Transparent
Inloggen
Sluiten

Alex Pastoor: 'Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij Denzel Dumfries start'

12 maart 2019 08:42 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Alex Pastoor: "Ik ben er nooit zo"n fan van als de aanval bij Denzel Dumfries start"; image source: Pro Shots

Sinds de winterstop kent Denzel Dumfries een moeizame periode bij PSV. De rechtsback werd afgelopen weekend in het duel tegen NAC Breda zelfs meerdere keren uitgefloten. Volgens Alex Pastoor, die met Dumfries werkte toen hij nog voor Sparta speelde, staat hij momenteel symbool voor alle spelers van PSV. "Ze zijn als een raket gekomen in het eerste deel van dit seizoen. Na de winterstop verwacht iedereen dan een verdubbeling van de geleverde prestaties", aldus Pastoor. "Maar eerst maar eens een heel seizoen bevestigen wat je al deed. Dát is al lastig zat. Een kunst op zich."

Pastoor gaat verder: "Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij Dumfries start. Sowieso niet als een back het eerste aanspeelpunt is. De kracht van Denzel is de bal krijgen als-ie al op stoom ligt bij het opkomen. Dan kan-ie doordenderen tot helemaal bij het vijandelijke doel."

Dumfries was echter ook na de winterstop belangrijk met assists tegen FC Utrecht en NAC. "Zo is het dus ook, hè. Daarom denk ik ook wel: het gaat misschien nog meer over beeldvorming dan over prestatie bij hoe er nu op Dumfries wordt gereageerd", zegt Pastoor daarover.
Tags

dumfries pastoor nac aanspeelpunt doordenderen geleverde kunst opkomen raket sparta stoom symbool uitgefloten utrecht vijandelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Denzel werkt zich een slag in de rondte en er mislukken dingen; dat kan gebeuren. Luuk had in het verleden ook een dip. De vorm komt echt wel weer terug en dan is hij als opkomende back een doorn in het oog voor veel tegenstanders. Zou leuk zijn als dat in (of voor) Amsterdam zou zijn.

Nepsupporters die eigen spelers uitfluiten neem ik sowieso niet serieus en zouden er beter aan doen om thuis te blijven.
+5/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is vooral dat Denzel vaak met oogkleppen op de bal ontvangt en gaat lopen. Dan is het balverlies. Tegen Feyenoord heeft hij bijvoorbeeld meerdere keren de bal diep kunnen spelen op Lozano simpel langs de lijn. Ziet hij gewoonweg niet. Dat is niet fijn.

Over het uitfluiten uiteraard niets goeds.
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Dumfries is duidelijk een speler die ruimte nodig heeft. In de kleine ruimte is hij minder vanwege z'n matige techniek, (te) lage handelingssnelheid en beperkte voetbalintelligentie. Arias had dat alles juist wel. Desondanks doet Dumfries het prima en is hij geen slechte opvolger van Arias.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt , hij mag alleen de ruimte naar voren beter benutten, er is vaak voldoende ruimte
op rechts waar niemand staat van de tegenstander, hij zou zo door kunnen lopen en een voorzet kunnen geven . De vraag is echter of van Bommel dat wel van hem verlangt. Tevens als hij gaat moet iemand zijn positie achterin innemen en dat zie ik te weinig gebeuren. Hij wil wel , absoluut . Iedere wedstrijd creëert hij wel kansen.
+1/-0

5 jaar geleden
Je moet psv verwijten dat er geen vervanger voor Denzel is. Deze jongen moet noodgedwongen alle wedstrijden spelen, terwijl hij eigenlijk net pas komt kijken (aantal jaar geleden nog een amateur). Van bommel zou hem nu en dan in bescherming moeten nemen, maar er is gewoon geen vervanger! Houd sowieso mijn hart vast als er een verdediger uitvalt.
Desondanks speelt hij naar behoren, en zit de fout naar mijn inziens in het middenveld. Er is voor de achterhoede bijna geen optie om diep te spelen waardoor de bal continu van rechts naar links moet en visa versa. Stel daar nou eens een aanvallende speler op zodra we tegen een defensieve tegenstander spelen!
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Behich kan ook rechtsback spelen, terwijl Teze in het 2e rondloopt.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Behic kan je niet serieus nemen, en teze komt net terug van een blessure en heeft zich bovendien nog niet bewezen.
We hebben in mijn ogen 2 vervangende verdedigers en dat zijn obispo en saintsbury, beide centrale verdedigers
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Het lijkt me erg voorbarig om Behich nu al af te schrijven. We hebben hem immers nog veel te weinig aan het werk gezien.
+1/-3

 
5 jaar geleden
Ik heb hem genoeg gezien, absoluut geen psv materiaal.
Heb jij hem überhaupt wel zien spelen?
+5/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Ja, toen maakte hij geen goede indruk. Maar Park bijvoorbeeld, maakte in het begin ook geen goede indruk. Of wat te denken van de eerste wedstrijden van Gomes?
+1/-3

 
 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Behich idd ja, en Teze loopt in het tweede, en daar moeten we het meedoen? Niet in deze fase van een"oorlog" die wij ten koste van veel moeten winnen, maar dat is idd wel wat we hebben ja, een ontevreden Behich die tegen RKC zijn dag niet had? En Teze die door de trainer op afstand wordt gehouden?
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Behich kan links- en rechtsback spelen (naar het schijnt). In dat geval is de keuze van PSV pragmatisch te noemen. Ik vind dat we Behich te weinig aan het werk hebben gezien om er een goed oordeel over te vellen. Wat is er mis met Teze uit PSV 2?
+2/-3

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ah dus nu mag ook ene Alex Pastoor hier zijn zegje komen doen. Oké bij deze, next.

Ik vind overigens kritiek, en ja zelfs gefluit, vanaf de tribunes niet per se not done hoor. Wel vind ik dat hier DD wat meer krediet verdient. Ook ben ik van mening dat PSV er, jammerlijk, niet in geslaagd is de selectie met name defensief in de breedte te versterken. En dan doel ik vooral op adequate vervangers op de back-posities. Met die €10M voor Maxi had je m.i. een aardig eind kunnen komen. Daarnaast heeft MvB zelf aardig aan kapitaalvernietiging gedaan door een toch waardevolle kracht als Isimat compleet te laten verpieteren (met als genadeklap die absurde bekerwedstrijd!). Tja fijn Australisch netwerkje, in de geest van Archie Thompson zullen we maar zeggen.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik snap niet dat je uitfluiten niet not done vind (in deze vorm). Ik kan het alleen snappen (en dan nog keur ik het af) als je ziet dat iemand een slechte inzet heeft/ zijn best niet doet. Maar bij een foute pass en of een andere keuze in het spel dan vooruit, kan ik er niet bij. Daar gaat niemand beter van spelen.
Denzel heeft voor winterstop een ongeloofelijk niveau gehaald. Dat is bijna niet vast te houden.
+4/-0

 
Trouwens: Krijgt de redactie betaald om dit soort zelf mislukte zelfingenomen figuren die alleen maar kunnen praten over toen en toen en als een zegje te laten doen? Wie neemt nou een Alex Pastoor serieus? Feit is zeker dat PSV op bepaalde posities zeer onevenwichtig heeft gehandeld, maar daar hebben we meneer de Pastoor niet voor nodig, zien we zelf toch wel? He Staf?
+4/-1

 
5 jaar geleden
Heeft met DD gewerkt, is dus relevant/feit al heb ik pastoor ook niet hoog zitten (mening)
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden
Vandaar dat psv DD in bescherming had moeten nemen, alleen kan dat niet omdat er geen adequate vervangers zijn.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ojee, daar is weer iemand uit de voetbalwereld(zonder baan) die plots weet te vertellen waar sommige PSV'ers niet(!) goed in zijn, want ... dat is momenteel salonfähig en levert wellicht veel mensen op die het roerend met hem eens zijn. Lachwekkend.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Hij mag toch zijn mening geven.Er zijn ergere dingen waar ik hartelijk om moet lachen , dat clubje bij VI bijvoorbeeld . Een betere cabaretgroep bestaat niet .
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Mag ie zeker, vrije wereld. Ook jut en jul bij VI, met hun infantiele onderbroekenlol en hun pro-ajax en afzeik-PSV retoriek omdat dat meer mensen trekt, mogen dat.
+2/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is jammer dat de inzichten van Pastoor en Perez op latere leeftijd zijn gekomen.
Waren deze inzichten op jongere leeftijd aanwezig geweest dan was Pastoor nooit trainer geworden en was Perez niet 2x bij Ajax en bij PSV na een half jaar afgedankt.
Ik ben helemaal niet bezig of PSV wel of niet kampioen wordt, want dat is helaas een gewoonte geworden. Wat mij meer interesseert wie er volgend jaar shirtsponsor van PSV wordt en welke spelers van de huidige basis volgend seizoen nog PSV-er zijn.
+0/-0

5 jaar geleden
Ik ben er nooit zo'n fan van als Alex Pastoor denkt iets over voetbal te moeten melden.
+3/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi