Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Soms kijk ik de filmpjes van de kampioenswedstrijd terug'

15 januari 2019 07:52 - ED.nl

Ondanks dat hij al vier keer eerder kampioen van Nederland werd, is de honger van Luuk de Jong nog altijd niet gestild. Dat geeft de aanvoerder aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Soms kijk je de filmpjes even terug. Van de kampioenswedstrijd, het kampioensfeest. Dat geeft zo'n enorm prachtig gevoel bij iedereen die een PSV-hart heeft", aldus De Jong. "Dat moet weer in je kop zitten. Dat dat is wat je weer wilt bereiken. Dat zit er goed in bij de groep."

De aanvaller is dit seizoen erg belangrijk voor PSV met veertien doelpunten in de competitie. "Het is lekker dat je zo'n seizoenshelft kan spelen en belangrijk kan zijn voor het team. Als ik mijn doelpunten maak, wil ik óók belangrijk zijn voor het team. Dat ben ik nu ook. Het liefst druk je dat in cijfers uit", zo geeft hij aan.

De Jong vindt het niet reëel dat PSV net zo'n seizoenshelft kan neerzetten als voor de winterstop, waarbij zestien van de zeventien wedstrijden werden gewonnen. "Uiteindelijk ga je punten verspelen. Maar wanneer dat is?! Je probeert het zolang mogelijk uit te stellen en zo lang mogelijk vol te houden", zegt hij daarover. "De groep die wij hebben is heel gretig om elke wedstrijd weer te winnen. En ziet het belang van kampioen worden. Daarvoor moet je iedere wedstrijd vol gas geven. Dan kan je hopelijk weer een mooie reeks wegzetten."

Meer op ED.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
8 maanden geleden
Blijft een heerlijk filmpje. Big smile, kippenvel en vreugdetranen in één.
 
8 maanden geleden
Zelfs voor held krijg jij 2 driehoekjes naar beneden.

Misschien een keer Jorrit helpen en dan krijg je ze alleen maar naar boven :')

Laatste nieuws