Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast op revanche tegen Feyenoord na twee eerdere nederlagen dit seizoen

21 februari 2019 22:13

Voor PSV wacht zondag een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de Eredivisie, Feyenoord. Een ploeg die het PSV ook in Eindhoven regelmatig lastig weet te maken. Feyenoord kent echter een zeer wisselvallig seizoen en heeft vooral in uitwedstrijden veel problemen. Dit seizoen werden pas drie uitwedstrijden in winst omgezet en de laatste overwinning buiten Rotterdam was op 9 december.

De wedstrijd van zondag zal de 72e keer worden dat PSV voor de competitie in het Philips Stadion tegen Feyenoord speelt. 38 van de voorgaande wedstrijden werden gewonnen, 11 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 22 keer was Feyenoord degene die met de punten aan de haal ging. Wedstrijden tussen beide ploegen hebben meerdere malen voor spektakel gezorgd. Zo won PSV in het seizoen 1996/1997 met 7-2, terwijl het een seizoen later 3-3 werd na een ruststand van 3-0. Ook word in Eindhoven met veel plezier terug gedacht aan dinsdag 17 december 2014. PSV won die avond met 4-3 van de Rotterdammers, waarbij het winnende doelpunt diep in blessuretijd viel. De grootste nederlaag vond in het seizoen 1932/1933 plaats. Feyenoord won toen met liefst 3-8 in Eindhoven.

Bij het affiche PSV - Feyenoord zullen de gedachten echter vooral teruggaan naar 24 oktober 2010 toen PSV met maar liefst 10-0 te sterk was. Door doelpunten van Jonathan Reis en een eigen doelpunt van Bruno Martins Indi was het bij rust nog 2-0, maar door nog twee doelpunten van Reis, ook twee treffers van zowel Balasz Dzsudzsák als Jeremain Lens en ook nog goals van Ola Toivonen en Orlando Engelaar werden de dubbele cijfers behaald.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Eindhoven. In augustus stond het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Beide ploegen wisten niet te scoren, waarna Feyenoord de strafschoppen uiteindelijk beter nam. In december stonden beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar. Feyenoord was toen met 2-1 te sterk voor PSV.

Pablo Rosario zal zondag als hij in actie komt tegenover zijn oude club staan. In 2008 speelde hij namelijk enkele maanden in de jeugdopleiding van Feyenoord.




Tags

feyenoord revanche affiche balasz dzsudzsak engelaar eredivisie indi jeremain jonathan lens malen martins ola orlando rosario teruggaan toivonen wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage