PSV blameert zich in Emmen en geeft zege weg

20 januari 2019 16:20

PSV is in de tweede seizoenshelft direct in de eerste wedstrijd in de fout gegaan. De ploeg van Mark van Bommel speelde met 2-2 gelijk op bezoek in Emmen. Via Luuk de Jong en Angelino was PSV op een 0-2 voorsprong gekomen, maar in blessuretijd wist Emmen op gelijke hoogte te komen.

Meteen vanaf de aftrap bleek dat het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen enorm was. PSV domineerde vanaf het begin en het leek wachten op de voorsprong. Die volgde al na een kwartier toen na een uitstekende aanval Luuk de Jong via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen kopte. Een paar minuten later kreeg PSV de uitgelezen kans om de score bovendien te verdubbelen na wederom een uitstekende aanval, maar Denzel Dumfries schoot de bal over.

Naar mate de eerste helft verstreek werd de ploeg steeds slordiger, waardoor FC Emmen een paar keer gevaarlijk er uit kon komen. De thuisploeg wist echter niet tot grote kansen te komen.

Ook na rust bleef het spel van PSV enorm slordig, maar het leek wel al snel op 0-2 te komen toen doelman Scherpen weggleed bij een vrije trap en de bal tegen een van zijn eigen verdedigers aantikte, zodat een eigen doelpunt het gevolg was. Dumfries stond op dat moment buitenspel en volgens de VAR was dat hinderlijk, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Een paar minuten later schoot Pablo Rosario de bal in het doel. Wederom werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd, omdat de bal via de hand van Érick Gutiérrez van richting werd veranderd en daarom in het doel ging.

Het spel werd steeds slordiger, maar na 71 minuten kwam uiteindelijk toch de 0-2 op het scorebord toen Angelino mee naar voren kwam en de Spanjaard de bal snoeihard in de het doel schoot. Voor de linksback was het zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV.

De overwinning leek daarbij binnen te zijn voor PSV, maar tien minuten voor tijd viel vanuit het niets opeens de 1-2 toen invaller Pedersen opeens alleen voor Jeroen Zoet kwam en op knappe wijze voor de aansluitingstreffer zorgde.

Bij FC Emmen kwam het geloof in het resultaat weer terug, waardoor PSV verder werd teruggedrongen. Via Donyell Malen kreeg PSV aanvankelijk nog de grootste kans op een doelpunt, maar in blessuretijd kreeg Emmen toch nog een corner waarbij de meer dan twee meter lange doelman Scherpen ook mee naar voren ging. Die hoekschop kon nog worden weggewerkt, maar werd vanaf de middenlijn opnieuw ingebracht. Waarbij iedereen leek te letten op de lange Scherpen, schoot de bal door en kwam op het hoofd van Pedersen. Hij zorgde met een kopbal voor de 2-2 en bezorgde PSV daarmee een valse start van de tweede seizoenshelft.