Zwak PSV verspeelt voor derde week op rij punten

24 februari 2019 16:21

Zwak PSV verspeelt voor derde week op rij punten; image source: Pro Shots

PSV heeft voor de derde week op rij niet weten te winnen. Na een teleurstellende wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. PSV leek pas wakker te worden toen de Rotterdammers met 10 man de voorsprong pakten na 70 minuten spelen, maar verder dan een treffer van Hirving Lozano kwam het niet.

PSV maakte vanaf de start meteen een vrij gezapige indruk. Eigenlijk hetzelfde zoals in de uitwedstrijden van afgelopen weken. Waar Feyenoord de laatste weken in uitwedstrijden steeds door de mand viel op moment als een tegenstander ze fel op de huid zat, kregen ze van PSV alle ruimte om op te bouwen. Al was het wel PSV dat halverwege de eerste helft plotseling een enorme kans kreeg toen Luuk de Jong na een knappe pass van Steven Bergwijn voor doelman Vermeer kwam, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot hard naast.

Feyenoord kwam echter met de minuut beter in de wedstrijd en PSV werd steeds verder terug gedrongen. De Rotterdammers kregen dan ook enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar Jeroen Zoet wist zijn doel schoon te houden en had geluk dat Jørgensen net naast schoot. Met hangen en wurgen wist PSV zonder kleerscheuren de rust te bereiken, waarna Mark van Bommel besloot om Cody Gakpo in de ploeg te brengen voor Gastón Pereiro.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV maakte een vrij zwakke indruk en Feyenoord bleef eenvoudig overeind. Na een uur spelen kregen de Rotterdammers echter een rode kaart toen Van Beek Bergwijn onderuit trok toen hij op het doel kon afstormen. PSV probeerde iets meer aan te zetten, maar het kwam juist in die fase op achterstand toen Jeroen Zoet zich verkeek op een schot van Jørgensen.

Door die treffer van de Deense spits leek PSV wakker geschud te worden, want vrijwel direct vanuit de aftrap kwam PSV op gelijke hoogte toen Hirving Lozano op schitterende wijze een voorzet van Gakpo in het doel werkte. PSV ging direct vol op jacht naar de voorsprong en kreeg daar voldoende kansen voor. Iedere keer vond PSV echter Vermeer op hun weg, terwijl vlak voor tijd Zoet nog redding moest brengen op een inzet van Berghuis. Gescoord werd er niet meer in het Philips Stadion, waardoor het eerste puntverlies dit seizoen in eigen stadion een feit was en Ajax inmiddels op twee punten genaderd is.