Transparent
Inloggen
Sluiten

Michal Sadílek: 'Ik ben heel, heel blij bij PSV'

1 februari 2019 08:14 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Michal Sadílek aan dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij PSV. "Ik geniet van elke dag in Eindhoven. Natuurlijk mis ik mijn familie in Tsjechië soms, maar ik heb ruim drie jaar geleden voor dit leven gekozen en ben heel, heel blij bij PSV", aldus de middenvelder.

Sadílek voelde zichzelf bij zijn komst in 2015 helemaal niet zo talentvol. "Ik begon in een elftal met bijvoorbeeld Leandro Fernandes en Gianluca Scamacca, die voor mijn gevoel iets extra’s hadden. Voor mij was het een kwestie van heel hard werken om iets te kunnen bereiken, zag ik al snel. Zwart werken, noemen we dat in Tsjechië", zo geeft hij aan. "Je zou het kunnen vertalen als vieze meters willen maken, in de duels komen. Hier kun je je in de opleiding enorm verbeteren in het spel aan de bal. Bij mijn vorige clubs kwam het meer aan op vechten."

Inmiddels maakt de Tsjech deel uit van de A-selectie van PSV. "Ik heb er alles voor over om te slagen en blijf geduldig als ik een keer niet speel of als het wat minder is gegaan. Soms vraagt een wedstrijd om strijd en duels en daar liggen denk ik wel mijn kwaliteiten", zegt hij daarover. Tegen AZ maakte Sadílek direct zijn eerste doelpunt in het eerste elftal. "Normaal maak ik er een of twee per jaar, dus dat was mooi meegenomen."

Meer op Eindhovens Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hij zit nu nog in zijn jeugdcontract tot 2020. Binnenkort graag verlengen tot 2024. En daarna kunnen we alleen hopen dat hij in 2022 nog een keer wil verlengen.
 
7 maanden geleden
Of dat ie in 2022 voor 120 miljoen naar Everton of zo gaat. Dat zullen dan best normale bedragen zijn
7 maanden geleden
Heel, heel blij bij PSV. Leuk om te horen, goede speler voor balans in elftal. Heb nog te weinig gezien om hem echt in te kunnen schatten.
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Laatste nieuws