Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Er is bij PSV niet zoveel reden voor makelaars en reserves om te klagen'

15 februari 2019 08:12 - Eindhovens Dagblad

Ondanks dat Mark van Bommel iedere wedstrijd nagenoeg in dezelfde opstelling speelt, wordt er nauwelijks geklaagd door de reserve spelers. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is volgens Aad de Mos dat PSV bovenaan in de competitie staat. "Dat geeft veel spelers, supporters en ook media een comfortabel gevoel. Er is niet zoveel reden voor makelaars en reserves om te klagen", aldus De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Misschien is het ook de clubcultuur, maar een paar jaar geleden liepen spelers als Riechedly Bazoer en Zakaria Bakkali nog weg. Soms hitsen makelaars de boel op. Daar lijkt nu geen sprake van."

De Mos is ook erg te spreken over de manier hoe Mark van Bommel het aanpakt en talenten bij PSV de kans geeft. "Ik heb het zelf mogen doen bij Ajax, waar ik ook spelers als Van Basten en Rijkaard mocht inpassen met wie ik zelf als jeugdtrainer had gewerkt. Dat doet hij nu ook", zo geeft hij aan. "Hij weet wat hij aan Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Michal Sadílek heeft. PSV schuift ze nu door omdat ze goed genoeg zijn en gebruikt ze niet om met een jeugdelftal kampioen te worden."

Bart Ramselaar komt sinds het aantreden van Van Bommel echter nauwelijks nog in actie. "Hij is international geweest en ik snap wel dat hij nu bij PSV is gebleven. Hij kan wel naar NAC of Sint-Truiden gaan, maar in het kader van carrièreplanning lijkt me dat niet logisch. Het heeft waarschijnlijk ook met de financiën te maken", zegt de oud-trainer van ook PSV daarover. "Ramselaar laat zien dat hij niet in paniek raakt, hoopt misschien nog op een kans en wil denk ik nog wel een keer op die platte kar staan. Als hij op een wat lager niveau gaat spelen, kan hij dat beter vanaf de voorbereiding in juli doen. Adam Maher haalt nu bij AZ ook weer zijn niveau."

De Mos had echter wel verwacht dat Armando Obispo en Dante Rigo verder zouden zijn. "Er kunnen maar een paar spelers tegelijk doorbreken bij een club. Rigo heeft een beetje de pech dat Pablo Rosario en Jorrit Hendrix ook nog relatief jong zijn en voldoen", aldus De Mos. "Hij wordt eigenlijk geblokkeerd en zal wel een keertje verhuurd gaan worden, zoals Sam Lammers nu. Een prima stap. Ruud van Nistelrooij en Ronald de Boer speelden ook eerst in de subtop en vanaf dat moment kan het er nog allemaal uitkomen."

De oud-trainer gaat verder: "Obispo heeft misschien nog wat meer tijd nodig. Hij moet zich op een aantal fronten verbeteren en dat gaat wat langzamer dan gedacht. Ook hij heeft straks misschien een keer een andere omgeving nodig. Verloren tijd is het voor hun zeker niet, omdat ze nu met topspelers trainen."




Discussieer mee op de forums


Tags

mos makelaars bommel klagen reserves obispo ramselaar rigo aanpakt aantreden armando bakkali basten bazoer boer carriereplanning cody fronten gakpo geklaagd hendrix hitsen ihattaren jeugdelftal jong kader keertje lammers langzamer maher nac nistelrooij paniek platte riechedly rijkaard rosario sadilek truiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Waarom zou de mening van aad de mos relevant zijn?
+3/-3

 
5 jaar geleden
Nee, jij trekt volle zalen..
+4/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het probleem bij Ajax roepen ze zelf over zich uit . Alles wordt enorm opgeblazen En een hele grote mond. Het gaat alleen maar over geld , geld en nog eens geld maar wel vier jaar geen kampioen en meer dan duizend dagen de ranglijst niet aangevoerd.Jammer , het is een mooie club en ze spelen goed voetbal maar ze roepen de haat zelf over zich af. Aad de Mos heeft en punt, het gaat goed momenteel. Maar PSV kent ook ieder jaar een mindere periode. Vorig jaar tegen Willem II bijvoorbeeld.We hebben een geweldige en brede selectie maar dat er spelers aan het eind van dit seizoen weggaan is logisch. Diverse spelers zijn rijp voor een stap hoger en wie wil er nog op kunstgras spelen in Nederland ?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje