PSV verliest na penalties van Werder Bremen; Debuut Lee en Park; Rentree Van Bommel

13 januari 2003 20:47

PSV heeft zojuist de eerste oefenwedstrijd van het jaar verloren na penalties tegen het Duitse Werder Bremen. Na een 2-2 stand in de reguliere speeltijd moesten penalties voor een beslissing zorgen. Bruggink en Rommedahl scoorden vanaf de stip. Door missers van Van Bommel en de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park ging PSV uiteindelijk onderuit. De wedstrijd betekende het debuut voor Young-pyo Lee, die in de basis startte als linksback, en Ji-sung Park. Park kwam in de tweede helft in het veld voor Mateja Kezman. Mark van Bommel maakte in de tweede helft zijn rentree na lange afwezigheid wegens een zware liesblessure.

Na een goed eerste half uur kwam PSV via de counter op achterstand door een doelpunt van de Kroaat Klasnic. De 0-1 achterstand zou ook de ruststand worden. PSV had wel het overzicht en de kansen (Kezman schoot op de lat).

In de tweede helft kwamen de Duitsers door de Braziliaan Ailton op een 2-0 voorsprong nadat Ooijer via een overtreding een penalty veroorzaakte. Ooijer kreeg daarbij een rode kaart. PSV kwam vervolgens met 10 man alsnog volkomen terecht terug naar 2-2 via doelpunten van Robben (solo na een assist van Lee) en Bruggink (kopbal uit vrije trap na goede actie Lee).

Na de nederlaag na penalties tegen Werder Bremen en de 5-1 winst van Fenerbahce tegen Werder Bremen staat PSV er niet goed voor in de poule. Woensdag volgt het duel van PSV tegen Fenerbahce.