van je carrière graag wil komen voetballen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is maar net hoe je het uit wil leggen. Als de Telegraaf meldt dat PSV Robben en Locadia wil binnen halen. Zijn ze dan de grootte van PSV aan het benadrukken of zijn ze aan het stoken tov spelers als Malen die dan gaan twijfelen over hun toekomst?

Zie ook het kampioenschap van 2016. PSV won vrij normaal van PEC met 3-1. Dat Ajax gelijk speelde in Doetinchem was afwijkend. Dat ze daarmee gelijk de grote kans op het kampioenschap verspeelde maakte het spectaculair. Dat PSV alsnog kampioen werd was niet vreemd omdat we dat hele seizoen prima gepresteerd hadden. Kortom weinig speciaals bij PSV. Veel bijzonderheden bij Ajax die als outsider onterecht kampioen leek te worden en het alsnog verknalde. Dat de aandacht dan naar Ajax gaat en niet naar PSV heeft veel minder te maken met verschil in grootte en veel meer met verschil van afwijking in de situatie.

Idem de nadruk voor het goede spel van PSV in de CL. Dit tot grote frustratie van Ajacieden. Daar zien ze de media juist als pro PSV. Terwijl het spel duidelijk afweek van wat je zou verwachten bij een 4-0 nederlaag in Barcelona of twee punten uit zes wedstrijden. Vanuit de media dus volkomen normaal dat de afwijking benadrukt wordt. Terwijl we als fans juist gevoelig zijn als het normale niet bevestigd wordt.
+1/-0

 
Wij hebben hem idd niet gemist bro, maar dat kwam doordat we geen uitvallers hadden in de verdediging.
+2/-0

1 jaar geleden
Er zijn nog 24 dagen in deze transferwindow open, pseudo-voetbalspecialist Driessen van de grootste baggerkrant van Nederland zegt iets, en we zouden moeten gaan panikeren? Gewoon rustig afwachten wat er gaat gebeuren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk ook dat ze Isi hebben laten gaan omdat ze weten dat ze een betere kunnen halen. 24 dagen is nog heel lang om een broertje van Alex of Jaap Stam te halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, zoals bij bijna elke club, vinden er wijzigingen plaats in de selectie gedurende een transferwindow. Daar is een club continu mee bezig, dat is een doorgaand proces. Daarom is het vertrek van Isimat niet iets wat plots gebeurt en waar niet op geanticipeerd kan worden. De Jong en TS zullen er denk ik wel adequaat op reageren wat hen goed dunkt. Let's see.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik lees hier dingen als: titelrace is verloren als PSV geen vervanger haalt en meer van dit in deze strekking.

Feit is dat Isi bar weinig gespeeld heeft de eerste seizoenshelft. Zo erg mis je hem de tweede seizoenshelft derhalve niet, naar mijn mening.

Ik denk WEL dat het verstandig is, indien de mogelijkheid zich aanbiedt en de middelen er voor zijn, een centrale verdediger te halen, dit om verschillende redenen.

Gezien de geschiedenis van Schwaab, denk ik dat hij PSV gaat verlaten aan het eind vh seizoen.

Sainsbury is nou op tournee, en heeft ook nog niet kunnen overtuigen. Wellicht gaat het hem de
tweede seizoenshelft beter af, nou hij wat ritje opdoet.
Het voordeel van een wintertransfer is dat diegene de tijd heeft zich aan te passen.
Het nadeel is dat wintertransfers doorgaans duurder uitvallen dan in de zomer.

Maar dat de titelrace verloren is zonder vervanger van Isi is nonsens.
+2/-0

 
Je mag het nonsens noemen idd, maar sta der wel bij stil bij de reden waarom hij niet nodig is geweest en geeft dan toe dat mocht er geen vervanger komen zijn vertrek wel degelijk pijn kan gaan doen bij blessures of schorsingen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat is eigenlijk de geschiedenis met Schwaab?
+1/-0

1 jaar geleden
valentijn is een ajacied. moet dus wat te makken hebben. Hij hoopt dat zijn voorspelling waarheid wordt.Met deze selectie en slechts nog bezig in de competitie zal onze vriend Isi niet gemist worden. Mooi voor hem dat hij een mooie transfer heeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Vreemd Valentijn , hoe vaak heb je hem niet de zwakste schakel genoemd ?
+1/-0

1 jaar geleden
die mafkees van een valentijn( alleen de naam al) spoort echt niet!! kijk maar eens naar die wedstrijd tegen rkc , nee sorry isimat was goed maar is niet meer dezelfde als een paar jaar geleden! dus gauw nog even voor die gast cashen!! en ik denk dat er veel betere in het 2e rondlopen!! maar die driessen is goed met vuurtjes stoken de rotkwal!!
+1/-0

1 jaar geleden
Zou kunnen,maar feit is wel dat Isimat opbouwend uitermate zwak is, waardoor PSV aanvallend te weinig druk uit kan oefenen. Natuurlijk kunnen blessures een rol spelen bij het competitieverloop, dat hebben we gezien toen Ajax de Ligt miste tegen PSV en hem verving voor de geweldige kopsterke Frenkie de Jong.
De Amsterdamse propaganda machine draait momenteel op volle toeren met haar al oude recept: het verheerlijken van alles wat Ajax is en het negatief en speculatief benaderen van de concurrentie, lees PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
In geval van nood kan Hendrix wellicht in de verdediging spelen. En die komt daar misschien beter uit de verf dan op het middenveld. Als Van Bommel geen opvolger op het oog heeft, dan moet de heer Driessen nu even naar Qatar vliegen en hem gaan vertellen dat hij daar nu vast op moet gaan trainen...
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop albert botman bruma chelsea discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel grappen koen linssen mauro nederland obispo puma racisme racistisch rafa ras rosario schmidt skipper thuisshirt tolerantie toprak trestena weegschaal winkel