Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Ik ben blij dat ik nu wat meer speeltijd krijg'

13 februari 2019 15:07 - Supportersvereniging PSV

In gesprek met de PSV Supporter, het magazine van de Supportersvereniging PSV, geeft Érick Gutiérrez aan dat hij het lastig heeft gehad toen hij vaak op de bank plaats moest nemen. "Het was heel moeilijk om niet te kunnen spelen en om bankzitter te zijn", aldus Gutiérrez. "Maar toen ik gekocht werd, wist ik dat ik in een goed ingespeeld team terecht zou komen. Een ploeg die vooralsnog alles had gewonnen. Wat restte was heel hard werken en wachten tot mijn moment zou komen."

De Mexicaan gaat verder: "Ik ben blij dat ik nu wat meer speeltijd krijg, al is het niet op mijn favoriete nummer 8-positie. Maar wanneer me de tijd gegund wordt, kan ik binnen deze rol groeien en mezelf ontwikkelen. En wanneer de gelegenheid zich aandient, kan ik op termijn wellicht mijn geliefde positie innemen."

Gutiérrez kijkt vooral met een tevreden gevoel terug op zijn debuut tegen ADO Den Haag. "Het was een geweldig debuut. Ik kon meteen een bijdrage leveren aan de goal van Chucky en daarna zelf scoren. Het was een goede binnenkomer", zo geeft hij aan. "Daarbij was het een speciale dag voor mij, want mijn vrouw en mijn ouders zaten op de tribune. Ik zei van tevoren tegen ze dat ze niet moesten komen omdat het te koud voor ze zou zijn, maar ze wilden er koste wat kost bij zijn. Het was erg bijzonder voor ze om mijn debuut van dichtbij mee te maken."

Als de middenvelder wordt gevraagd wat zijn doel is bij PSV, heeft hij een duidelijk antwoord. "Kampioen worden natuurlijk", zegt hij. "Ik wil dat de mensen me onthouden om de goede dingen die ik hier laat zien. Ik wil het respect winnen, erkenning."




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez ado bankzitter binnenkomer chucky erkenning geliefde magazine onthouden restte supportersvereniging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Is dit een bericht van 3 weken geleden?
+1/-0

5 jaar geleden
Niet helemaal up to date meer. Voorlopig geen speeltijd meer denk ik.. Of het moet zijn dat hij Hendrix/Rosario er een keer uithaalt.
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom kocht PSV (nog) een controlerende middenvelder (Gutiérrez) terwijl een creatieve/ aanvallende middenvelder (veel) harder nodig was? Of was het de bedoeling dat Gutiérrez Hendrix uit de basis zou spelen? Of wilde Van Bommel met Gutiérrez en Hendrix als verdedigend blok gaan spelen en gooide de razendsnelle ontwikkeling van Rosario roet in het eten? Gutiérrez heeft helaas aangetoond dat de rol van aanvallende middenvelder hem minder ligt.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik denk dat het dat laatste is. Verwacht dat men er binnen PSV vanuit ging dat Guti en Hendrix de 6 en 8 zouden zijn bij PSV, waardoor ze niet met een statisch controlerend blok zouden spelen, maar met een creatief blok.
Om Rosario kon men echter niet meer heen, gezien zijn start. Momenteel vind ik dat het middenblok wel een stukje creativiteit kan gebruiken. Maakt niet zoveel uit als er een defensieve middenvelder wordt opgeofferd, want in de counter zijn ze ook met dit blok kwetsbaar (zie Utrecht-uit). Maar als dat gebeurt, denk ik eerder dat Hendrix het kind van de rekening wordt dan Rosario (ook vanwege de combi links-/rechtsbenig op het middenveld.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Als trainer zou ik altijd kiezen voor twee controlerende/ verdedigende middenvelders om de cruciale slag op het middenveld te winnen. Tot dusver heeft Gutiérrez niet aangetoond beter te zijn dan Hendrix.
In mijn ogen zit het probleem vooral in het feit dat de drie creatieve spelers (Lozano, Bergwijn en Pereiro) vaak (veel) te weinig brengen, waardoor PSV moeite heeft met kansen creëren.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik ben mee je eens dat onze creatieve spelers te weinig brengen. Maar niet dat dat er drie zijn. Lozano kan ik met de beste wil niet creatief noemen. Is zeker dreigend, maar kan geen mannetje uitspelen. En twee creatievelingen in een team is wel erg weinig, vind ik.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, Lozano is niet creatief mede door z'n gebrek aan techniek en passeerbewegingen. Bergwijn en Pereiro zijn wél creatief, maar die brengen doorgaans (veel) te weinig. Toch zou ik Hendrix en Rosario laten staan om op het middenveld de baas te zijn.
+2/-1

5 jaar geleden
Kan Guti niet op de plek van Hendrickx (of hoe schrijf je zn naam)? Ik weet dat Jorrit heel belangrijk is maar als hij teveel aan de bal komt voor de opbouw dan wordt het er allemaal niet veel sneller en dieper op.
+2/-0

5 jaar geleden
Guti heeft volgens mij pech gehad dat hij pas heel laat aansloot waardoor het geraamte van het elftal stond en van Bommel geen redenen had om hieraan te sleutelen. Ik ga ervan uit dat het blok Rosario/ Hendrix volgend jaar niet zal samenspelen maar dat er een oplossing gaat komen met een (verdedigende) middenvelder met meer voetballend vermogen. Ik kan me vergissen maar denk dat Pablo een verfijnde uitvoering van Hendrix is. Volgens mij is Rosario iets beter in de passing en kiest hij sneller voor de oplossing naar voren. Hendrix daarentegen vind ik verdedigend iets 'volwassener/ beter'. Ik ga er ook vanuit dat Pereiro zal vertrekken en er een nieuwe nummer 10 zal gaan spelen.

Kan iemand me iets van feedback geven over wat voor speler Ryan Thomas eigenlijk is?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik hoop ook dat Pereiro nog verkocht kan worden, maar hij heeft een van de ergste zaakwaarnemers die er zijn. Die gaan of extreem moeilijk doen, of gewoon hem gratis uit Ehv weg laten lopen, om ergens veel tekengeld te kunnen binnenhalen.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage