Transparent
Inloggen
Sluiten

Leo Driessen: 'Ik vind het echt calimero-gedrag van PSV'

21 februari 2019 09:07 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Leo Driessen: "Ik vind het echt calimero-gedrag van PSV"; image source: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat op Fox Sports had Leo Driessen geen goed woord over de kritiek en protesten van PSV tegen het verzetten van Ajax - PEC Zwolle. "Ik vind het echt calimero-gedrag", aldus Driessen. "Wat voor last heb jij er van wanneer Ajax speelt? Speel gewoon je eigen wedstrijd. En vorig seizoen is het ook een aantal keer gewijzigd ten faveure van PSV. Ik vind het echt flauwekul."

Fox Sports-commentator Vincent Schildkamp kon wel begrip opbrengen voor de kritiek van PSV. "Er zijn afspraken gemaakt om de Europese ploegen te ontzien, maar die zouden pas volgend seizoen in gaan. Dat is het betoog van PSV", zo geeft Schildkamp aan. "De gedachte om Nederlandse clubs zo veel mogelijk te helpen in Europees verband is niet zo gek. Maar als de afspraken zijn om dat pas volgend jaar te doen is dat wel een tikje merkwaardig.

Schildkamp ging verder: "Ik begrijp alleen niet zo goed wat de bezwaren concreet van PSV zijn. Want als je bezwaar ergens tegen maakt, vind je dat je tegenstander bevoordeeld wordt. Dat voordeel zie ik niet zo. Ze hebben alleen nu wat extra rust ten opzichte van Real Madrid. Nu zit de wedstrijd tegen PEC voor de wedstrijd tegen AZ. Het is allemaal zo minimaal. Ik vind het maar een storm in een glas water eerlijk gezegd."


Tags

driessen calimero leo schildkamp fox pec bezwaar commentator glas madrid protesten tikje voetbalpraat water

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is in mijn ogen inderdaad een storm in een glas water.
Het punt is alleen dat de KNVB al de schijn tegen heeft partijdig te zijn en dan is het op zijn zachtst gezegd heel erg naïef en dom om de regels eenzijdig te veranderen. Dat wekt vanzelfsprekend wel irritatie op. Regels zijn er om je aan te houden, anders hoef je ze ook niet te maken en doet iedereen lekker waar hij/zij zelf zin in heeft.
Dat laatste is dus wel wat de KNVB doet en daar heeft PSV gewoon gelijk in om daar iets over te zeggen. Focus moet nu wel liggen op zondag, dus discussie voeren op de inhoud en randzaken lekker laten gaan. Als PSV gewoon speelt zoals ze dat kunnen, word je fluitend kampioen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De wedstrijd hoeft waarschijnlijk niet eens meer uitgesteld te worden want namelijk heeft Red Bull Salzburg de volgende ronde bereikt en moet Rapid Wien nog spelen vanavond in Milaan. Die 11e plek zijn we gewoon kwijtgeraakt. En mocht Ajax wél doorgaan dan is het nog moeilijk om 11e te worden aangezien Red Bull Salzburg ver zal komen in de EL.!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Alle punten blijven vijf jaar meetellen. De 11de plek kan NL over twee jaar weer terugpakken als ze ook dit jaar zoveel mogelijk punten pakken.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja, als je geen geld uit wilt geven aan een analist, dan zet je toch gewoon je eigen sportverslaggever aan tafel... Wie kijkt er nou naar dit programma?
+5/-0

1 jaar geleden
Ik vind het ook een beetje gejank.

Uitgaan van eigen kracht.
+3/-2

1 jaar geleden
Ze hebben gelijk bij PSV maar hadden zich groter moeten gedragen dan dit. Al deze negatieve aandacht brengt ons helemaal niks.
+2/-1

1 jaar geleden
Laten we alsjeblieft hopen dat Ajax de broodnodige punten pakt, zodat we plaats 11 in Europa behouden. Als Brugge en Internationale geen punten pakken is het ook top. Maar logisch om niet op 1 paard te wedden.

Stap over je ego en focus op Zondag!
+0/-0

 
1 jaar geleden
ajax gaat daar gewoon met 3 of 4 - 0 verliezen. ajax wil een debacle als tegen heracles voorkomen. Dat is de enigste reden!
+1/-0

1 jaar geleden
Dit gaat niet over voor of nadeel. Dit gaat over afspraken en spelregels. En daar is met name Toon heel principieel in.
+10/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden
En zijn adjudant Thijssie S kan lekker losgaan op Twitter.
+2/-0

1 jaar geleden
I.d.d. mexico.
Verhaal word weer enorm opgeblazen.

Onze boys moeten hun mouwen opstropen en weer laten zien waarom ze bovenaan staan.
Adammers ruiken bloed en dan komen deze berichtgevingen hun goed uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Beste Leo,

Ik vind jouw dikke ajacieden kop op tv elke keer een zeer kwalijke zaak. Als je nou nog eens iets interessants te melden had, of verstand had van voetbal.

Maar daar hoor je mij toch ook niet over lullen in de media? Wij willen je daarom vriendelijk verzoeken Leo om het woord PSV nooit meer in de mond te nemen. Kun jij nog enigszins je maaltijd binnen houden en hoeven wij de meuk niet op te dweilen die jij voor de voordeur achterlaat.

Bij voorbaat dank
+7/-3

 
1 jaar geleden
Beetje vreemd als we hier Leo als Ajaxsupporter zien en Ajaxfans hem zien als Ajaxhater. Ergens doet hij dan iets goed als commentator.

Leo heeft vaak een goede afwijkende kijkwijze. Maar soms zit hij vast op het verkeerde argument. Zoals hij nu uitgaat van voor en nadeel.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Ik hoor Leo bijna altijd zeer negatief over PSV en de Hertgang praten en op mijn komt hij ook over als iemand met een grote voorkeur voor Ajax. Volgens mij is hij geen Ajax-hater maar heeft hij wel een enome hekel aan de huidige Ajax-trainer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Punt is niet dat jij of ik hem wel of niet als Ajax hater zien. Punt is dat hij als pro Ajacied wordt gezien en bij Ajax als Ajax hater.

Ter illustratie Thijs werd ook als Ajacied gezien. En bij Ajax als PSV supporter.

Idem Jan Joost of Gullit of Gijp of enz.

Persoonlijk vind ik het op de man spelen bij een commentator dan wel analist ten koste gaan van de discussie over de gedane opmerking.
+1/-0

1 jaar geleden
Er wedstrijd wijzigen of uit de speelronde halen is een groot verschil Leo**** Driessen maar dat maakt jou niet uit he!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind het wel heel kwalijk! Wij hebben baat bij een 020 die met het hoofd ergens anders is. Dat roept iedereen toch de hele tijd. 020 zit nog in de CL die gaan punten verspelen. In het verleden heeft de KNVB ons ook nooit geholpen en nu kan het ineens wel zonder overleg met betrokken partijen schijnbaar. Ik vind het een regelrechte schande sorry.
+6/-0

 
1 jaar geleden
U slaat de spijker op zijn kop Romario.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het wel eens met Leo Driessen, ben ook niet trots op het protest van onze club. Gewoon zorgen dat we zelf blijven winnen. Ik denk overigens niet dat Ajax in Madrid 1 of 3 punten gaat pakken, maar dat terzijde.
+1/-2

1 jaar geleden
Dit is publicitair gezien een blunder van PSV.
+3/-3

1 jaar geleden
Dit is wat Gerbrands zegt over de situatie:
We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."
Daarnaast waren ze in Zeist intern totaal niet op de hoogte. Eenmans actie geweest. In mijn optiek dus volkomen terecht dat er protest wordt aangetekend door de aanstaande landskampioen van Nederland, onze club! Afspraak is afspraak en Calimero gedrag komt enkel en alleen van boven de A12!
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wow Lucky me, ik woon 10 minuten lopen van de A12 af. Gelukkig wel aan de zuidkant. :D

Prima reactie van Toon.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haha, ik woon 3km ten noorden van de A12.
Zal ik wel een Calimero zijn…..
Iep iep allo!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee in Eindhoven wonen nog steeds de grootste calimero's van heel Nederland.
+1/-11

 
1 jaar geleden
Waarom dat precies is weet ik niet. Dat heeft denk ik met de vele arme import die vroeger in Eindhoven kwam te wonen en gingen werken voor Philips te maken. Eindhoven is ook een arme en lelijke stad. Genoeg mensen die opgroeien in lelijke plaatsen krijgen een minderwaardigheidscomplex. In Rotterdam heb je hetzelfde, maar dan heel wat minder.

Er is genoeg van te vinden. Tik maar in bij google: Eindhoven minderwaardigheidscomplex en je komt genoeg tegen.

Ikzelf lees vaak ook op dit forum echte jank/calimero reacties van Eindhovenaren. Let er maar eens op.
+1/-7

 
1 jaar geleden
Robje, je bent zelf een grote jankerd en snap niet wat je op deze site komt doen dus opzouten naar Adam of Rotjeknor!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Oke, sorry dat ik eerlijk ben geweest met het naar buiten brengen dat een deel van de Eindhovenaren lijdt aan een gigantisch minderwaardigheidscomplex.
+1/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien dat jij daar zelf aan lijdt @robvdw, gezien je idiote stelling(poneren van een karakter bij een ander wat je eigenlijk zelf bent)? Als er één stad (en inwoners) is die hier niet aan hoeft te lijden, is het wel Eindhoven. Al jaren sportstad en belangrijke economische motor van Nederland.
+5/-0

 
1 jaar geleden
@ pvh dat ze er niet aan hoeven te lijden klopt. Maar toch lijdt een deel daaraan.
@ Tony http://www.dsenieuws.nl/eindhoven-een-inclusieve-stad-met-armoede/link
http://www.omroepbrabant.nl/nieuws/237659/Veel-armoede-in-Eindhoven-maar-niet-in-Alphen-Chaam-en-Reusel-De-Mierden-KAARTJElink
@ veghel het gaat er om wat mensen te besteden hebben. Niet om gemiddeld inkomen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als jij het over een arme gemeente hebt dan heb je het wel degelijk over gemiddelden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Robje, je bent gewoon een zielig mannetje dat naar aandacht hunkert om vervolgens trots bij je Ajax-vriendjes komt verkondigen dat je hier lekker hebt zit te stoken. Als er één stad is waarin de inwoners geen minderwaardigheidscomplex hebben, dan is het Eindhoven wel. Eindhoven is de slimste en meest innovatieve regio van Nederland. Daarnaast is Eindhoven een mooie designstad en valt er op cultureel gebied genoeg te beleven. Ik ken zelf niemand die Eindhoven zou willen inruilen voor Amsterdam, wat ik overigens ook een mooie stad vindt, alleen op een andere manier. Jammer dat jij zo'n triest Ajax menneke bent die over bepaalde steden valt omdat daar toevallig voetbalclubs zitten die 'jullie' prijzen ontnemen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Rob, het is vreemd dat je heel stellig iets beweert maar vervolgens niet weet waarom. Dat maakt je stelligheid niet erg geloofwaardig.

Daarnaast als ik bij google intyp Jezus en wederopstanding dan kom je ook talloze sites tegen. Dat maakt het nog niet waar. Dat bewijst alleen dat heel veel mensen dat willen geloven en elkaar napraten omdat het om de één of andere manier goed uitkomt.

Tot slot, ik kom nu enige tijd veelvuldig op deze site en in alle eerlijkheid is het percentage calimero opmerkingen onder de vaste gebruikers buitengewoon laag. Dat jij dat toch veelvuldig wil zien is veelzeggend.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoezo 'arm'? Als je dat kunt onderbouwen kunnen we in discussie.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Lekker goedkoop, als ajax wordt bevoordeeld de ander altijd calimero noemen.. Iets met gebrek aan argumenten?
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ajax wordt bevoordeeld voor de CL en niet voor de competitie. Als Ajax goed presteert en een ronde verder komt is dit ook beter voor PSV ivm coef punten maar ook op motivatie/conditioneel gebied tegen Ajax.
+1/-1

1 jaar geleden
Het gaat vooral om de regels en het niet overleggen vooraf, maar met een statement komen en klaar. Informeer de clubs en leg het uit, dit is dictatuur van de KNVB. Persoonlijk denk ik dat het niet uit maakt of ze de wedstrijd tegen Zwolle spelen, ze gaan er toch grandioos vanaf. Het is meer een slag voor Zwolle, die zijn goed bezig, plus dat Ajax dan misschien meer met Real bezig is en spelers spaart of niet de 100% geven, en dat Zwolle meer kans had plus dat ze in het weekend spelen (meer omzet). Maar Leo Driessen laat zich altijd zwak uit over PSV en zijn commentaar is om te huilen. Dus laat die Ajax supporter zijn bakkes houden, over PSV en tijdens wedstrijden!
+1/-0

 
1 jaar geleden
@Deejay, Ik ben het met je eens. Als ze de wedstrijd tegen zwolle verplaatsen dan komt die een paar dagen voor de wedstrijd tegen AZ, dus daarin kan het weer een nadeel voor Ajax zijn. Ik kan me goed voorstellen dat vooral de manier hoe het is beslist bij PSV enorm wringt, vooral als het klopt dat de KNVB-top hier vooraf buiten is gehouden.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is inderdaad een storm in een glas water en wij hadden onze mond moeten houden. Leidt alleen maar af van de wedstrijd van aanstaande zondag. Daar zou alles om moeten gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
volgens mij vroeg psv toen ze tegen atletico madrid speelde ook om de wedstrijd te verzetten!! heeft de KNVB toen ook niet gedaan waarom nu wel dan??
+2/-0

1 jaar geleden
Huh, vorig seizoen ook een aantal keer gewijzigd ten faveure van PSV? Alle wedstrijden van PSV zijn toch gewoon in het weekeinde gespeeld waarin ze gepland waren. we hebben het hier niet over een verschuiving van de zondag naar de zaterdag, daar heeft niemand bezwaar tegen. Een dagje meer rust voor de Europese wedstrijden. Maar wel een hele wedstrijd uit dat weekend weghalen, zodat ze die niet hoeven te spelen terwijl de gedachten dan wellicht al in Madrid zijn, dat is gewoon competitievervalsing. Of het moet altijd zo gaan en PSV en andere clubs die mogelijkheid ook hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wie is Leo Driessen?
+3/-1

 
1 jaar geleden
Een autoverkoper
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat verklaart veel.
+2/-1

1 jaar geleden
De enige die ik hier zie janken ben jij Robje. Waarom zit je überhaupt op het PSV netwerk reacties te lezen als je zo veel moeite hebt met PSV en/of Eindhoven.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ah dus jij bent ook al een Eindhovenaar die zich direct voelt aangevallen. Ik heb niet geschreven dat elke Eindhovenaar een minderwaardigheidscomplex heeft, maar ik weet nu eenmaal dat die er genoeg zijn. En daar staan ze in andere provincies ook om bekend.

En moeite met PSV nee, wel met Eindhovenaren ''stedelingen'' met minderwaardigheidscomplex die altijd dat achterlijke boeruh boeruh roepen.
+1/-3

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden (gewijzigd)
wat een lulmuts die driessen. Er is bij PSV nog nooit een wedstrijd op deze manier verplaatst. Tegen Atletico 3 jaar geleden vroeg PSV om 1 dag verplaatsing, iom Heerenveen, maar dat werd niet toekend. Gaat erom wat de afspraken met de clubs en KNVB zijn. Niet om of ajax wel of niet vrij is, wat kan dat ons schelen. Koekwaus die Driessen. beter weer achterop de motor kruipen en verslag doen van wielrennen. van voetbal geen verstand !!!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Leo Driessen is een op en top Ajax fan , hij heeft dezelfde bril op als Sjaak Swart, dat mag, niets mis mee. Maar als je als KNVB een competitiewedstrijd gaat verplaatsen zonder in dit geval met de tegenstander van Ajax , PEC Zwolle te raadplegen , heb je wel de schijn tegen. PEC moet nu 3 wedstrijden in acht dagen spelen en zit nog in een gevaarlijke zone . Dat is schijnbaar niet belangrijk . Hoezo partijdig ?
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.997 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh bizar china chloroquine corona crockett duitsland economie flitsphirips fox griepgolf huur james klant nederland nikiforov omvangrijk overbevolking piroe romario seizoenskaart sparta sponsor trestena trump uswilly vaccin vhtlsaw