Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Met Daniel Schwaab ga je het niet redden, dat is wel duidelijk'

2 april 2019 13:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Met Daniel Schwaab ga je het niet redden, dat is wel duidelijk"; image source: Pro Shots

In de voetbalpodcast van De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat PSV snel tien miljoen euro neer moet leggen om de Mexicaan Edson Álvarez binnen te halen. "We hebben van de week Daniel Schwaab gezien. PSV moet deze jongen snel binnen halen. Met Schwaab ga je het niet redden. Dat is wel duidelijk", aldus Driessen.

PSV-watcher Erik van Haren gaat iets dieper in op de interesse van PSV in Álvarez. "Hij wordt al langer gevolgd door zowel Ajax als PSV. PSV is wel iets concreter, maar het is wel een transfersom van tien miljoen euro", zo geeft hij aan. "Ik wil niet zeggen dat het voor Ajax peanuts is, maar dat is wel een investering waar PSV er niet twee of drie per jaar van kan gaan doen. Daar zullen ze wel tegenaan hikken."

Meer op De Telegraaf




Discussieer mee op de forums


Tags

driessen schwaab alvarez hikken peanuts telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Schwaab hoort bij de top-3 verdedigers in de eredivisie. Is een uiterst betrouwbare kracht. Defensief zijn zaakjes goed op orde. Maakt weinig overtredingen en pakt vrijwel geen kaarten. En ja. Zondag had hij een klotenwedstrijd en hij is de eerste die dat toegeeft.
Met deze punten (betrouwbaarheid, zekerheid, weinig overtredingen en het toegeven van fouten) zou Valentijn zichzelf eens moeten beoordelen.
Karikatuur van een journalist.
+21/-1

 
5 jaar geleden
Schwaab is leuk voor de eredivisie tegen clubs als VVV en Excelsior. Ook vorig jaar tegen Ajax zag het er ook niet best uit. Voor de topwedstrijden en CL (overwintering) zullen we toch echt een verdediger van een hoger niveau aan moeten trekken.
+1/-6

 
5 jaar geleden
Is zoete lieve Gerritje bij John de Jong langs geweest?
+1/-2

 
5 jaar geleden
@robvdw en daarom hebben wij tot nu toe de minst gepasseerde verdediging , met Schwaab .
+1/-0

 
5 jaar geleden
@romaba Dat komt omdat we tegen slechte teams spelen. We kregen er 2 uit tegen Feyenoord, thuis 1 tegen Ajax ook 3, 2 door Schwaab. Dit seizoen doet PSV het eigenlijk helemaal niet zo goed tegen het linkerrijtje in uitwedstrijden.

En Ajax heeft meer tegendoelpunten omdat ze aanvallender spelen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
robvdw U heeft vast Ajax niet zien spelen gisteren tegen Emmen. Wel even de gehele wedstrijd terug kijken . Onana heeft verschillende eigen doelpunten voorkomen 2-5 was geflatteerd. Het had zomaar 4-5 kunnen zijn. Maar daar hoor je de analisten niet over. Bovendien het kan aan mij liggen maar volgens mij ontmoet Ajax dezelfde tegenstanders als wij . Ajax doet meer met afstandsschoten waar diverse doelpunten uit zijn gekomen .Wij hebben spelers die een goed schot in de benen hebben , Rosario , Bergwijn , Gakpo en Pereiro bv . Die maken er echter te weinig gebruik van , helaas.
+2/-0

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Sinds wanneer heeft welke driessen dan ook verstand van voetbal,
Die leo al helemaal niet en valentijn nog minder.
Stelletje oproerkraaiers.
En dan nog niet eens te spreken over foxsports en hun complete 020 gezelschap.
Let er maar eens op alles wegwuiven en vooral geen herhalingen laten zien als die neuzen iets fout doen .
Als het tegen die neuzen is dan meteen uit elke hoek van het stadion herhalingen ,
En dan is er nog geen var .
+4/-2

5 jaar geleden
Die driessen geeft nog eens aan wat voor vod de teleriool is. Een aardbei heeft meer verstand van voetbal.
+5/-2

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het oproerkraaien is weer begonnen met een onzinverhaal van Driessen. We hebben de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie met Jeroen uiteraard . Schwaab maakt een fout waardoor een doelpunt ontstaat . Het zogenaamde haken van Neres is geen fout , wordt wel bestraft met een penalty . Een paar weken terug haakt Dolberg de arm van de doelman Justin Bijlow van Feijenoord waardoor de doelman met bal over de lijn gaat . Er wordt met verschillende maten gemeten ondanks de VAR. Nog even terugkomen op Schwaab , hij maakt zelden fouten of corrigeert daarna direct . Laf Valentijn , probeer een andere manier . Zo ken ik je niet.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Zo ken ik die driessen wèl. Een zinnig woord over voetbal heb ik nog nooit van hem gehoord. Serieus, die gast heeft geen enkele kijk op voetbal behalve oneliners die het op het momentum het goed doen bij de nitwits. Kijk een na wat hij zei vóór PSV-Ajax van dit seizoen: "PSV is zéér kwetsbaar", lachwekkend toch. (Oja, tijdens de winterstop kon van Halst er blijkbaar ook niets van). Het was een vod, is een vod, en zal altijd een vod blijven die teleriool.
+2/-0

5 jaar geleden
Ben ik nou helemaal gek als ik blijf denken dat Zoet eigenlijk in de fout gaat? Had PSV een begroting van €150m gehad dan had van Bommel een heel ander PSV staan. Een Mexicaan voor €10m halen terwijl onze begroting (ex CL) al jaren weinig/ geen rek meer heeft lijkt me niet aannemelijk op dit moment. Daarbij komt dat onze TD puin zal moeten ruimen. Het wordt een zeer belangrijke zomer. Ik verwacht trouwens dat er zeer snel nieuws zal volgen dat Schwaab vertrekt. Die zou tijdens de laatste interland-break gaan overleggen met fraulein Schwaab. Daar heb ik vervolgens niet zo lang voor nodig om te verlengen met PSV als ze ok is. Ik verwacht komend seizoen een totaal anders PSV qua namen
+1/-1

5 jaar geleden
De overtreding van Blind op Lozano daar hoor je niets van duidelijke strafschop in het strafschop gebied, dat was al in de 6 de minuut .
+7/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Bij de situatie met Neres was er weliswaar licht contact, maar da's natuurlijk heel iets anders dan een overtreding. Ook Blind maakte licht contact met Lozano, waardoor laatstgenoemde niet overeind kon komen. In mijn ogen was het in beide gevallen geen strafschop, maar dan moet de arbitrage consequent zijn.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ach wat een onzin, Swaab doet het gewoon goed, vorig jaar heeft hij een uitstekend seizoen gespeeld. En door afgelopen zondag zou hij er ineens niks van kunnen?
+4/-0

5 jaar geleden
Je krijgt al een miljoen of 30 uit de CL, ze kunnen dat makkelijk betalen. Zeker wetende dat Lozano en Bergwijn ook een pot geld op gaan leveren.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Niet op de zaken vooruit lopen Fox. Dat deden Scheringa en Munsterman ook en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
+1/-0

5 jaar geleden
Niet zo verontwaardigd reageren mensen. Schwaab zat minstens een keer behoorlijk fout. Belangrijker was dat we het kampioenschap voor het oprapen hadden maar in de cruciale fase opzichtig tekort schoten. Ik schrok toch wel van het gebrek aan finesse en kwaliteit, slordig in de afwerking en verkeerde keuzes (Bergwijn) op belangrijke momenten. IK geef het niet graag toe maar moest het eens zijn met de kritiek van o.a. van Hanegem, van de Vaart en Hugo Borst. Ik begrijp niet waarom van Bommel dit een 'goed PSV' vond. Dan hadden we 8 pnt los gestaan.
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het helemaal met je eens @Analist, behalve mbt. de 'analisten', waarvan ik van Hanegem wel hoog heb zitten itt de andere 2. (Schwaab is een prima CV voor PSV en hield zich grotendeels ook goed staande in de CL). Wat is 'goed' wat Bommel bedoelt in dit geval? Het was 'niet goed' dat PSV de genadeklap niet uitdeelde na de 1-1, ajax was totaal de weg kwijt(eigenlijk in het hele restant van de wedstrijd, waar was hun 'geroemde' positiespel bv?). Wat PSV wel 'goed' deed was dat ajax aanvallend machteloos was na de 1-1 en door een domme fout van Schwaab op 2-1 kwam(de 3-1 is een gevolg van alles-of-niets-spel en klasse van Neres). Ajax had al 88 goals in de eredivisie gemaakt en kreeg eigenlijk in de gehele wedstrijd weinig klaar voorin. Dat heeft grotendeels te maken met de verdediging en controlerend blok op het middenveld, waarmee ook meteen het sterkste punt van PSV dit seizoen wordt benoemd. Er wordt hier veel geklaagd maar dit is de basis van dit PSV(weinig tegengoals), iets waar we tot nu toe nog steeds mee bovenaan staan, dàt is de primaire taak. Dus het blok heeft zijn werk gewoon goed gedaan. Je levert hiermee echter creativiteit in op het middenveld. De opkomende backs zijn hiervoor het alternatief voor Bommel die via de flanken de aanval moeten 'voeden'. Helaas hadden de mannen voorin een mindere dag waardoor het de andere kant inging. Bommel maakt mi. een foute beslissing door ipv Malen niet een creatieve op het middenveld er bij te zetten(Pereiro/Ihattaren), het spel ging toen nl. helemaal dicht bij ajax. Dus ik snap wel dat Bommel dit zei, waarbij aangetekend dat het ook zeker beter had gekund.
+2/-1

5 jaar geleden
Driessen schrijft wat zijn lezers (Ajacieden met name) willen horen. Op dit moment is dat het afslachten wat alles met PSV te maken heeft. Als zijn cluppie woensdag verliest dan is het Ten Hag gehakt dag. Objectief bekeken is de eerste goal knullig (mijn mening nog meer Zoet dan Schwaab) en de tweede, tja die wordt vaker niet dan wel gegeven (kijk maar naar hoe vaak er aan Luuk wordt getrokken en gehangen bijvoorbeeld).
Aan de andere kant maakte Onana een bijna fatale blunder, minstens zo erg als die van Schwaab/Zoet. Gaan ze het daar dan ook niet mee redden in Amsterdam. Nee, deze kerel kan je het beste maar gewoon negeren.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Je bent de 1e in heel NL. die idd zegt dat Onana gigantisch blunderde bij de 1-1. Maar dat wordt graag weggemoffeld onder het ajax-tapijt.
+2/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Mag ik vragen waarom hier voortaan onzin artikelen van de televaag staan ? Wat interesseert mij die flutklant en Falentijn Driessen. Was hij het niet die ajax afbrandde na de nederlaag tegen AZ,Feyenoord en PSV uit. Hij weet ook wel dat PSV gewoon kampioen wordt.
+3/-0

reactie verwijderd

5 jaar geleden
Driessen heeft gelijk en dat staat los van de wedstrijd van zondag.

Schwaab is een prima verdediger ook omdat hij transfervrij is gekomen.
1 van de betere in de Eredivisie (zeker niet minder dan bv. Blind die parasiteert op een fantastische De Ligt).
Rustig, goed spelinzicht, weinig overtreding nodig.

Zijn grootste minpunten zijn gebrek aan snelheid en matige opbouw. Het eerste zorgt ervoor dat we minder 'hoog' kunnen verdedigen dan je in veel wedstrijden zou willen. Het tweede is (deels) oorzaak van het voorspelbare spelletje onder Cocu en de laatste maanden onder Van Bommel.

Als dit PSV door wil ontwikkelen zal er met name centraal achterin en op het middenveld door geselecteerd moeten worden.
+3/-1

5 jaar geleden
Die Valentijn Driessen is een kopie van die Arno Vermeulen. Wat een graflijers zijn die twee. Op tv schijnheilig doen alsof ze neutraal zijn maar die twee hebben allebei een seizoenkaart bij 020. Waardeloze eikels. Als ik ze op tv zie gaat hij meteen over naar een ander kanaal. Forza PSV !!
+1/-0

5 jaar geleden
Een verdediger als Alex krijgen we nooit meer... hij had een sterk lichaam en was ook snel.
Schwaab is degelijk... maar op die positie heb je meer spelers nodig.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Daar staat tegenover dat Alex een zwakke opbouwer was, terwijl Schwaab juist een goede inspeelpass heeft. Ik vind Schwaab beter dan Bruma of Rekik en een meer dan prima speler voor PSV, net als Viergever trouwens. Ook in de CL hielden beide centrale verdedigers zich goed staande. Het is bovendien geen toeval dat PSV zo weinig doelpunten tegenkrijgt.
+2/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Tja in principe heeft Valentijn een punt. Zowel Schwaab als Viergever staat er natuurlijk bij gebrek aan beter. Maar over het algemeen goed genoeg voor (huidige) eredivisie. Aan de andere kant kan zondag je gewoon de titel kosten en dat zou wel erg pijnlijk zijn. Daarvoor treft Jeroen Zoet natuurlijk het meeste blaam aangezien ik die grotendeels verantwoordelijk acht voor de gelijkspelen na de winterstop, en dan heb je het over 8 dure punten. En hij zag er natuurlijk tegen Ajax ook niet goed uit (en had dus moeten roepen).

Overigens, maar dat heb ik en niet ik alleen al eerder aangegeven, waarom constant dergelijke berichten hier plaatsen? Ik kijk heus niet door een rood-witte bril, maar acht mijzelf heel goed in staat om zelf kritisch naar mijn club te kijken. Ik kom hier om steun te zoeken in barre tijden, niet om nog eens door buitenstaanders/niet PSV-gezindten met de neus op de, harde, feiten te worden gedrukt. Daarvoor zijn er media als televisie & (dag)bladen (welke ik momenteel zoveel mogelijk mijd).

Aangezien ik, kennelijk, niet meer kan reageren op de wedstrijd an sich en er eerder mentaal niet toe in staat was, ik ben het volledig eens met (de columns van) Willem van Hanegem & Hugo Borst. Zeker na de rode kaart voor Ajax en de onmiddellijke gelijkmaker uit de hierop volgende vrije trap, had PSV ofwel moeten consolideren dan wel de genadeklap dienen uit te delen. Dit komt wel uiterst schlemielig (excusez le Jiddisch!) over, ja provinciaal. Eigenlijk blijkt Mark van Bommel, na een hoopvol begin, net zo laf als Phillip Cocu. Met dien verschil dat laatstgenoemde wel kampioen werd, en nog wel 3x zelfs. Loogenstraf mijn woorden, Mark, I dare you! Gaston Pereiro had natuurlijk te allen tijde moeten starten!
+2/-1

5 jaar geleden
misschien moet zoet een cursus hard schreeuwen volgen!! en valentijn driessen moet een cursus hoe leer ik om niet zo zielig te janken volgen!! misselijke gast!!
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage