Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Uiteindelijk gaat het om prijzen winnen'

11 januari 2019 08:42 - De Telegraaf

Mark van Bommel krijgt in gesprek met De Telegraaf de vraag hoe kijkt naar de komende titelstrijd. "De titelstrijd is heel apart. We hebben zestien van de zeventien wedstrijden gewonnen en staan toch maar twee punten boven Ajax. En in Amsterdam zeggen ze: hoe kan het dat PSV bovenaan staat?", aldus Van Bommel. "Aan een scenario dat wij geen kampioen worden, moeten wij helemaal niet denken. Een van de twee kan er maar met de titel vandoor gaan. Zo simpel is het. Wij willen op een bepaalde manier voetballen en spelers ontwikkelen. Maar uiteindelijk gaat het om prijzen winnen."

Ook krijgt de trainer de vraag of de selectie van Ajax beter is. "Die vraag kreeg ik in de zomer ook. Toen zei ik hetzelfde als nu: Ajax heeft nog steeds meer geïnvesteerd dan wij. Zij zijn favoriet, maar de favoriet wordt niet altijd kampioen", zo geeft hij aan.

Ondertussen wordt de financiële kloof tussen beide clubs steeds groter. "Ajax heeft altijd meer te besteden gehad dan PSV. Dat kunnen wij moeilijk veranderen", zegt hij daarover. "Maar het past ook bij PSV. Kijk maar naar het aantal titels sinds 2000."

Meer op De Telegraaf


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Hahaha, geweldige vent die Mark. Lekker subtiel wat stootjes onder de gordel van 020 uitdelen.
6 maanden geleden
Het is inderdaad zo dat Ajax altijd meer te besteden heeft gehad dan PSV. Maar het verschil begint nu wel angstaanjagende vormen aan te nemen. Ik schrik met name van de bedragen waarvoor verkocht wordt in Amsterdam. Een middelmatige verdediger vertrekt bij ons voor 350.000 euro, bij Ajax voor 14 miljoen. Neres, die op welgeteld 2 doelpunten staat dit seizoen, vertrekt voor 43 miljoen naar China. Terwijl iedereen weet dat onze geweldenaar uit Mexico niet meer op gaat brengen. De bedragen die genoemd worden rondom Frenkie de Jong en de Ligt zijn duizelingwekkend. Als je eerlijk bent weet je dat diezelfde spelers bij PSV niet eens de helft hadden opgebracht. Dat is toch wel een zorgwekkende trend.
 
6 maanden geleden
Altijd is een groot woord.

De laatste jaren heeft Ajax financieel wel meer ruimte gekregen. Des te knapper van PSV dat ze met minder geld veel succesvoller zijn.

Overigens blijft het afwachten wat Ajax daadwerkelijk binnen gaat krijgen. Op menig speler daar zou zogenaamd tientallen miljoenen geboden zijn om vervolgens een (half) jaar later voor een derde deel te vertrekken.
 
reactie verwijderd

 
6 maanden geleden
Geloof toch eens niet alles wat de media en Ajax ventileren, normaal is dat delen door twee, en dan de komma eentje naar links schuiven. Maar met hulp van de media zetten ze hun spelers die willen verkopen, wel goed in de markt. Bovendien is Ajax niet rijk genoeg, om zichzelf terug kopen van de beurs. Omdat het aandeel de laatste tijd zoveel is gestegen, dat het weer bijna de startwaarde van de beursgang heeft.
 
6 maanden geleden
Wat dat betreft doet ajax dat beter, gewoon de grote clubs laten weten dat ze flink moeten betalen...PSV heeft die reputatie idd niet en onze nieuwe TD gaat ermee verder....zie Isimat.
6 maanden geleden
Zolang we Amsterdam dwarsliggen aan het eind van het kampioenschap ist mij allemaal best , zuperrr
6 maanden geleden
Vergeet ook even niet, dat Mark kampioen is geworden met PSV O19, hij kan dus ook zonder hele dure spelers groot worden en dat is een prestatie op zich en verdient veel lof.
 
6 maanden geleden
Precies, vorig jaar toonde Bommel al aan dat hij precies weet waar hij mee bezig is. In alles zie je dat dit nu ook het geval is. De moeilijke speelstijl wordt zeer consequent aangehouden en steeds beter uitgevoerd, 1e helft tegen Feyenoord daargelaten. Zie de progressie de laatste weken voor de winterstop in bv het één keer raken. Eens kijken wat de 2e seizoenshelft brengt.

Laatste nieuws