PSV wint oefenwedstrijd van Belgisch kampioen Club Brugge

11 januari 2019 14:48

PSV heeft de oefenwedstrijd tegen Club Brugge weten te winnen. In Qatar was de ploeg van Mark van Bommel met 2-1 te sterk voor de regerend kampioen van België. Zaterdag keert PSV weer terug naar Nederland.

Van Bommel koos er voor om te beginnen met op papier zijn sterkste opstelling. Donyell Malen nam de plek in van Hirving Lozano, die ontbreekt in Qatar. De wedstrijd werd gespeeld over 3x 30 minuten en in het eerste half uur waren er weinig kansen voor beide teams. Na de eerste rust kwam het duel iets meer op stoom en was er aan beide kanten de mogelijkheid om tot scoren te komen. Club Brugge kwam met een bal op de lat het dichtst bij een doelpunt. Halverwege kwam Mohammed Ihattaren als invaller in de ploeg, waardoor de 16-jarige middenvelder zijn officieuze debuut in het eerste elftal maakte.

Na de tweede rustperiode werden alle elf spelers vervangen, waardoor ook Zakaria Aboukhlal zijn eerste minuten maakte en ging het opeens hard qua doelpunten. Joël Piroe opende de score na 68 minuten spelen, waarna twee minuten later Gastón Pereiro vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde. Club Brugge kwam echter een minuut later alweer terug dankij Hans Vanaken, die jaren in de jeugdopleiding van PSV speelde. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor de winst naar PSV ging.