Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Wat dat betreft zit Mohamed Ihattaren goed bij PSV'

13 februari 2019 11:30 - Voetbal International

Deze week werd Mohamed Ihattaren zeventien jaar oud. De middenvelder mocht inmiddels al drie keer invallen in de Eredivisie en wordt gevolgd door de Europese top. Toen Marcel Brands afgelopen zomer naar Everton vertrok, werd tegen hem gezegd dat ze een jonge PSV'er hadden zien uitblinken op een jeugdtoernooi. "Ik wist natuurlijk direct dat het over Mo ging. Eerlijk gezegd zou ik hem morgen bij Everton willen hebben, zo goed is hij, maar ik denk niet dat dat het pad is dat hij moet bewandelen", aldus Brands in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft straks een tussenstap nodig. Wat dat betreft zit Mo goed bij PSV. De club speelt Europees voetbal, hij heeft een grote kans op speeltijd en hij zit bij de nationale teams"

Brands gaat verder: "Als hij nu naar het buitenland zou gaan, heeft hij een stuk minder garanties. De stap naar de Premier League is echt heel groot en het kan daardoor ook helemaal verkeerd aflopen met een talent. Nu heeft hij een trainer die het in hem ziet zitten, ik zou zeggen koester dat. Het grote geld komt dan straks vanzelf."

Ihattaren heeft in korte tijd al veel indruk weten te maken. Hij kreeg afgelopen wedstrijden zelfs de voorkeur boven Mexicaanse international Érick Gutiérrez. "De ontwikkeling van Mo is heel mooi om te zien. Ik werk nu anderhalf jaar intensief met hem en daarvóór was ik er zijdelings bij betrokken", zo geeft Mark van Bommel aan. "Tegen Fortuna Sittard hadden we hem op 10 nodig. Hij is wat creatiever in de kleine ruimte dan Guti, die op alle drie de posities op het middenveld kan spelen. Maar Mo verdiende het om in te vallen. Hij manifesteert zich heel goed tijdens trainingen, dan is dit een beloning. De jonge spelers van PSV ontwikkelen zich sowieso goed, ze gaan mee in het niveau, brengen het soms omhoog waardoor het allemaal heel makkelijk lijkt. We nemen ze niet voor niets mee en als ze goed zijn, moeten ze erin als het nodig is."

Grote Europese topclubs én grote zaakwaarnemers hebben zich inmiddels gemeld bij de familie van Ihattaren, die samen met zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin zijn zaken vertegenwoordigen. De middenvelder ligt nog tot de zomer van 2021 vast bij PSV en kan vanwege zijn zeventienjarige leeftijd maar voor een jaar extra bijtekenen. De middenvelder ontwikkelt zich zo snel dat de eventuele keuze voor een Europese topclub een sportieve beslissing kan zijn in plaats van een financiële. "Mo brengt zichzelf wel naar de top. We zullen als familie samen met Mo beslissingen nemen die bij hem passen. Mo wil de absolute top bestormen en wij steunen hem daarin", zegt zijn broer Yassir. "Wat daarvoor het juiste pad is, zullen we in de komende periode zien. Het complete plaatje moet goed zijn, zowel sportief als financieel. Één ding is voor ons als familie wel duidelijk: Mo moet altijd uitgedaagd worden."

Meer op Voetbal International


Discussieer mee op de forums


Tags

brands ihattaren everton bestormen bewandelen bijtekenen bommel chin creatiever eredivisie fortuna garanties gevolgd guti gutierrez jeugdtoernooi manifesteert ontwikkelt tussenstap uitblinken zeventienjarige zijdelings

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Misschien is ihattaren een alternatief voor Pereiro.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik denk ook dat hij de opvolger van Pereiro gaat worden. Vandaag stond er een goed stuk in het Eindhovensdagblad over hem. Daaruit kreeg ik juist de indruk dat hij + familie een zeer verstandig beleid voeren, en niet voor direct veel geld binnenhalen gaan. Bij zijn contract vorig jaar was er ook al belangstelling vanuit de europeese topclups, en bleef hij gewoon bij PSV. Ik denk dat zolang PSV hem een traject zoals bij Depay en Bergwijn kan bieden hij wel bij PSV blijft. Dat is namelijk de verstandigste weg naar de top.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Santa, van een mede PSV - fan van me kreeg ik bijgevoegd artikel. Weer die verdomde Opta heh. https://www.ed.nl/psv/lozano-bij-de-meest-trefzekere-buitenlandse-spelers-van-psv~ab7e8bf8/link
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Volgens datzelfde opta maakte Lozano onderdeel uit van het elftal v/d maand januari, gebaseerd op individuele statistieken. Het bewijst nog maar eens dat statistieken op zich weinig zeggen en bovenal misleidend kunnen zijn. Je blind staren op statistieken is bovendien een zwaktebod, zeker als je het ultrazwakke niveau v/d eredivisie in ogenschouw neemt. Denk b.v. aan Alves, Vleminckx, Kežman, Guidetti, etc.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Waarom begin je over Lozano in een topic dat hélemaal niets met Lozano te maken heeft? Off-topic dus.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Santa, van een mede PSV - fan van me kreeg ik bijgevoegd artikel. Weer die verdomde Opta heh. https://www.ed.nl/psv/lozano-bij-de-meest-trefzekere-buitenlandse-spelers-van-psv~ab7e8bf8/link
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Toch raar dat Lozano ook tegen Utrecht weer volstrekt onzichtbaar was en daarom wederom werd gewisseld.....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij werd Lozano ook gewisseld omdat hij 2 weken geleden nog groggy van het veld moest?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Tegen Utrecht werd Lozano volkomen terecht gewisseld omdat hij wederom volstrekt afwezig was. Net als tegen Emmen trouwens.
+2/-0

 
Dus niks te maken met de Hersenschudding? Ben je dokter of heilige?
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het was niet bepaald de eerste keer dat Lozano zo'n anonieme wedstrijd speelde. Voorbeelden te over.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Beter dat Jorrit gaat banken. Die beste man vertraagd alleen het spel maar.

Het duurt altijd zo lang voordat de aanvragers in stelling gebracht wordt door de het centrale duo en het zo geroemde blok. Daardoor is 9 van de 10x elk gevaar en verrassing uit onze aanval. De cijfers die Gaston, Lozano en bergwijn desondanks nog kunnen overleggen is gewoon puik!!
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Waarom begin je in een niet-Hendrix topic wéér over Hendrix? Is het een fobie of simpelweg blinde haat?
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Jij gaat pereiro bashen. Ik geef alleen aan waar het probleem ligt. Kijk jij wel eens naar een wedstrijd??


Of vind jij dat het opbouwen van PSV zeer snel gaat??

Beetje selectieve verontwaardiging heb jij weleens last van he. Opta neem je niet serieus, bashen van pereiro, bergwijn en Lozano is je levenswerk.


Ik geef onderbouwd aan waar het probleem ligt op het middenveld en dat ik daarom ihattaran op de plek van Jorrit een beter idee vind. Jij noemt het dan direct blinde haat. Beetje jammer van je.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Andere positie die andere vaardigheden vraagt. Beetje dom als het een objectieve suggestie is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Een extra voetballer naast pereiro op het middenveld zou meer creativiteit berekenen. De opbouw is nu dusdanig traag. Dus dit heeft niets met Jorrit haat (wat dat ook in mag houden) te maken.

Lozano weer onterecht bashen die een nacht in het ziekenhuis heeft gelegen klinkt mij. Meer als de volgende persoonlijke aanval
+1/-1

 
1 jaar geleden
Elke vorm van een PSV(basis)speler afzeiken lijkt me op dit moment onnodig dan wel onterecht.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het gaat hier over een aanvallende middenvelder (ihattaren) en jij misbruikt dit topic om je Hendrix-haat te etaleren.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Santa, kun jij nu voor eens en altijd dat woord 'haat' eens achterwege laten? We zitten hier op een site met allemaal PSV-fans. Er is al ellende genoeg in de wereld en dan vind ik dat woord haat totaal ongepast. Dank je wel!!!!
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Als iemand zo'n beetje elk niet-Hendrix gerelateerd topic aangrijpt om zijn aversie jegens een bepaalde speler te etaleren, mag je gerust van haat spreken.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nogmaals DRINGEND verzoek om dat woord achterwege te laten. Moderator grijp in
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Misschien kan de moderator ingrijpen als mensen voortdurend off-topic reageren.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Santa, iets van de pot en de ketel? Schei er aub mij uit.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Jij begon in dit ihattaren-topic (een aanvallende middenvelder) over de statistieken van vleugelaanvaller Lozano. Dat is wat je noemt off-topic in optima forma.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je ziet mij niet in ieder onderwerp met feiten/ gegevens over andere spelers komen in tegenstelling tot wat je zelf doet. Het is niet voor niets dat er op dit forum al gesproken is over' Santa je langspeelplaat blijft hangen' etc etc. Er kwam van we week een ED verhaal voorbij over Lozano die CONTINU door jou gebast wordt. Dat dit vervolgens bij welk onderwerp dan ook gepost wordt is, naar mijn bescheiden mening, geen enkele issue. Maar mocht de moderator daar anders over denken dan hoop ik van harte dat ze mij daarvoor een kaart geven.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Nogmaals: Dit topic gaat over ihattaren (een aanvallende middenvelder) en jij komt met statistieken over vleugelaanvaller Lozano. Dat is dus 100% off-topic en bovendien provoceren. Het feit dat je wederom om kaarten smeekt, spreekt verder boekdelen.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Santa, maak ervan wat jij er van wenst te maken. Volgens mij schrijf ik geen Spaans en ben ik duidelijk geweest. Als een mede fan je vriendelijk iets vraagt zou je in ieder geval begrip kunnen tonen maar zelfs dat denk je aan te moeten grijpen om een discussie te voeren maar vooral om met munitie te gooien. En maar om je heen slaand en het slachtoffer spelen. Schei toch uit man met je flauwekul, ik ben er wel klaar mee.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Waarom kom je met statistieken over vleugelaanvaller Lozano, terwijl dit topic toch écht over ihattaren (een aanvallende middenvelder) gaat? Wat is daar de achterliggende gedachte van?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Nee @sosa, je onderbouwt je verhaal tot op de dag van vandaag helemaal niet. Ik heb als antwoord op jouw post eens aangegeven hoe Bommel's zienswijze is op wijze waarop PSV nu speelt en middenvelders daarin volgens hem dienen te functioneren. Daar kwam 0! reactie op, terwijl dat een uitgelezen kans was om jouw kritiek eens wèl te onderbouwen. Misschien wordt het tijd voor jou om Bommel maar eens te gaan bekritiseren voor zijn 'slechte' keuze om Hendrix maar te blijven opstellen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Om je maar eens een hint te geven @sosa: waarom denk jij komen (en kùnnen) Dumfries en Angeliño zo vaak langs de flanken op?? Ik vind overigens de kritiek van @santacruz dat Lozano een matige voetballer is ook niet terecht(wèl dat hij al een tijdje onder zijn kunnen speelt). Lozano is wmb. samen met Bergwijn en Angeliño de enige basisspeler waar ik de potentie zie om uiteindelijk te kunnen slagen in de Europese subtop.
+2/-0

 
site-admin 1 jaar geleden
Allereerst excuses dat er (bijna) een dag later pas wordt ingegrepen. Dat had veel eerder moeten gebeuren.

Zoals in vorige berichten al aangegeven was, moet het klaar zijn met die privé oorlogjes de hele tijd. De mening van iedereen is bekend en iedereen heeft ook recht op zijn/haar mening. Maar het is nu wel afgelopen dat andere berichten gebruikt of misbruikt worden om elkaar weer op te zoeken en te lopen provoceren.

De eerste (gele) kaarten sinds de lancering van de vernieuwde site zijn uitgedeeld. Op moment als dezelfde personen weer in de fout gaan, zal een rode kaart de volgende stap worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien wil Marcel hem wel ruilen voor Gomes + wisselgeld :-)
+1/-1

 
Misschien mogen we eventjes van hem genieten?
+1/-0

1 jaar geleden
Die laatste zin belooft niet veel goeds: Als z'n familie al begint te roepen dat ie constant uitgedaagd moet worden, kan ie zomaar snel weg zijn...
+4/-0

 
MIsschien ben ik voorbarig, Maar ik krijg de kriebels van de woorden van de broer, hoop dat ik me niet nader hoeft te verklaren, he Yassera?
+2/-0

1 jaar geleden
Ik verwacht dat dit een heel verstandige jongen is. En dat hij dezelfde weg bewandeld als Cocu en Van Bommel om bij PSV veel ervaring op te doen en dan transfervrij de volgende stap te maken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@Klok: vooral je laatste zin geeft de PSV-burger moed
+1/-1

 
1 jaar geleden
Cocu, 3 keer op rij kampioen met PSV, transfervrij vertrokken, zes jaar later transfervrij terug en opnieuw 3 keer op rij kampioen plus halve finale CL. Dat is meer waard dan een transfer van 40 miljoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bij een beetje hype, zoals bij de Ajax-spelers, kunnen wel wel meer dan 40 miljoen vragen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Persoonlijk heb ik zelfs liever 3 kampioenschappen op rij dan 86 miljoen zonder prijs.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Toch ben je ook voetbalsupporter en wil je op z'n minst een beetje kwalitatief fatsoenlijk voetbal zien. Dat wil niet zeggen dat het aanvallend/ mooi moet zijn, maar simpelweg een aanvaardbaar niveau. Niets mis met goed uitgevoerd verdedigend voetbal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan ook genieten van goed uitgevoerd verdedigend voetbal, PSV is er in 1988 Europees kampioen mee geworden. Maar ik zie nu Ajax met bijna alleen maar aanvallers in de 1e helft Real Madrid van de mat spelen, dus in dat opzicht kan het spelen met meer aanvallend ingestelde middenvelders ook. Persoonlijk denk ik dat dat over een geheel seizoen toch minder stabiel is, en geef ik daarom de voorkeur aan het verdedigende blok van 2-2 met veel vrijheid voor de backs.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat versta je onder Real van de mat spelen in de eerste helft? PEC streed in de tweede helft meer tegen PSV dan Ajax in de eerste helft tegen Real. Real wist in de verdediging steeds vrij makkelijk een medespeler te bereiken. Op het middenveld, mede door druk van Ajax, was Real slordig. Maar meer door lage concentratie bij Real dan dat Ajax zo goed de bal rond tikte. Ajax speelde opportunistisch maar lang niet zo scherp als voor de winterstop.

Ik heb geen moment het gevoel gehad dat Real vanavond zou verliezen. Vergelijkbaar met menig uitwedstrijd van PSV. Ook dan heeft de thuisploeg vaak het idee dat ze zelf best goed gespeeld hebben.

VAR was trouwens terecht. Tadic was bewust bezig de keeper te blokken. Die slimheid kan ik nog waarderen. Onhandig om voorafgaande buitenspel te staan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@Klok, maar dan loopt hij wel het risco dat bij een zware blessure in het laatste jaar hij mogelijk ook bijna niks zou kunnen gaan verdienen. Dan is een langdurig contract van 5 jaar met een goed salaris alvast een zekerheid op een goede toekomst. Dit soort risico's nemen ze liever niet. PSV is dan een soort verzekering.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme rodriguez schatting simons sir tinus topper vaals woordje zorg