Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark Wotte: 'Wij volgen Mohammed Ihattaren al jaren'

12 maart 2019 08:31 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Mark Wotte: "Wij volgen Mohammed Ihattaren al jaren"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Mark Wotte, bondscoach van het olympisch elftal van Marokko, aan dat Mohammed Ihattaren in beeld is bij de Marokkaanse bond. "Dat is een heel interessante speler. Wij volgen hem al een paar jaar", aldus Wotte. "Ik heb bondscoach Hervé Renard ingelicht over het debuut en de basisplaats van Ihattaren bij PSV. Zijn reactie was: ’Het is een fantastisch talent en hij zou zeer welkom zijn, maar het gaat niet eenvoudig worden’."

De Marokkaanse bond is constant bezig met het scouten en benaderen van talentvolle Marokkaanse voetballes in Europa. "In Nederland hebben we een scout, Marc van Hooff, die alle talenten in beeld heeft en contacten onderhoudt met de spelers en hun familie. In het geval van Ihattaren is het laatste wat ik ervan gehoord heb dat hij heeft aangegeven bij de Nederlandse jeugdploegen te willen blijven en nu geen definitieve beslissing te willen nemen", zo geeft Wotte aan. "Als een speler of iemand uit zijn omgeving zoiets aangeeft, gaan we hem niet elke dag bellen. Uiteindelijk moeten jongens er klaar voor zijn om zelf een beslissing te nemen. Totdat we daarover een signaal krijgen, laten we hen met rust."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Lijkt me de juiste en meest respectvolle manier om er zo mee om te gaan. Laat hun gewoon zelf kiezen.
3 maanden geleden
Het blijft natuurlijk een beetje vreemd dat je kunt kiezen voor welk land je uitkomt. In mijn ogen is dat namelijk bepaald zonder dat je daar invloed op hebt. Net zoals je je familie niet kunt kiezen.
 
3 maanden geleden
Sorry, eerst verkeerde knopje geklikt….

Het is helemaal niet vreemd, een dubbele nationaliteit wordt ook bepaald zonder dat je daar invloed op hebt. Het leven is gewoon niet zwart wit, zeker niet als je in een ander land gaat wonen. Mijn zoon gaat over een paar jaar ook moeten kiezen tussen Nederland en Belgie :-)
3 maanden geleden
Het moet wel bij of of blijven, dat gedoe met dubbele kansen voor de ene moet wel plaats maken.
3 maanden geleden
Koeman gaat prak op de jeugdige talenten die eraan komen . Nu benaderen zou ik zeggen.
3 maanden geleden
Ik blijf het raar vinden dat voetballers die in Nederland zijn geboren, in Nederland hun hele voetbal-opleiding hebben gehad, en in de jong-elftallen van Orange hun interlands hebben gespeeld, op het laatste moment toch opeens voor een ander land gaan kiezen als ze interlands kunnen gaan spelen. Dat is het ongekeerde van intergratie en zorgt juist voor tweedeling in NL. Het is ergens een raar signaal dat ze Nederland niet als hun belangrijkste land zien, terwijl ze hier wel hun hele schoolopleiding, gezondheidszorg en voetbal-opleiding hebben gehad. Ik betreur het zeer dan andere landen aan in NL opgegroeide spelers gaan trekken. Dat is voor die landen gunstig, maar voor de intergratie in NL negatief.

Laatste nieuws