Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor al bijna 43 jaar niet in Venlo voor de competitie

15 maart 2019 18:36

Voor PSV wacht zondag een uitwedstrijd tegen VVV Venlo, de huidige nummer nummer tien van de Eredivisie. In Venlo kunnen ze zelfs voorzichtig dromen van Europees voetbal, omdat de achtste plek al voldoende zou kunnen zijn om deel te nemen aan de play-offs aan het eind van het seizoen. Nummer acht sc Heerenveen heeft maar een puntje meer. VVV is hiervoor wel afhankelijk van de uitslag in de TOTO KNVB Beker finale. De Venlonaren kennen wel een moeizame periode. Vijf van de acht wedstrijden na de winterstop gingen namelijk verloren.

De wedstrijd van zondag zal de 30e keer worden dat beide ploegen in Venlo tegenover elkaar staan in competitieverband. PSV wist tot nu toe 18 van de voorgaande wedstrijden te winnen, speelde 7 keer gelijk en 4 keer wist VVV te winnen. De laatste nederlaag was echter in het seizoen 1976/1977. De grootste overwinning komt uit het seizoen 2012/2013. Zowel Dries Mertens als Jürgen Locadia, die die wedstrijd als invaller zijn competitiedebuut maakte voor PSV, wisten drie doelpunten te maken. Vorig seizoen wist PSV met 2-5 te winnen in Venlo, terwijl de competitiewedstrijd in Eindhoven dit seizoen in een 4-0 overwinning eindigde.

Aan de kant van VVV zijn ook de nodige mensen te vinden met een verleden bij PSV. Luc Nilis is sinds afgelopen zomer een van de assistent-trainers van VVV, terwijl Stan Valckx de technisch manager is. Teamarts Rolf Timmermans was eerder zes jaar werkzaam bij PSV als clubarts. Ook in de selectie van VVV zijn meerdere spelers met een verleden bij PSV. Peter van Ooijen is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot zeven wedstrijden in het eerste elftal. Damian van Bruggen stond twee seizoenen onder contract bij PSV, maar speelde alleen voor Jong PSV. Doelman Lars Unnerstall tekende afgelopen zomer een contract in Eindhoven. Omdat Jeroen Zoet nog altijd in Eindhoven speelt is hij dit seizoen verhuurd aan VVV.




Discussieer mee op de forums


Tags

vvv bruggen clubarts competitiedebuut dries eredivisie heerenveen jong knvb locadia mertens nilis ooijen puntje rolf teamarts timmermans unnerstall valckx venlonaren zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage