Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Ik help andere mensen waar ik kan'

19 januari 2019 08:42 - De Telegraaf

Waar veel spelers in de winterstop naar het buitenland afreisden voor een korte vakantie bleef Steven Bergwijn gewoon in Nederland. De aanvaller trainde samen met twee ooms door om zo optimaal klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. "Dan gaan we joggen, boksen, van alles eigenlijk", aldus Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. "Ik merk dat ik er baat bij heb. En ik train niet zo heel zwaar, hoor. Vaak alleen met mijn eigen lichaamsgewicht. In de duels ben ik sterker. En voor mijn gevoel ben ik nóg sneller geworden. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan."

Bergwijn kwam in de kerstperiode ook in het nieuws toen hij de gage die hij verdiend had met een reclamespotje doneerde aan de voedselbank in Almere. "Ik help andere mensen waar ik kan. Dat heeft er altijd al ingezeten", zegt hij daarover. "Zeker met de kerst is het leuk als mensen wat extra’s hebben. De mensen daar waren echt blij. Ze hadden het niet verwacht. Terwijl het voor mij natuurlijk een kleine moeite is."

Met de kritiek dat de huidige generatie voetballers vaak als egoïstisch wordt bestempeld, kan hij echter niets. "Heel veel mensen weten niet wat wij ervoor moeten doen en laten. Hoeveel we in onszelf investeren", zo geeft hij aan. "Mensen zien alleen het mooie werk en niet wat er achter de schermen gebeurt. Dus hebben ze makkelijk praten."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Hier past mijn post van net ook goed onder.
 
8 maanden geleden
Kun je die dan niet beter posten dan dit?
 
8 maanden geleden
Ja had gekund, maar dan val ik in herhaling.
8 maanden geleden
Geweldige jongen en speler! Voorbeeld voor anderen. Brands en Cocu waren een jaar of 2 geleden al zeer positief over Bergwijn, ook toen hij af en toe moeite leek te hebben om de stap te maken maar achteraf gezien was dat vertrouwen meer dan terecht!
 
8 maanden geleden
@Tony, Sosa en ik hebben nog op jouw discussie over Lozano gereageerd, al gelezen ?
 
8 maanden geleden
Yep gezien. Gesloten boek voor mij. Vanaf nu meng ik me niet meer in dit soort discussies op een dergelijke manier. Het moge duidelijk zijn dat ik een hele andere kijk op PSV en veel van haar spelers heb. Zal komen omdat ik verder van het vuur zit.

Laatste nieuws