Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hadden misschien vaker moeten scoren'

9 maart 2019 23:11

In gesprek met Fox Sports gaf Luuk de Jong aan dat het tegen NAC erg moeizaam ging. "We willen gewoon onze wedstrijden winnen, maar in de eerste helft was het soms iets te slordig van onze kant. We willen wel het spel spelen. We geven op zich niet veel weg, maar we kwamen er zelf moeilijk doorheen omdat NAC het heel compact maakt met 5-4-1", aldus De Jong. "Er is weinig ruimte. De paar keer dat we het goed doen, waar ook de goal uit komt, zijn de momenten dat we de diepte goed zoeken achter de laatste linie en dat moeten we vaker zoeken. We moesten iets vaster zijn. Dat ging in de tweede helft beter. We hebben niets weggegeven, maar misschien hadden we wel vaker moeten scoren."

De ploeg werd in de rust ook door een ontevreden Mark van Bommel toegesproken. "We waren te slordig af en toe. We speelden een paar ballen achter elkaar fout en dat lieten we een beetje gaan. We moeten er korter op zitten bij elkaar en we moeten dat ook eisen van elkaar. Dat verwacht hij ook, maar soms zijn we iets te gelaten daar in", zo gaf de aanvoerder aan. "Misschien omdat we ook een jonge groep zijn. We kunnen goed voetballen. Dat hebben we al een paar keer laten zien. Maar als we een paar keer balverlies lijden, moeten we daar ook scherper op zijn."

Gevraagd werd aan De Jong wat hij van het spel van Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren vond. "Je kan zien dat die jongens veel talent hebt, maar dat geldt ook voor Donyell Malen die er in komt vanaf de bank. Hij stond heel lang voor Gakpo, maar hij zit nu op de bank nu Gakpo de kans krijgt. Hij valt in en doet gewoon zijn ding. Het tekent de jongens op de bank dat ze altijd hun dingen laten zien en vol gas geven voor het team. Dat is belangrijk. Maar Gakpo en Ihattaren zijn jongens die het ook vandaag lieten zien. Ihattaren met mooie acties en een assist die helaas werd afgekeurd. Gakpo ook. In die jongens zit heel veel potentie."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws