Transparent
Inloggen
Sluiten

Rinus Israel: 'In dit soort wedstrijden is Luuk de Jong een uitermate geschikte spits'

11 februari 2019 09:00

Rinus Israel was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig bij FC Utrecht - PSV. De voormalig verdediger is lovend over Luuk de Jong. "In dit soort wedstrijden, waarin PSV van een achterstand moet terugkomen, is Luuk een uitermate geschikte spits", aldus Israel. "Luuk is geen aanvaller van wie je prachtige individuele acties mag verwachten, maar hij is wel een goed aanspeelpunt. Een fysiek sterke spits, die de bal kan afschermen en ook kopsterk is. Hij weet veel druk uit te oefenen op de tegenstander."

Israel kon in het stadion zelf niet goed beoordelen of De Jong een penalty had moeten krijgen. "Eigenlijk moet je er als verdediger voor zorgen dat De Jong al buiten het zestienmetergebied wordt aangepakt", zo geeft hij aan. "Ik zat er te ver vanaf om te beoordelen of dit een penalty was, maar door de spits in een eerder stadium te verdedigen kun je dit soort discutabele momenten voorkomen."

De aanvoerder van PSV zou uiteindelijk beide doelpunten van PSV maken. "Door zijn doelgerichtheid en kopkracht is De Jong altijd levensgevaarlijk wanneer de bal voor de goal wordt geslingerd", zegt hij daarover. "Dat zag je ook vandaag weer. Eigenlijk is de enige manier om dit voorkomen door de voorzet eruit te halen."

Als ploeg wist PSV geen indruk te maken op Ijzeren Rinus. "PSV speelde als collectief heel matig. Er was geen één speler die iets extra’s kon brengen", aldus Israel. "Bergwijn gaf de assist bij de 2-1, maar ik heb hem verder niet gezien. En Hirving Lozano was ook onzichtbaar. FC Utrecht speelde vrij verdedigend en heel compact. Je ziet dat Lozano in de kleine ruimtes moeite heeft om tot iets positiefs te komen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws