PSV speelt weer gelijk na zwakke wedstrijd

16 februari 2019 21:39

Het is PSV ook niet gelukt om de derde uitwedstrijd van 2019 te winnen. Na eerder met 2-2 gelijk gespeeld te hebben tegen FC Emmen en FC Utrecht eindigde ook het duel tegen sc Heerenveen in dezelfde cijfers. Gastón Pereiro en Donyell Malen scoorden namens PSV.

Net zoals een week geleden in Utrecht begon PSV weer uitermate zwak aan de wedstrijd en na een paar minuten was het dan ook al raak. Een schot van Van Bergen werd door Nick Viergever van richting veranderd. De bal leek desondanks wel houdbaar voor Jeroen Zoet, maar de bal ging toch het doel in.

PSV probeerde aan te zetten, maar kwam niet door de muur die Heerenveen had opgetrokken. Het was zelfs Heerenveen dat met het tweede schot op doel weer wist te scoren. Halverwege de tweede helft kon Vlap tussen drie PSV'ers in de bal aannemen en wegdraaien, waarna hij de bal in de verre hoek kon schieten, waardoor PSV op een 2-0 achterstand kwam.

De ploeg van Mark van Bommel kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Steven Bergwijn was tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer, maar had pech dat een bal via een polletje omhoog ging en ook schoot hij hard op de paal. Heerenveen kwam bovendien goed weg toen een aanval van PSV werd afgefloten wegens vermeend aanvallen van de keeper, waarna de bal in het fluitsignaal in het doel werd geschoten. Uit de beelden was echter te zien dat er van aanvaller van de keeper geen sprake was en doelman Hahn zelf mis zat. Daarnaast ging een vrije trap van Gastón Pereiro ook nog op de lat.

Vrijwel direct na rust leek PSV alsnog de aansluitingstreffer te maken toen Donyell Malen een bal die door Luuk de Jong werd verlengd hard in het doel schoot. De VAR greep echter in, omdat de rechtsback op dat moment buitenspel stond en zijn treffer werd dan ook terecht afgekeurd. PSV kwam wel steeds beter in de wedstrijd en het leek ook wachten op de aansluitingstreffer. Die volgende uiteindelijk na een uur spelen toen Pereiro een vrije trap schitterend in het doel schoot. Voor de Uruguayaan was het wel pijnlijk dat hij daarna direct gewisseld werd.

Waar PSV een week geleden nog een flinke boost leek te krijgen na de aansluitingstreffer, was daar nu vrijwel niets van te merken. Na de 2-1 werd de ploeg nauwelijks nog gevaarlijk. Heerenveen kreeg nog de beste kansen, maar invaller Johnsen schoot vol op de lat, terwijl Vlap niet genoeg tijd had om de bal te controleren, waardoor zijn inzet eenvoudig gestopt kon worden.

Zoals in zoveel wedstrijden dit seizoen gingen diverse spelers van de tegenstander met kramp naar de grond en leken ze het niet meer te kunnen belopen. Mede door de vele blessurebehandelingen werden er vijf minuten aan blessuretijd gegeven, waardoor PSV nog een keer kon aanzetten. In de vijfde minuut van die blessuretijd was het alsnog raak. De bal kwam voor de voeten van Donyell Malen. Hij kapte Pierie uit, die eerder nog goed weg kwam dat hij geen tweede gele kaart ontving wegens vasthouden van De Jong, en schoot de bal in het doel. PSV sleepte op die manier alsnog een punt uit het vuur.