Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verslaat Fenerbahce; 1-2; PSV toch uitgeschakeld

15 januari 2003 18:21

Verslaggever: RvW

In het toernooi om de EFES Pilsen Cup in Turkije heeft PSV Fenerbahce met 1-2 verslagen. Na een 1-0 achter in de eerste helft kwam PSV via doelpunten van Robben en Kezman terug. De wedstrijd was via oplettende PSV fans op het forum niet alleen qua stand te volgen, ook was de wedstrijd in zijn geheel live te bekijken via een Turkse zender die de beelden ook live via internet uitzond (Bekijk de discussie)

Doordat Fenerbahce eerder met 5-1 van Werder Bremen wist te winnen en PSV na penalties van diezelfde club verloor, eindigt Fenerbahce als eerste in de poule. PSV is daardoor uitgeschakeld.

PSV begon goed aan de wedstrijd en had de eerste 20 minuten een duidelijk overwicht. Maar PSV kwam op een 0-1 achterstand. Op de linkerkant was Lee te laat en konden de Turken vervolgens tussen de benen van Ten Rouwelaar door de openingstreffer maken. Dat betekende ook de ruststand.

Na zo'n 20 minuten in een tot dan toe saaie tweede helft zorgde Arjen Robben hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker. Na een solo sneed hij in het strafschopgebied naar binnen en schoof hij de bal in de verre hoek achter de Turkse keeper. Hij werd vervolgens direct vervangen voor Gakhokidze.

Het geluk zat PSV vervolgens mee. Kezman zette druk en de Turkse keeper tikte de bal na een terugspeelbal in de voeten van Kezman. Die profiteerde direct door de bal knap in de verre hoek te schieten, 2-1. Na een meer spannende dan goede slotfase bleek dat uiteindelijk de eindstand.

Opstelling PSV:
Ten Rouwelaar, B?gelund, Lamey, Faber, Lee, Rommedahl ('46 Ramzi), Van Bommel, Vogel, Robben ('64 Gakhokidze), Vennegoor of Hesselink ('46 Bruggink) en Kezman.

Lees ook het wedstrijdverslag op PSV.nl.

Meer op




Tags

fenerbahce efes kezman oplettende pilsen robben turkije uitzond zender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage