Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Ik heb met Mohammed Ihattaren gesproken'

18 maart 2019 16:02
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "Ik heb met Mohammed Ihattaren gesproken"; image source: Pro Shots

Maandagmiddag maakte bondscoach Ronald Koeman bekend dat hij met Mohammed Ihattaren gesproken heeft over zijn toekomst als international. Koeman werd hiernaar gevraagd na berichtgeving dat Marokko hem nu al benaderd zou hebben. "Ik was Marokko voor. Ik was eerder dan Marokko", aldus Koeman. "Hij was hier met Onder 19 op Zeist en toen heb ik hem gesproken. Dat was prima."

Koeman ging verder: "We proberen alle grote talenten voor Nederland te behouden. Uiteindelijk is het altijd de keuze aan de speler en zijn omgeving zelf. Maar dat houdt ons wel bezig. Het gaat om hem, maar ook om anderen. We hebben in ieder geval laten blijken dat hij een groot talent is."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Goede actie . Het beste wat je kunt doen . De bal ligt nu bij Mo.
5 maanden geleden
Hele goede zaak ! Ik hoop dat hij voor NL gaat spelen. Ik blijf het raar vinden dat voetballers die in Nederland zijn geboren, in Nederland hun hele voetbal-opleiding hebben gehad, en in de jong-elftallen van Orange hun interlands hebben gespeeld, op het laatste moment toch opeens voor een ander land gaan kiezen als ze interlands kunnen gaan spelen. Dat is het ongekeerde van intergratie en zorgt juist voor tweedeling in NL. Het is ergens een raar signaal dat ze Nederland niet als hun belangrijkste land zien, terwijl ze hier wel hun hele schoolopleiding, gezondheidszorg en voetbal-opleiding hebben gehad. Ik betreur het zeer dan andere landen aan in NL opgegroeide spelers gaan trekken. Dat is voor die landen gunstig, maar het NL-elftal negatief.
 
5 maanden geleden
Veel van die spelers maken hun keuze in overleg met de familie die vinden dat hun roots toch ergens anders liggen en hun land van herkomst eren. Daar is op zich niets mis mee. Echter ik hoop dat Mo voor Nederland kiest dan is de kans ook groter dat hij internationaal respect krijgt en doorbreekt.
 
5 maanden geleden
Misschien heeft dat ook een beetje te maken met het gebrek aan acceptatie door vele Nederlanders? Zou jij graag voor een land spelen waar politici "Minder Minder!" scanderen over mensen van jouw afkomst?
 
5 maanden geleden
Misschien heeft het ook een beetje te maken met het feit dat hij niet meer veilig over straat kan in Marrakesh als hij voor Nederland kiest?
 
5 maanden geleden
Vonden we vroeger ook niet erg dat alle nederlandse canadezen voor nederland ijshockey speelden. Ieder mens moet de keuze maken waar hij zichzelf het beste bij voelt en daar waar hij ook het meeste kans maakt om te spelen.
 
5 maanden geleden
En nu met alle Antillianen die Honkbal spelen bij ons.
5 maanden geleden
Ik vind het overdreven, die jongen heeft anderhalve wedstrijd goed gespeeld net zoals toen met Mazroui, komop zeg laat hem ff een seizoen goed ballen en dan mag deze jongen blij zijn als Koeman hem op roept, de laatste die voor NL koos was Afellay volgens mij..
 
5 maanden geleden
Zo werd er een jaar of wat geleden ook over de Ligt en Frenkie de Jong gesproken. Regeren is vooruitzien. Slim van Koeman om in ieder geval interesse en respect te tonen op een vroeg moment. Typisch Nederlands om straks over Koeman heen te vallen mocht Ihattaren voor Marokko kiezen.
 
5 maanden geleden
Mee eens, tot dusver heeft ie niet veel laten zien.
5 maanden geleden
Goedemorgen heren, vind het al erg genoeg dat Koeman zich nou al gaat indekken met 'ik was eerder dan de andere kant".Dit gesteggel kan er ook voor zorgen dat het deze jongen naar het hoofd stijgt en zijn carriére danig be-invloeden, als hij straks net niet goed bevonden word voor het ene dan is het ook klaar met hem? Dan ? Ja dan? Vandaar dat die dubbele paspoort echt maar verdwenen kan, je kan toch maar èèn God dienen? Maar niet het ene als het jou uitkomt en het ander dan weer/of niet? Nou wordt er dus in eigenbelang druk op een jongeman gelegd die zelf niet verantwoordelijk is voor de hele situatie, Shoot me.
5 maanden geleden
Laten we hopen dat het gesprekje zin heeft gehad en dat Mo snel in staat is in aanmerking te komen voor het grote Oranje.
 
5 maanden geleden
Maar voor wie zou hij dan in Orange moeten komen ? Wijnaldum is een topspeler van Liverpool dus die plek is al bezet.
 
5 maanden geleden
Die jongen is nog niet eens rijp voor de oranje bank, zet hem maar lekker onder druk dan verzuipt ie dadelijk in strijd met zijn eigen gevoel, en dat heeft ie dan te danken aan grote mensen met grote belangen in hun eigen bv.
 
5 maanden geleden
@woutererik: Voor niemand. Hij moet eerst bewijzen dat hij in PSV1 thuishoort en dan een tijd van waarde zijn. Daarna moet Koeman het idee hebben dat hij een versterking voor Oranje is. Kortom: Mo heeft nog een lange weg te gaan, maar het gesprek met Koeman zal hem ongetwijfeld extra gemotiveerd hebben.
5 maanden geleden
Al die buitenlandse clubs die interesse in PSV’ers hebben snappen er allemaal weer niks van als ik hier zo goed lees.

Laatste nieuws