Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag een bijzonder weerzien voor beide kanten

1 februari 2019 08:15

Aanstaande zondag staat voor PSV weer een thuiswedstrijd op het programma als Fortuna Sittard op bezoek komt, de huidige en verrassende nummer tien van de Eredivisie. Een week geleden wisten de Limburgers in eigen huis nog te winnen van Vitesse dankzij een spectaculaire goal van Finn Stokkers in blessuretijd.

Zondag zal de twintigste keer worden dat Fortuna Sittard in competitieverband zal afreizen naar Eindhoven. De Limburgers wisten de voorgaande negentien duels niet te winnen. PSV hield zestien alle punten in Eindhoven, terwijl drie keer het duel in een gelijkspel eindigde. In het seizoen 1998/1999 kwamen beide ploegen elkaar in de halve finale van de KNVB Beker tegen in Eindhoven en Fortuna wist toen wel met 1-3 te winnen. Mede dankzij een treffer van Wilfred Bouma, die dat seizoen door PSV werd verhuur aan Fortuna.

Eerder dit seizoen wist PSV in Sittard met 1-2 te winnen. De ploeg van Mark van Bommel had lange tijd moeite met de Limburgers, maar in de laatste minuut ging de overwinning toch naar PSV dankzij een treffer van invaller Dante Rigo. De laatste keer dat beide ploegen voor de competitie tegen elkaar speelden was op 8 september 2001. Dankzij twee doelpunten van Jan Vennegoor of Hesselink en een treffer van John de Jong won PSV met 3-0. Ruud Hesp stond toen in de goal bij Fortuna, terwijl Jürgen Dirkx in de verdediging stond opgesteld.

Voor beide kanten zal het zondag een bijzonder duel worden. Naast Hesp en Dirkx kwam uiteraard ook Mark van Bommel als speler uit voor Fortuna Sittard. Hij speelde nog mee in het gewonnen bekerduel in 1999 en maakte in die zomer de overstap naar PSV. Bert van Marwijk was in die periode de trainer, die nu een adviserende rol heeft bij PSV.

Ook aan de kant van Fortuna zijn de nodige voormalige PSV'ers te vinden. De beide assistent-trainers van de Limburgers waren vorig seizoen nog actief als jeugdtrainer van PSV. Kristof Aelbrecht werd met PSV onder 17 kampioen, terwijl Kevin Hofland de leiding had over PSV onder 16. Als speler speelde Hofland bovendien 78 competitiewedstrijden voor PSV. In de selectie van Fortuna zitten ook twee spelers met een verleden bij PSV. Marco Ospitalieri en Lars Hutten speelden in de jeugdopleiding, maar wisten niet door te breken.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws