Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Als we aan het eind van het seizoen maar met die schaal in de handen staan'

8 januari 2019 08:32 - Eindhovens Dagblad

Luuk de Jong is de winterstop in gegaan als topscorer van de Eredivisie. "Het is nog niet voorbij hè. We willen doorgaan", aldus De Jong in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb altijd gezegd dat het mij niet uitmaakt of ik het word. Als we aan het eind van het seizoen maar met die schaal in de handen staan. Dat is waar het allemaal om gaat."

Dit seizoen wordt hij weer volop bediend vanaf de zijkanten. "Dat zijn ook dingen waar we in Zwitserland al over gesproken hebben. Ik wil zelf vooral waarde voor het team hebben, of ik nou wel of niet scoor. Dat laatste lukt dit seizoen vaker omdat de buitenspelers of backs soms hun acties afkappen en mij dan zoeken", zo geeft hij aan. "We hebben veel kwaliteiten en wapens. Komen we er niet doorheen, dan vinden we bijna altijd een manier om te winnen en soms op het laatste moment."

De Jong gaat verder: "Toch merken we ook dat tegenstanders ons steeds beter gaan analyseren. Vlak voor de winterstop zag je het aan AZ. Ze lieten een man van ons aan de bal en zetten het verder dicht. De kunst is om daar dan voor rust al een oplossing voor te vinden, zodat je het op het veld al kunt herstellen."

De Eredivisie lijkt af te stevenen op een spectaculaire ontknoping. "We hebben de afgelopen jaren na de winter bijna altijd beter gepresteerd dan daarvoor, maar het is afwachten hoe het loopt. We kunnen het bijna niet beter doen en toch staan we maar twee punten voor. Ongekend", zegt hij daarover. "Belangrijk voor ons is dat we de kansen benutten als het een keer niet loopt. Steven Bergwijn schoot tegen AZ een bal binnen, waarna de wedstrijd ineens kantelde. Dat soort dingen zijn enorm belangrijk in een titelrace."

Meer op Eindhovens Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Niet lullen maar poetsen. Het zal nog een hels gevecht worden waarbij PSV nog een aantal zeer lastige klussen te wachten staat.

Laatste nieuws