Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Ik stoorde me vooral aan de technische uitvoering'

9 maart 2019 23:38

Mark van Bommel was in de eerste helft niet tevreden over zijn eigen ploeg. "Met name over de technische uitvoering. We laten ons daar zelf in de steek. Tactisch hadden we het wel redelijk voor elkaar, al hadden we het wel vaker en beter uit moeten voeren. Maar vooral die technische uitvoering stoorde ik me aan", aldus Van Bommel. "De bal die niet goed is of niet op de juiste snelheid. De bal van José voorlangs. Als die goed is, tikt Luuk hem in een leeg doel binnen. Dan is het 2-0, is de wedstrijd binnen en loop je waarschijnlijk uit naar een grotere uitslag. Dat zijn van die kleine dingen. Het stropt en dan zit je in een fase dat het niet loopt. Dan moet je overleven en dat hebben we wel gedaan."

Van Bommel gaf meer uitleg: "In ieder seizoen zit je in een fase dat het niet loopt. De bal gaat er dan niet in. We hebben vandaag ook vijf of zes goede kansen gehad, maar die bal gaat er dan niet in. Dat zijn van die dingen. Als die bal er in gaat, krijg je meer vertrouwen en gaat de technische uitvoering ook omhoog, omdat je op 2-0 of 3-0 komt. Het publiek gaat er dan ook achter staan. Zo is het nu eenmaal. Maar je moet wel de wedstrijd winnen."

De trainer van PSV was niet te spreken over de fluitconcerten aan het adres van Denzel Dumfries. "Iedereen zit in een fase dat het even niet lekker loopt. Denzel is daar onderdeel van. Maar het publiek moet hem daarin steunen", zo gaf hij aan. "Het publiek achter het doel deed dat fantastisch. Zij begonnen meteen zijn naam te scanderen. Maar de rest... Fluiten heb je niks aan."

Gevraagd werd aan Van Bommel of het lastig is om de hiërarchie in de ploeg te kunnen managen. "We hebben internationals op de bank zitten, we hebben jonge spelers op de bank zitten. We moeten een keuze maken hoe we beginnen en in de wedstrijd kijken wat we nodig hebben", zei hij daarover. "Door de wissels in de tweede helft krijg je een ander voetbal, scoor je de 2-0 en is de wedstrijd in principe binnen. Je wisselt naar wat je nodig hebt. We hebben er tien, elf of twaalf op de bank zitten."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws