Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint oefenwedstrijd van Belgisch kampioen Club Brugge

11 januari 2019 14:48

PSV heeft de oefenwedstrijd tegen Club Brugge weten te winnen. In Qatar was de ploeg van Mark van Bommel met 2-1 te sterk voor de regerend kampioen van België. Zaterdag keert PSV weer terug naar Nederland.

Van Bommel koos er voor om te beginnen met op papier zijn sterkste opstelling. Donyell Malen nam de plek in van Hirving Lozano, die ontbreekt in Qatar. De wedstrijd werd gespeeld over 3x 30 minuten en in het eerste half uur waren er weinig kansen voor beide teams. Na de eerste rust kwam het duel iets meer op stoom en was er aan beide kanten de mogelijkheid om tot scoren te komen. Club Brugge kwam met een bal op de lat het dichtst bij een doelpunt. Halverwege kwam Mohammed Ihattaren als invaller in de ploeg, waardoor de 16-jarige middenvelder zijn officieuze debuut in het eerste elftal maakte.

Na de tweede rustperiode werden alle elf spelers vervangen, waardoor ook Zakaria Aboukhlal zijn eerste minuten maakte en ging het opeens hard qua doelpunten. Joël Piroe opende de score na 68 minuten spelen, waarna twee minuten later Gastón Pereiro vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde. Club Brugge kwam echter een minuut later alweer terug dankij Hans Vanaken, die jaren in de jeugdopleiding van PSV speelde. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor de winst naar PSV ging.


Discussieer mee op de forums


Tags

brugge bommel qatar aboukhlal belgie dankij dichtst hans ihattaren lozano malen nederland pereiro piroe rustperiode stoom vanaken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Leuk oefenduel met een goed gevoel afgesloten. Zin in de herstart.
+3/-2

1 jaar geleden
Ja, maar hoe zag die sterkste opstelling er dan uit? Gutierrez of Pereiro?
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Guti bij de basis. Pereiro bij de reserves. Pereiro wel betrokken bij beide doelpunten van PSV.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Lezen is ook een kunst:
open/sluit de onderstaande quote:

Na de tweede rustperiode werden alle elf spelers vervangen ... waarna twee minuten later Gastón Pereiro vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde.


Duidelijk dus dat Pereiro niet in de basis 11 startte.
+5/-2

1 jaar geleden
Beste middenveld is guti / gaston / Rosario.
+2/-5

 
1 jaar geleden
Niet aan Jorrit komen he? Denk erom!
+5/-2

 
1 jaar geleden
Het middenveld wat sosa aangeeft,heeft ook mijn voorkeur,maar denk dat dat niet zo snel zal gebeuren omdat binnen de kleedkamer onze Jorrit heel hoog in de pikorde staat.
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je kan het afkeuren dat hij hoog in de pikorde staat. Je kan ook nadenken over waarom hij hoog in de pikorde staat. Geloof me, Hendrix is op het veld minstens zo belangrijk voor het succes. Niet alleen omdat hij zo goed ligt in de kleedkamer.

In 16/17 had PSV met 100% Hendrix op 86 punten geëindigd en dus kampioen. Zonder Hendrix was PSV dat seizoen op 63 punten geëindigd. Uiteraard is dat vrij rekenen met statistieken maar toch een opvallend verschil tussen wel of niet Hendrix.

Maar los van de statistiek, waarom zou Bommel Hendrix belangrijk vinden als Jorrit volgens jou uitwisselbaar is? Hoe waarschijnlijk is het dat jij succesvollere inzichten zou hebben dan Cocu en Bommel?
+3/-2

 
1 jaar geleden
Ja leuk rekenen met aannames.

Jorrit staat hoog in de pikorde ben ik met je eens. Of dst terecht of onterecht is? Daar ga ik niet over.

Mijn middenveld heeft veel meer voetballend en scorend vermogen. Het middenveld met hendrix op links en dan guti op 10 komt dat te kort.

Tot op heden doen de backs een duit in het aanvallende zakje. Als dat niet meer gebeurt hebben we een aanvallend probleem.
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
De belangrijkste fouten in je reactie.

- Op basis van statistiek iets zeggen over één of enkele wedstrijden is inderdaad een aanname. Maar zodra het een vergelijking is tussen een groot aantal wedstrijden komt statistiek steeds dichter bij een feit te staan. En het is nu eenmaal een feit dat PSV de afgelopen seizoenen veel beter presteerde als Jorrit wel meespeelde. Met seizoen 16/17 als ultiem bewijs. 19 wedstrijden met Jorrit 48 punten. 15 wedstrijden zonder Jorrit 28 punten.

- Dat Jorrit hoog in de pikorde staat is duidelijk. Daar is geen discussie over. De vraag is juist of hoog in de pikorde terecht is. Dus kan je een basisplek niet afdoen als pikorde en vervolgens zeggen dat je niet gaat over het wel of niet terecht zijn van die pikorde.

- Het voetballend vermogen van het gehele middenveld of beter nog van een heel elftal is meer dan de optelsom van individuele kwaliteiten. Als je ze nog hebt zien voetballen, René kon beter voetballen (technische vaardigheden), Willy was de betere voetballer (voetballend vermogen). Jouw opstelling is René. Of een meer recenter voorbeeld, Afellay kon fantastisch voetballen maar had een beperkt voetballend vermogen. Dan is jouw opstelling meer Afellay. Fantastisch om in je elftal te hebben maar niet als drager van een elftal/tactiek.

- Het wel of niet aanvallen door de backs is een belangrijk onderdeel van de tactiek. Het is vervolgens kip en ei of de backs aanvallen door de tactiek of dat dit de tactiek is omdat de backs aanvallen. Feit is dat dit de gekozen tactiek is en daar speelt Hendrix een belangrijke rol in. Andere opstelling vraagt een andere tactiek en een andere tactiek vraagt een andere opstelling.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Op basis waarvan doe jij conclusies over mijn post?? Je verwijt naar mij hangt van aannames aan elkaar.

Als je graag aannames doet zonder te verifiëren dat mag, maar laat mij met rust dan.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik reageer op de combinatie van jou en alchemist en jouw gebruik van het woord aannames. Als ik onterecht jullie samenvoeg hoor ik graag waar je het niet eens bent met alchemist.

Daarnaast als je op een forum reageert mag je inhoudelijke tegenreacties verwachten.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Je mag inhoudelijk reageren wat je wil natuurlijk. Maar ga geen legendes van heel lang geleden erbij halen aub. Die aanname gaat namelijk nergens over.

Daarnaast concludeer jij dat psv gewoon kampioen was geworden als ze Jorrit een heel seizoen opgesteld hadden. Als jij zulke conclusies trekt op basis van een glazenbol dan is brenet volgens jou de beste back allertijden.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Willy/René is voor wie het meegemaakt heeft een mooi voorbeeld van verschil in techniek en vermogen. Ander voorbeeld kan ook. Jouw opstelling heeft meer nitro. Een middenveld met Hendrix heeft een betere motorafstelling. Afstelling is belangrijker dan domweg nitro toevoegen.

48 uit 19 en 28 uit 15. Daar is weinig glazen bol bij.

Overigens lees je eigen reacties even terug. Weet je eigenlijk wel wat aannames zijn? Enige onderbouwing zou je reactie een stuk beter maken. Prima als we andere ideeën hebben over wat de beste opstelling is. Ik heb het gelijk van Bommel aan mijn kant. Goed mogelijk dat een andere tactiek/opstelling nog beter is. Maar ik zie dat niet en Bommel die dagelijks met de spelers werkt blijkbaar ook niet.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Jij zegt dat psv gewoon kampioen was geworden met 86 punten alleen maar omdat Jorrit dan gespeeld zou hebben. Dat is een behoorlijke aanname of niet?? Dat Jorrit belangrijk is voor dit team is een feit.

Dat ik liever meer voetballend vermogen en scorende vermogen op middenveld wil hebben is om wedstrijden makkelijker in het slot te gooien. Guti en Rosario brengen ook power op het middenveld en verdedigend goede drive. Aanvallend brengen die m.i. Meer dan hendrix.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Een conclusie met een stevige nuance. Namelijk dat het vrij rekenen met statistieken is. Het gaat dan niet over het kampioenschap maar om het belang van Hendrix aan te tonen.

Ik begrijp overigens niet de link tussen een wedstrijd op slot gooien en kiezen voor Pereiro ipv Hendrix. Maar voor ik reageer vanuit mijn eigen beeld bij wedstrijd op slot gooien, wat versta jij onder op slot gooien?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Op slot gooien versta ik onder door snel extra goals te maken waardoor de tegenstander niet meer de indruk heeft dat er iets te valen valt. Dus na de 1-0 direct doordrukken naar 4 of, 5-0.

Tikkie terug en tikkie breed Jorrit zie ik dat niet snel doen.

Om een nipte overwinning over de streep te trekken zou ik voor Jorrit kiezen.

Anders altijd voor een meer voetballend middenveld.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ok duidelijk.

Voor mij betekent een wedstrijd op slot gooien het zeker zijn van het eindresultaat. Bij PSV was een periode een 1-0 voorsprong voldoende om de wedstrijd op slot te gooien. Tegelijkertijd kan een wedstrijd na ruime voorsprong nog steeds uit handen gegeven worden en dus niet op slot zitten. Op slot is dus meer dan alleen snel doelpunten maken.

Ik kan overigens van een mooie schaakwedstrijd (ik heb het over voetbal) meer genieten dan van een simpele tiki taki 5-0 overwinning. Zodat je ook weet hoe ik er in sta.

Als ik dan naar de kampioenschappen van deze eeuw kijk dan staat een middenveld met Hendrix voor de kracht van PSV balans/vermogen en met Pereiro voor de illusie van Ajax frivool/techniek. Reken ik 2000 niet mee dan zijn er tot nu toe 18 kampioenschappen uitgedeeld. Twee keer Ajax met een voor balans kiezende Koeman. AZ met Van Gaal die na de misser in 2007 in 2009 alsnog het kampioenschap binnenhaalt door een sterke aanpassing van speelwijze en veel meer voor balans te kiezen. Twente 2010 één en al balans. Ajax vier jaar met juichende Ajacieden met spel waar elke PSV-er zich kapot voor zou schamen maar wel volledig gericht op balans. Idem PSV 2008 onder Vergoosen. Alles op balans maar wat een aanfluiting was dat. Echter wel kampioen. Feyenoord in 2017 veel flow op supporters en vertrouwen maar vooral goede balans. Blijft over PSV een groot aantal kampioenschappen. Allemaal in de eerste plaats vanuit balans en vervolgens enkele kampioenschappen ook nog frivool. Waarbij veilig gesteld mag worden dat PSV sowieso de enige is die deze eeuw überhaupt in staat was een kampioenschap met frivool spel te combineren.

En natuurlijk zijn de frivole kampioenschappen van PSV het leukste. 1986 en 1987 waren leuker dan 1988. 1988 was veel lekkerder. De halve finale in Milaan was veel leuker dan de schaakwedstrijd in Lyon dat seizoen. Maar die 1-1 in Lyon was veel lekkerder dan het frivole spel in Milaan dat seizoen.

Mijn aanname ;-) met Hendrix word je kampioen. Met een keuze voor Pereiro is dat nog maar de vraag.
+3/-1

 
Tjesus man, wanneer komt jou boek uit?
+3/-2

 
1 jaar geleden
Goed verhaal en kan je wel redelijk volgen ja. Balans op het middenveld is er door hendrix idd. Scorend vermogen en voetballend vermogen is er 0,0 door hendrix.
+2/-0

1 jaar geleden
Nou ja voor wat het waard is, ik snak naar volgend weekend, heeft nou lang zat geduurd....
+3/-1

 
Juist, kort maar krachtig, al dat glazenbollerei beu.
+1/-1

1 jaar geleden
Kom op PSV, verleng die Piroe eens! Contract loop eind van het seizoen af...
+1/-0

1 jaar geleden
Ik wil nog wel even kwijt,dat ik nergens vermeld dat ik er tegen ben dat Jorrit hoog in de pik-orde staat.
Een voorkeur hebben voor het ene,wil niet zeggen dat ik het andere afkeur,maar de pik-orde is denk ik de reden van Mark zijn keuze en vind ik absoluut te rechtvaardigen.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.006 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme rodriguez schatting simons sir tinus topper vaals woordje zorg