Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Uiteindelijk moet je blij zijn dat we hier met 2-1 winnen'

26 januari 2019 22:44

Volgens Nick Viergever was de wedstrijd tegen FC Groningen eentje met twee gezichten. "Tot de 2-1 spelen we een hele goede wedstrijd. Misschien zelfs wel onze beste dertig minuten van het seizoen. We lieten heel goed voetbal zien en Groningen kwam er niet aan te pas. Je creëert heel veel kansen", aldus Viergever in gesprek met Fox Sports. "Vanuit een corner, en dat zijn toch de makkelijkste dingen om te verdedigen, staat het zo maar 2-1. Daarna krijg je nog wel een grote kans op de 3-1."

Viergever ging verder: "In de tweede helft gaat Groningen wat anders doen en gaat sneller druk zetten. Je moet dan de rust bewaren om er doorheen te spelen. Dat hebben we niet gedaan. Daarom kwamen er steeds lange ballen en kwamen we in de duels terecht. Uiteindelijk moet je blij zijn dat we hier met 2-1 winnen."

PSV kende veel problemen met het spel van de Groningers na rust. "Groningen zette wat agressiever druk. Je moet dan de juiste keuzes maken aan de bal op het middenveld. Je moet durven vooruit spelen en durven om die bal te geven. Dat zijn dingen die zeker beter moeten", zo gaf hij aan. "We hebben het in sommige wedstrijden wel laten zien. Vandaag was het zo'n dag dat we de bal net niet naar de goede kleur speelden. Daardoor bleef Groningen in de wedstrijd en bleven ze geloof houden. Vandaag hebben we wel laten zien dat we kunnen strijden als team tot de laatste minuut. Dat deden we tegen Emmen niet."




Tags

groningen viergever agressiever emmen fox gezichten groningers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm alchemist bakayoko bastard bergwijn bla eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage