Transparent
Inloggen
Sluiten

Huub Stevens: 'Met Michal Sadílek op het middenveld wordt het denk ik té jong'

14 maart 2019 09:13 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Huub Stevens: "Met Michal Sadílek op het middenveld wordt het denk ik té jong"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Huub Stevens aan dat Mark van Bommel wat hem betreft geen wijzigingen aan moet brengen aan zijn controlerende blok op het middenveld. "Hendrix is na de winterstop misschien wat minder, maar hij heeft tot nog toe met Rosario een goede prestatie geleverd. Dat duo is controlerend echt prima", aldus Stevens. "Het klopt dat ze nu wat meer worden vastgezet, maar ik denk dat PSV met Gutiérrez op een van die plekken nog meer risico loopt.

Stevens gaat verder: "Hij moet eerst het systeem heel goed leren kennen en gebleken is inmiddels dat hij geen nummer 10 is. Hendrix en Rosario zijn wat minder verfijnd dan de middenvelders van Ajax, maar ze zijn wel heel degelijk en met hen zak je verdedigend nooit door de ondergrens."

De voormalig speler en trainer van PSV zou ook Michal Sadílek niet opstellen omdat Mohammed Ihattaren al in de basis staat. "Want dan wordt het denk ik té jong. Maar dat Sadílek eraan komt, is mij ook wel duidelijk", zo geeft hij aan.

Willy van de Kerkhof is het niet helemaal eens met dat laatste. "Voor mij is het ideale middenveld Sadílek, Rosario en Ihattaren", zegt hij daarover. "Ja, dat is erg jong, maar leeftijd telt niet. Als je goed bent, moet je spelen. Dit middenveld heeft techniek, staat tactisch goed en is fysiek sterk."

Volgens de voormalig stofzuiger op het middenveld van PSV is Sadílek echt een geweldige middenvelder. "Hij verovert de bal snel, verplaatst hem vervolgens ook snel en hij geeft met zijn inzet een signaal af aan de rest van het team. Hij schroomt ook niet om af en toe flink uit te delen, dat hoort er ook bij", aldus Van de Kerkhof.

Voor Van de Kerkhof zou je ook tegen Ajax met dat middenveld kunnen spelen. "Al is het ook niet onlogisch er nog een zekerheid in te bouwen. Tegen mindere tegenstanders zoals NAC in eigen huis, zou ik een 3-4-3-systeem overwegen. Dan kan Hendrix er op het middenveld bij", zo geeft hij aan. "Op dit moment zie ik Pereiro niet meer in het elftal terugkeren. Hij is technisch de beste speler die we hebben. Aan de bal is hij weergaloos, maar hij is geen echte teamspeler. Keihard werken hoort er ook bij, en juist dat doet hij veel te weinig."

Volgens Gerald Vanenburg zit het probleem niet zozeer in de namen van de poppetjes. "Voor de winter was het namelijk allemaal hosanna bij PSV. Pereiro presteerde goed en het blok Rosario en Hendrix werd geroemd. Het spel was energiek, agressief naar voren en de spelers waren fit", zegt hij daarover. "Met dat middenveld waren de resultaten prima. PSV mist wel een creatieve speler als Frenkie de Jong met veel beweging, die aan de bal beslissend kan zijn. Maar daar tegenover staat het hechte collectief in Eindhoven."

Als het aan Vanenburg zou liggen, gaat PSV dan ook weer spelen met het middenveld dat ook in de eerste seizoenshelft op het veld stond. " Ik zou over twee weken tegen Ajax gewoon met Pereiro, Hendrix en Rosario spelen. Zo ging het voor de winterstop namelijk ook goed", aldus Vaantje.

Meer op Voetbal International


Discussieer mee op de forums


Tags

sadilek hendrix jong rosario stevens huub kerkhof michal pereiro blok ihattaren vanenburg bommel gerald gutierrez hosanna mohammed nac seizoenshelft stofzuiger teamspeler techniek vaantje willy zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik zou ook altijd met Pereiro beginnen. Juist in deze wedstrijden is hij erg goed en zijn rendement is ongeëvenaard. Sadilek wis echt goed aan het worden en word volgend seizoen een probleem voor Hendrix. Dat is hij nu al voor Guti.
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ook de ex-topvoetballers Vanenburg en Stevens erkennen het belang van het controlerend blok én de waarde die Hendrix voor het team heeft. Tevens kiest ook Willy van de Kerkhof voor een controlerend blok (met Sadílek en Rosario).
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Precies, de speelwijze staat, nou nog de vorm. Door speelwijze aan te passen, keert de vorm nog niet terug.
 
8 maanden geleden
"Ook de ex-topvoetballers Vanenburg en Stevens erkennen het belang van het controlerend blok én de waarde die Hendrix voor het team heeft. Tevens kiest ook Willy van de Kerkhof voor een controlerend blok (met Sadílek en Rosario"

Ja precies! Je zou bijna gaan denken dat Vanenburg en Stevens oppergoden zijn en het gene wat zij zeggen telt. Is dat wat je bedoelt? Hoe zou Romario daar over denken? Ben jij daar dan niet benieuwd naar? Ik denk dat Romario meer de maatstaf is voor de rest van PSV minnend en filosoferend NL dan anderen, denk je niet? Romario zou graag de NL samba terug zien bij PSV. Ik heb juist gehoord dat Hendrix en Rosario daarin niet passen en helaas het duo 'Waldorf en Statler' uit elkaar valt. Zou toch sonde zijn als dit non-attractieve voetbal plaatst zou moeten maken voor fris, fruitig en aanvallend voetbal. Ik zeg Tony in de spits en Sosa als architect!! -;) -;)
 
8 maanden geleden
@Raimundo: ik heb je een 'like' gegeven. Ik moet wel zeggen dat Romario er meer in jaste dan ik zal doen in de spits. Persoonlijk denk ik dat Sosa meer de Huub Stevens van het nieuwe, fris en fruitige PSV zal zijn. Als ik hem hier af en toe zie uithalen met gestrekt been, dat is alla Huub Stevens deed vroeger terwijl de gele prentjes Sosa ook niet onbekend zijn. On-topic: recent zag ik dit Gerald Vanenburg in Afrika woonde. Is dat nog steeds? Zou hij daar een schotelantenne hebben of zou hij nog geregeld een wedstrijdje van PSV live bekijken? Grappig hoeveel verschillende meningen er zijn. De mannen Bruggink, Perez en ook Hans Kraaij zien in bepaalde wedstrijden liever een meer aanvallend systeem maar dat zijn natuurlijk allemaal koekenbakkers terwijl ze gebruik maken van moderne hulpmiddelen om bepaalde tekortkomingen visueel te maken waardoor we ze niet serieus nemen. Hopelijk vind van Bommel HET recept om kampioen te worden. Dat is immmers hetgene waar het allemaal om draait op kortere termijn wat mij betreft. Mislukt dat dan vind ik dat PSV een waardeloos seizoen heeft gehad. Las dat Ramselaar (Tukije) en Pereiro (Spanje) nauwlettend gevolgd worden. Hopelijk waar en €10m in kas erbij, is hard nodig. Iemand een idee wat Ryan Thomas precies voor type middenvelder is? Schijnbaar pakte hij het meeste ballen af in de eredivisie? Zou dat een belangrijke pion in ons toekomstige middenveld kunnen worden? Hoe is zijn creativiteit?
 
8 maanden geleden
Beste Tony, mij vergelijken met Stevens is een compliment. Al is mijn dialect iets anders. @raimundo, dank voor de heldere duidelijke uitleg!!
 
8 maanden geleden
Niemand beweert dat Bruggink, perez en Hans Kraaij koekenbakkers zijn. Merkwaardige aanname. Daarnaast is het onzinnig om te veronderstellen dat je “moderne hulpmiddelen” nodig zou moeten hebben om te constateren wat het probleem is.
PSV heeft na 25 wedstrijden slechts één verliespunt minder dan vorig seizoen en de ploeg zette voor de winterstop een knappe en onverwachtse serie neer. Ook in de loodzware CL-poule deed PSV het niet slecht en bovendien is het voetbal beter dan de vorige jaargangen.
De realiteit is dat ajax een (iets) betere selectie heeft (met vooral meer creativiteit in de aanval) en dat de ploeg simpelweg beter voetbalt dan PSV. Maar laten we niet vergeten dat PSV nog altijd bovenaan staat, wat voor dit seizoen niemand had verwacht.
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Heb je afgelopen weekend de analyse van Bruggink en Perez gezien in de rust en na afloop Santa? Waarom neem je in je vergelijk het middenveld van PSV versus Ajax niet mee? Wordt daar niet HET verschil gemaakt?
 
8 maanden geleden
Het middenveld van ajax beschikt wél over een creatieve middenvelder die de aanvallers bedient, openingen vindt én veel scoort. Bovendien heeft ajax gevaarlijke, creatieve vleugelaanvallers die voor veel meer dreiging en verrassing zorgen. Daarom creëert ajax doorgaans (veel) meer kansen dan PSV.
Voor die simpele analyse heb je geen "moderne hulpmiddelen" of "voetbalanalisten" nodig......
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Inzake wat je zegt over het middenveld: onderbouw dat eens met cijfers Santa. En inzake mijn vorige vraag?
 
8 maanden geleden
Je hebt cijfers nodig om te begrijpen dat de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder van ajax veel dreigender en creatiever zijn? Nu begrijp ik waarom je "moderne hulpmiddelen" nodig hebt......
 
8 maanden geleden
Volgens mij zouden argumenten zoals jij ze geeft normaliter middels bepaalde cijfers aantoonbaar moeten zijn maar wie ben ik. En ja, ik kijk graag beelden terug, zeker als bepaalde patronen/ fouten/ verbeterpunten aantoonbaar worden gemaakt door mensen die veel meer verstand van voetbal hebben dan ik.
 
8 maanden geleden
Advies: Kijk de wedstrijden van ajax en PSV om het verschil te zien.
 
8 maanden geleden
Niemand beweert dat Stevens en Vanenburg oppergoden zijn of dat hun mening zaligmakend is. Geen idee waarom je dit suggereert.
8 maanden geleden
Geen gezeik: 31 maart inderdaad met Hendrix, Rosario en Pereiro beginnen. Een beter middenveld is er in Nederland niet.
Onze jonkies doen het leuk, maar dat is geen wedstrijd om het 'leuk' te doen, daar wordt de oorlog gewonnen...
 
8 maanden geleden
Pereiro ? ook nu hij op de transferlijst staat ?
 
8 maanden geleden
En wat is Rosario dan?
Ihattaren is gewoon beter dan Pereiro. Opstellen dus.
 
8 maanden geleden
Idd Voskat, Pereiro is in de aanval soms geniaal maar bij bal verlies of opbouw van de tegenstander is ie nergens te bekennen.
8 maanden geleden
Kan mij wel vinden in deze analisten . Sadilek zou ik wel opstellen al is het maar een speelhelft . Sadilek , Ihataren en Gakpo kunnen alleen maar beter worden als ze spelen. Wie weet , er komen weer interlands aan , hopelijk geen blessures
8 maanden geleden
Ihataren en Sadilek zeker geen basis tegen Ajax, Pereiro basis, ik zie ons niet verliezen van ajax, 20 minuten voor onze jonkies is zat.
8 maanden geleden
Sadilek en andere talenten gewoon vaak 20 minuten voor tijd in laten vallen als ze bijna even goed als de basis-spelers zijn. Dan kan je goed beoordelen of ze beter dan bv Hendrix zijn. Ook Guti verdient, naar mijn mening, vaker een invalbeurt. Als hij aan het systeem moet wennen, dan moet hij dat wel in echte wedstrijden kunnen doen. Trainingen geven geen echte wedstrijden weer.
 
8 maanden geleden
"Sadilek en andere talenten gewoon vaak 20 minuten voor tijd in laten vallen"

Sadilek brengt nu al meer gif in zijn spel dan dat Hendrix in 10 wedstrijden laat zien.
Dat is mij nu al duidelijk. Tevens draait hij veel vaker open en zoekt de oplossing vooruit. Dat is het verschil tussen een speler die intelligentie en lef in zich heeft t.o.v. een speler die puur en alleen erin staat om alles op de 'veilige' manier op te lossen. Die Hendrix heeft het geluk dat ie een kind van de club is(en eerlijk is eerlijk, toch wel waardevol is geweest), echter is zijn voetbalvisie maar zeer beperkt voor een speler van een topclub en zou wat mij betreft nu al linea directa vervangen mogen worden door een speler met meer voetbalvisie. Zo'n beperkte speler-in de basis-met vrijwel geen voorwaartse oplossing-is als spelen op een schaakmat zonder koningin. Schaakmat zal het in ieder geval nooit worden met zo'n speler. vooruitdenken=vooruitzien.. Nu ingrijpen zolang het nog kan..-:)
 
8 maanden geleden
Wat is de voetbalvisie van Hendrix en wat is die van Sadílek?
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
"Wat is de voetbalvisie van Hendrix en wat is die van Sadilek?" Nou zeg, wat vervelend als je dat zelf niet kan zien, maar Hendrix speeld de bal meestaal zijwaards of terug, , zo zadelt hij vaak medespelers met een probleem in plaats van oplossingen te creeren, En Sadilek speelt met drang vooruit waarmee hij de tegenstander dwingt tot verdedigen.
 
8 maanden geleden
Hendrix speelt vaak genoeg vooruit (ook schuin naar voren is vooruit), terwijl het onzinnig is om te stellen dat Hendrix z'n medespelers met problemen op zou zadelen. Sadílek stond tegen Excelsior op de plek van Hendrix, en dat was niet bepaald een verbetering. Niet gek aangezien Hendrix en Sadílek vergelijkbare spelers zijn.
8 maanden geleden
We moeten natuurlijk niet doen of Hendrix er nu ineens niets meer van kan. Jorrit is altijd een speler geweest die de bal afpakt en de organisatie in de gaten houdt. En dat doet ie prima. Op een rol in de opbouw heb ik hem nog nooit kunnen betrappen. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang de middenvelder naast hem, of voor mijn part een van de centrale verdedigers, wél de opbouw verzorgt. Zodat Hendrix de bal daar snel kan inleveren. En dáar zit hem mijns inziens de kneep: wij hebben geen 'opbouwers'. Rosario speelde aan het begin van het seizoen nog vrij vaak een strakke bal naar voren. Maar dat is er helemaal uit. Met Guti zou dat misschien/wellicht beter gaan, maar onze trainer lijkt het verdedigende aspect het belangrijkst te vinden. Is uiteraard iets voor te zeggen. Ik vind het alleen jammer dat dat ook tegen zwakke tegenstanders nodig wordt geacht. Sadilek ipv Hendrix is voor mij niet nodig.
8 maanden geleden
Sadilek Rosario en Hendrix scoren te weinig. Ihattaren is ook geen productieve nr 10 gebleken (logisch want hij speelt net mee) dus ik vind het wel een risico om Guti en Pereiro zo af te schrijven. Ik denk dat we sowieso meer goals nodig hebben om er makkelijker door heen te rollen in de makkelijke wedstrijden.

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt apollo babel bang beek bergwijn blind bounce castellano depay drongelen dumfries flitsphirips hype jong koeman lissabon malen nederland oranje paul pereiro real religie roon sir tinus veltman vhtlsaw willems