Transparent
Inloggen
Sluiten

De Telegraaf: 'Érick Gutiérrez kan torenhoge verwachtingen niet waarmaken tot dusver'

25 februari 2019 09:27 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

De Telegraaf: "Érick Gutiérrez kan torenhoge verwachtingen niet waarmaken tot dusver"; image source: Pro Shots

Waar Érick Gutiérrez in december nog enkele weken op rij in de basis stond en ook tegen FC Emmen de negentig minuten volmaakte, kwam hij sindsdien alleen nog in actie als invaller tegen Fortuna Sittard. Tegen Feyenoord liep de Mexicaanse middenvelder niet eens arm. "We kiezen op dit moment voor Mootje", aldus Mark van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Het is mooi om te zien dat ook de jonge jongens het niveau omhoog stuwen. We kiezen wat het beste is voor het elftal en hebben nu eenmaal veel keus."

De Telegraaf analyseert dat de middenvelder de torenhoge verwachtingen tot dusver niet kan waarmaken in Eindhoven. Als aanvallende middenvelder bleek Gutiérrez niet te voldoen, terwijl hij tegen AZ als controleur ook door de mand viel. Bovendien was op het trainingskamp goed te zien dat hij moeite had met het niveau van PSV en Mohammed Ihattaren sindsdien simpelweg een betere indruk maakt.
Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez telegraaf torenhoge waarmaken bommel controleur emmen feyenoord fortuna ihattaren mand stuwen trainingskamp volmaakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Een speler als Perreiro mag maanden achter elkaar verzaken, maar Guti staat 2 keer in de basis en verdwijnt weer. Heeft geen echte kans gehad. Lijkt of van Bommel iets tegen hem heeft.
+4/-1

 
5 jaar geleden
Klopt, alleen Guti speelt niet op de positie van Pereiro, dus ik zou Rosario eens laten banken en Gutierrez erin.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Precies, je moet Guti wel goed gebruiken. Je moet even zien hoeveel kapitaal er weggesmeten wordt : Guti, Romero , Behich, Sainsbury , Ramselaar en Isimat. Waarom moet je een verdedigend blok hebben in de eredivisie of tegen 10 man van Feyenoord. We missen middenvelders met spelinzicht en scorend vermogen. Jammer, maar ik heb de handdoek al gegooid.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Inderdaad. Guti is geen aanvallende middenvelder. Je zou hem op de positie van Rosario of Hendrix moeten zetten. Het jammere is alleen dat hij niet de verdedigende kwaliteiten heeft van deze twee beesten.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Van de deze 2 beesten? Is een grapje toch hé ????. Makke lammetjes bedoel je eerder
+5/-1

 
5 jaar geleden
Precies. De vorm waarin Rosario de eerste tien wedstrijden verkeerde, is al lang weg. En Hendrix laat verder ook niets bijzonders of enige groei zien, maar vind hem wel de betere stofzuiger. Heel het middenveld presteert ondermaats en zonder inspiratie. Teleurstellend dat we onze voorsprong weggeven omdat Van Bommel daar niet durft in te grijpen.
+4/-1

 
5 jaar geleden
Week in week uit met dezelfde 11 starten ,sleur sloopt er al weken lang in ! Vers bloed aub!
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Toch winnen Rosario en Hendrix heel wat duels/ ballen.
+2/-5

 
5 jaar geleden
Een van de twee inruilen voor een middenvelder die creatiever is en/of meer betrokken is bij doelpunten, betekent niet dat je opeensde heflt minder ballen veroverd. Deze twee spelers zijn goed in wat ze moeten doen, maar daar heeft PSV er geen twee van nodig op het veld. PSV is nu te verdedigend en vooral te voorzichtig ingesteld. Rosario en Hendrix weten ook totaal niet wat ze moeten doen als ze de bal wel hebben. Balletje terug, balletje breed. Daar ga je het kampioenschap niet mee winnen. Dat snap je zelf toch ook wel Santa Cruz?
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
In mijn ogen ligt het probleem niet bij Rosario en Hendrix, maar bij de drie spelers die voor de broodnodige creativiteit zouden moeten zorgen. De vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder brengen (veel) te weinig, waardoor PSV moeite heeft met kansen creëren.
Daarmee zeg ik niet dat Hendrix en Rosario de sterren van de hemel spelen. Vrijwel alle spelers doen het na de winterstop minder, ook Angeliño en Dumfries b.v. Het ontbreekt de ploeg aan zelfvertrouwen, vorm en creativiteit.
Overigens is een middenveld met Gutiérrez, Rosario en Pereiro (veel) te licht, zeker in zware wedstrijden. Zowel uit als thuis had PSV het erg moeilijk met het fysiek sterke middenveld van feyenoord, mede omdat Pereiro geen enkel duel/ bal wint en veel te grillig is. Als Pereiro in aanvallend opzicht niets brengt (zoals gister opnieuw) speel je simpelweg met tien man en krijg je geen grip op de wedstrijd/ het middenveld v/d tegenpartij.
+1/-4

 
5 jaar geleden
Hoeveel verloren duels /balverlies staan daar tegenover?
+4/-1

 
5 jaar geleden
@Santa Cruz je moet je ogen eens uitwrijven. Rosario grossierde in balverlies en verloren duels. Ik had eerder hem dan Hendrix gewisseld. Veruit de slechtste man van het veld. Ja inclusief de "vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder". Word jij niet zwakzinnig van je eigen monotone herhalingen zonder enige redenatie? Bergwijn was een van de betere maar had het vizier niet op scherp. Lozano speelde beter dan vorige week, aantal mooie acties EN in teamspirit, niet altijd voor hemzelf. Pereiro speelde minder dan vorige week (waar hij toen de beste man van het veld was). Je bent echt niet goed bij je hoofd als je het collectief falen van PSV bij slechts 3 spelers neerlegt...
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Dus meningen die niét overeenkomen met die van jou zijn zwakzinnig en monotoon? Wat te denken van al die reacties gericht tegen Hendrix en/ of Rosario. Iets met de ketel en......
Nergens beweer ik dat het collectief falen louter de schuld van Lozano, Bergwijn en Pereiro is. Nogmaals: Heel de ploeg speelt na de winterstop minder. Het grote probleem is echter dat PSV moeite heeft met kansen creëren. Logisch dus dat je dan naar de vleugelaanvallers, spits en aanvallende middenvelder kijkt. De Jong doet het naar behoren, wat niet bepaald gezegd kan worden van Lozano, Bergwijn en Pereiro.
+1/-5

 
5 jaar geleden
Kan niet anders denken dat ie vertrekt na dit seizoen en PSV hoopt dat ie nog kan excelleren en goed kan verkopen! V Bommel moet gewoon per wedstrijd kijken wat nodig is en niet constant maar met dezelfde 11 starten! Maar goed we zullen zien as weekend!
+1/-0

 
5 jaar geleden
Pereiro verzaakt?? Tien keer gescoord, 5 assists. Inderdaad, wat een kutvoetballer...
+3/-3

 
5 jaar geleden
In een goedlopend 11tal laat ie zich meestal zien maar word er spierballen gevraagd dan zakt ie door de ondergrens en hij niet als enige hoor.!
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Daaruit blijkt nog maar eens dat statistieken op zich niet veel zeggen. Het is immers geen toeval dat Pereiro voortdurend wordt gewisseld.
+2/-2

5 jaar geleden
Zolang van Bommel 6 verdedigende spelers op blijft stellen zullen we het ook nooit weten...
+3/-0

5 jaar geleden
Mijn mening is dat PSV in hooguit vijf a zes duels met een verdedigend blok moet spelen omdat de tegenstander van niveau is (Ajax, Feyenoord en met uitschieters AZ) en voor de rest moet je de wil opdringen bij de tegenstander door met een aanvallend ingesteld team (inclusief middenveld) aan te treden. Hendrix vind ik oprecht een onderschatte speler, maakt zoveel vuile meters daar kan menig speler zich nog aan optrekken. Voetballend is hij niet de beste. Ik zeg: hij moet verdedigend spelen met naast hem een frisse voetballer (Guti, Ihattaren) en ik vind dat Peirero nu lang genoeg heeft bewezen niet voor het team te willen werken. Aan de bal geweldig (bij vlagen), zonder de bal speel je gewoon met tien man. En dan lopen we te zeiken op Hendix en Rosario, maar het ligt daar gewoon aan. Ik zeg Peirero eruit, één verdedigende middenvelder inwisselen voor een aanvallende en creatieve middenvelder en dat win je fluitend. Liever 4-2 uitslagen dan 2-1 zeg maar. Kortom: meer lef en risico; je hebt zoveel scorend vermogen je scoort er toch wel meer dan de tegenstander.
+4/-0

Het is heel makkelijk scoren door op Pereiro te zeiken, ik vond hem afgelopen zondag onze beste middenvelder. Maar er scheelt iets anders aan het team, namelijk de angst om wat te verliezen. In het begin van elke wedstrijd kunnen ze verliezen, daarom spelen ze zo krampachtig. Dan komen ze achter, verschillende keren door een toevallige treffer. Daarna hebben ze een periode waarin ze niets te verliezen hebben, ze voetballen dan een stuk vrijer. Totdat het gelijk word, daarna hebben ze weer wat te verliezen.
+4/-0

 
Klopt, en dat moet de coach zien te managen, want de kwaliteiten zijn er, Mark ziet er niet goed uit in die situatie, maar waar is dan Schoonpapa?
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn amro bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie dortmund expertisegebied feyenoord gaal heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano nistelrooij overtredingen petrovic psvrijnwoude saibari sancho santos sinner skipper tennis tillman utrecht vaart