Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint'

9 maart 2019 23:21
Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: "Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint"; image source: Pro Shots

Daniel Schwaab kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of het huidige spel wel bij een club als PSV past. "Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint. Op dit moment gaat het niet makkelijk. We hebben beter gespeeld, maar het is belangrijk dat je de nul houdt en we hebben altijd de kwaliteit om te scoren", aldus Schwaab. "Je moet altijd eerst goed verdedigen. Daarna kun je gaan voetballen en scoren. We hebben niet geweldig gevoetbald vandaag. We moeten door die fase heen. Het gaat iets moeilijker. We hebben veel jonge jongens. In het seizoen heb je dan altijd een fase dat het iets minder goed gaat. Dan is het belangrijk dat je die punten pakt."

Gevraagd werd ook of PSV niet vaker een linie over moet slaan en Rosario en Hendrix niet moet aanspelen. "Als die kans er is om een linie over te slaan, zal ik het altijd proberen. Maar we hebben ook een manier hoe we willen spelen. Dan speel ik vaak de bal op onze controlerende middenvelders of de rechtsback", zo gaf hij aan. "Het is de opdracht, maar als de ruimte er is om tussen de linie door te spelen, zal ik dat ook doen. Dat lukte ook een paar keer vandaag."

Toen Michal Sadílek in de ploeg kwam, kreeg de verdediger een briefje. "Het was een heel verhaal. Veel te veel", zei hij lachend. "Ik weet niet wat er allemaal op stond. Het was voor de standaard situaties tegen ons. Ik heb enkele dingen opgepakt en bij de corners heb ik geprobeerd om te organiseren dat iedereen een man pakt. Maar ik heb niet het hele verhaal gelezen."

Schwaab stopte het briefje uiteindelijk in zijn sok. "De scheidsrechter wilde dat ik dat deed. Ik wilde het in mijn hand houden, zodat ik nog een keer kon kijken", aldus Schwaab. "Ik moest hem wegstoppen van de scheidsrechter."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws