Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaterdag jubileumduel voor PSV én Jeroen Zoet

8 maart 2019 13:05

Aanstaande zaterdag wacht voor PSV een Brabants onderonsje met NAC Breda, de nummer laatst van de Eredivisie. Waar PSV het in Breda nog regelmatig lastig met de geel-zwarten, is dat in Eindhoven niet het geval. In de laatste vijftig jaar ging maar één keer een duel verloren tegen NAC. De wedstrijd van zaterdag is bovendien een jubileumduel, zo zocht Goal.com uit. Het zal sinds de oprichting van de Eredivisie de 100e keer zijn dat beide ploegen in de competitie tegenover elkaar staan en tegen geen enkele ploeg maakte PSV zoveel doelpunten als tegen NAC. Na 99 wedstrijden heeft PSV al 256 doelpunten weten te scoren. Voor Jeroen Zoet zal het ook een speciale wedstrijd worden, omdat hij voor de 250e keer een wedstrijd in de Eredivisie zal gaan keepen.

De grootste overwinning ooit tegen NAC stamt uit het seizoen 1982/1983. PSV wist toen met liefst 8-1 te winnen. Jurrie Koolhof, René van de Kerkhof en Hallvar Thoresen wisten ieder twee doelpunten te maken, terwijl ook Ton Lokhoff en Jung-Moo Huh scoorden. De grootste nederlaag vond bijna honderd jaar geleden plaats. In het seizoen 1921/1922 werd met 4-9 verloren van de toen regerend landskampioen. Vorig seizoen werd met 5-1 gewonnen. Marco van Ginkel, Luuk de Jong en Gastón Pereiro scoorden, terwijl NAC twee keer de bal in eigen doel werkte. De uitwedstrijd dit seizoen eindigde in een 0-2 overwinning door treffers van Luuk de Jong en Donyell Malen.

In de selectie van NAC zitten ook meerdere spelers met een verleden bij PSV. Benjamin van Leer, Menno Koch en Ramon Pascal Lundqvist speelden allemaal in de jeugdopleiding van PSV, net zoals hoofdtrainer Mitchell van der Gaag. Voor Angeliño zal het ook een weerzien worden met zijn voormalige club, omdat hij vorig seizoen nog het shirt van NAC Breda droeg.

Mark van Bommel kan zaterdag niet beschikken over Hirving Lozano. De Mexicaan ontving vorige week tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws