Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Kritiek om de kritiek. Daar ben ik het mee oneens'

1 maart 2019 15:27 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Kritiek om de kritiek. Daar ben ik het mee oneens"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdagmiddag reageerde Mark van Bommel op de kritiek die er afgelopen weken is op het spel van PSV. "Als er kritiek is, onderbouwd met argumenten neem ik dat direct aan. Maar zo links en rechts wordt ook geroepen dat het slecht is. Of dat we er niet alles aan doen. Kritiek om de kritiek. Daar ben ik het mee oneens", aldus de trainer van PSV, opgetekend door PSV.nl. "De doelpunten die we tegen krijgen vielen uit een corner, een counter en uit een aantal momenten dat we niet op staan te letten. Dat gebeurde voorheen ook, maar nu gaan de kansen er direct in. "

Van Bommel ging verder: "Het probleem is dat we daardoor in de achtervolging moeten. Dan ga je vaak wat geforceerder voetballen en lijkt het minder. Het oogt niet meer zo spectaculair als voor de winter."

Meer op PSV.nl


Tags

bommel oneens achtervolging counter geforceerder oogt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Laten we zaterdag eerst maar zien of een relatief mindere tegenstander kan worden verslagen. Uit-wedstrijden en PSV is een terugkomende hobbel in de weg.
Ook voor de winterstop oogde de uitwedstrijden weinig goeds.
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker weer met dezelfde 11 beginnen. Wordt weer een wereldwedstrijd waarschijnlijk van PSV dit weekend. Ik houd mijn hart alweer vast. Maar als ik Mark mag geloven zou het heel gek zijn als we nu weer punten verspelen want we spelen erg goed volgens de statistieken.
+2/-0

1 jaar geleden
Als we zelfs tegen Excelsior punten verspelen, kunnen we het kampioenschap wel vergeten. Hoe zuur ook, ik zie nu Ajax eigenlijk wel kampioen worden. Kijk ook maar eens naar het doelsaldo.
Toch Gutierrez maar weer eens in de basis?
Zet 'm op morgen!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb lang vastgehouden aan het defensieve blok van Hendrix en Rosario, maar op een uitwedstrijd tegen Excelsior zou je Guti best op kunnen stellen om te kijken of het voetbal dan wel op gang komt. Tegen Excelsior hoeft de nadruk niet op het tegenhouden van ballen te liggen en zou het inpassen van een speler die beter omschakelt naar de aanval dus passend zijn. Ik kan goed begrijpen dat Van Bommel niet te veel wisselt want van een coach die als maar zijn team omgooit wordt iedereen onrustig. Maar nu kan je best Guti opstellen om te kijken of er dan beter combinatie-voetbal komt.
+2/-0

 
Mee eens! Ik denk dat Rosario menigeen heeft verrast door zich zo snel in de basis te spelen, echter zou een combi van Rosario met Hendrix nooit in mijn woordenboek voorkomen, omdat daar maar heel weinig voetbal in zit. Ik hou van aanvallend voetbal, gecombineerd met passie en voetbalintelligentie. Rosario is gedreven, maar moet op slimheid nog heel veel leren, als ook op voetbaltechnisch gebied.Het feit dat Rosario telkens maar weer de voorkeur krijgt boven andere gegadigden geeft mij toch te denken. Bommel zal toch wel op varianten hebben geoefend met zijn selectie??

Deze selectie heeft zoveel jeugdige verrassingen. Ik denk dat het goed zou zijn als er op bepaalde plekken wissels gaan vormen om zodoende het tegendeel te bewijzen dat PSV geheel in een dip zit.

Was het niet seizoen 2006-2007 toen we 11 pnt verspeelden in korte tijd en alsnog op gewéldige wijze kampioen werden? Ik hoop dat van Bommel gaat ageren ipv reageren voordat het te laat is! Nú ingrijpen voorkomt teleurstellingen heb ik zo het idee..:)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gaston moet je in ieder geval altijd opstellen!! Ik denk dus dat guti ipv Hendrix geen slecht idee is. Al vind ik wel dat Rosario de laatste maanden behoorlijk slecht speelt. Ik hoop dat dit niet te veel off. Topic is.
+2/-0

 
@ Sosa,

Welkom baaaaaaaaaaaack! :D

PSV heeft een talentvol middenveld. Met dit middenveld zou menigeen trainer in zijn handen wrijven(ook al is het maar op ED niveau!). Terwijl die twee stofzuigers voor geen enkele positieve verandering zorgen op dat middenveld wordt "wisselvallige Willy" aka Pereiro steeds maar gewisseld omdat Bommel zo conservatief is als de pest, waar zelfs de tweede kamer jaloers op zou zijn! :) Of Guti dé man gaat zijn voor dit middenveld is maar afwachten. Heeft tot nu toe-ook al heeft hij maar geringe kansen gehad-óók maar weinig laten zien. Ik denk dat Guti met name geen defensieve kracht heeft, waardoor Bommel het defensieve blok verkiest boven 'meer voetbal'. Gakpo verrast mij in zeer positieve zin, alleen is hij kennelijk meer voor de aanval bestemd. Ihattaren zou ook heel leuk zijn overigens. Samen met Pereiro op het middenveld. Gegarandeerd aanvallend voetbal!! :D
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Guti is natuurlijk geen 10, maar een pure links half. Dat is in deze samenstelling van het middenveld funest voor die jongen. Ik zou met alle respect voor Pablo en Jorrit ten alle tijden 1 van de 2 laten banken.

@raimundo, thnx
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hè Sosa man, waar was je? Je weet toch dat carnaval pas deze week is? Zat je een week te vroeg in RIO? Nog een leuke creatieve middenvelder gescout?
+1/-0

 
1 jaar geleden
El sosa was even een weekje afwezig. Ik heb een Mexicaanse links half gescout!! Die kan zo de plek van Hendrix overnemen!

Ik zal zijn naam zeggen: Gutiérrez.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@Sosa en @Raimundo, Voor de winter won PSV pratisch alle wedstrijden en dus kan ik me goed voorstellen dat hij alles liet staan. In de CL vond ik PSV tegen de absolute topploegen goed voor de dag komen en vond ik elke PSV-speler goed spelen. Ik kan me voorstellen dan o.a. Rosario een enorme ontwikkelings-sprong heeft gemaakt, en bij hem en sommige andere jonge spelers de tank wat minder vol is. Voor de winter zat er met het verdedigende blok en daarvoor Lozano, Pereiro en Bergwijn, met de bewegende back genoeg voetbal in de ploeg en kon het best blijven staan. Om na de winter op dezelfde manier door te gaan was in mijn ogen dus wel logisch. Maar bij PSV loopt het voetballend nu gewoon echt een stuk minder. Guti tegen Excelsior, Nac en VVV laten spelen ipv Rosario zou dus een goede optie kunnen zijn. Van Bommel heeft nu de beste kans om een aanpassing uit te proberen. Kijken of Guti onze Lozano weer aan het voetballen kan krijgen, zodat die uit zijn dipje komt. Verder bevalt Gakpo me enorm. Hij heeft zeer mooie voorzetten, en wil graag lang bij PSV blijven.

Welkom terug @sosa.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@woutererik, ben het zeker eens met je verhaal. Je kan van een Rosario niet verwachten dat die 40+ wedstrijden per jaar constant goed is.

Daarom zou ik tegen fc parkeerdebus nooit met dit blok spelen. Snel en vooral goed Combinatie spel heb je nodig dan. Dan heb je dus ook meer aan Gaston die bijna altijd goed vrij loopt tussen de linies, als die op hoge snelheid ingespeeld wordt heeft hij de oplossing al gezien en met zijn techniek ligt de bal ook op de juiste plek.

Als ik nu lees dat gakpo ipv Gaston speelt dan begin ik te bedenken dat we weer tevreden zijn met 1 punt.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is echt heel simpel: PSV speelt doorgaans tegen de betere tegenstanders (CL en linkerrijtje) beter dan tegen rechterrijtje ploegen. En dat is niet van dit jaar. Heeft met wel/ geen ruimte voor zich te maken. Of je nou Chucky of Bergwijn neemt of ons middenveld: ze moeten ruimte hebben voor zich. Snelle spelers maar minder creatief en vooral gebrek aan creativiteit. Dicky Advocaat had dat prima gezien door Utrecht haast ‘anti voetbal’ te laten spelen. In mijn ogen hebben we daar psychologisch een enorme zeperd opgelopen. We hadden Ajax op 8 punten kunnen zetten maar verkloten het vervolgens zelf.
+1/-0

Alle kritiek op het beleid van heer Bommel word naar behoren onderbouwd hier naar wat ik lees, wij vallen elkaar zelf ook af bij onterecht kritiek en daar word je wel wijzer van naarmate de klok tikt, ik vind van Bommel behoorlijk stijfkoppig en altijd maar anderen afvallen, terwijl we allemaal zien wat er gaande is blijft hij zijn gelijk zoeken, valt mij iig tegen van hem, Ik ga nog wel van een nieuwe kampioenschap uit, maarre das gewoon omdat wij kampioenschappen gewent zijn;-)
+2/-1

 
@Por,

Haha, het kan natuurlijk ook zo zijn dat men bij PSV niet alleen moet denken aan een veranderende samenstelling, maar ook aan wat variatie qua voedsel? Ik heb zo het idee dat men de verkeerde voeding krijgt, althans het verkeerde bij-product! In plaats van slakken als garnering, zou men er ook voor kunnen kiezen voor een Mexicaanse variant; Gehakt met flink wat jalapeño peper! Zullen ze vast harder van gaan rennen!! -:)-;)
+1/-1

 
Die jalapeño peper is er alleen voor bedoelt, om niet te proeven dat het gehakt reeds bedorven is. Maar een voordeel is dat als ze alles in de rust uitgekotst hebben, je in de tweede helft een herboren PSV hebt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hen veel respect voor de speler en mens van Bommel. Als trainer brengt hij de groep een paar zeer belangrijke dingen bij maar telt in voetbal niet eigenlijk maar 1 ding? Knikkers?
+1/-0

1 jaar geleden
Van Bommel maakt nog fouten, maar hij heeft een visie hoe PSV moet spelen en daar wijkt hij niet vanaf. Het blok Hendrix en Rosario blijft in tact zolang PSV zicht heeft op het kampioenschap.
+0/-0

 
Een goede trainer zou ervoor moeten kunnen zorgen om d.m.v. wat tactische aanpassingen de boel om te draaien. Het lijkt er een beetje op dat hij stijf vol wil houden aan zijn tactisch plan wat gewoon niet werkt op het moment. Dan mag je wat mij betreft eens komen met andere oplossingen. Zolang iemand reageert ipv ageert loop je continu achter de feiten aan. Het zou wat zijn dat iemand pas gaat nadenken wanneer we de koppositie zouden verspelen. Hij moet nú ingrijpen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Om met Hendrix en Rosario te spelen is voor van Bommel nog extra bevestigd na de thuiswedstrijd tegen A.Z. En dat het blok Hendrix en Rosario in tact blijft zolang PSV zicht heeft op het kampioenschap, is een veronderstelling die ik maak en niet Van Bommel. Bij PSV gaan 5 basisspelers vertrekken na dit seizoen, dus als het kampioenschap uit zicht is zal er wel flink gerouleerd worden.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal