Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent in Eindhoven doorgaans weinig problemen met PEC Zwolle

3 april 2019 13:56

Voor PSV wacht donderdagavond een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. De Zwollenaren leken te moeten strijden tegen degradatie, maar na de komst van voormalig PSV'er Jaap Stam als hoofdtrainer is de ploeg langzaam omhoog geklommen. Bij ingaan van de speelronde stond het zeven punten boven de gevreesde streep.

PSV en PEC Zwolle zijn elkaar al negentien keer eerder in Eindhoven tegengekomen voor de competitie. Merkwaardig genoeg wist PSV de eerste vijf edities niet te winnen. Eind jaren '70 en begin jaren '80 was Zwolle drie keer te sterk en eindigde het twee keer in een gelijkspel. Sindsdien kent PSV doorgaans geen problemen meer met de Blauwvingers, al volgde in janari 2013 een veelsproken nederlaag. Niet zo zeer de wedstrijd zelf, maar een incident in de spelerstunnel werd volop besproken. Erik Pieters sloeg van woede vanwege een rode kaart een raam kapot en sneed daarbij enkele pezen door. Bovendien beschadigde hij ook een zenuw. Daardoor was hij liefst drie maanden uit de roulatie. In november van dat jaar speelde beide ploegen in Eindhoven gelijk en de overige twaalf edities eindigde in een overwinning voor PSV.

De grootste overwinning werd in het seizoen 2002/2003 behaald. PSV was toen met 6-0 veel te sterk, onder meer dankzij drie doelpunten van Mateja Kežman. Afgelopen seizoen was PSV met 4-0 te sterk. Toen wist Luuk de Jong een hattrick te maken. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen. Diep in blessuretijd zorgde De Jong voor de winnende treffer.

In de selectie van PEC Zwolle zitten ook twee spelers met een verleden bij PSV. Kenneth Paal wordt momenteel gehuurd en eerder deze week werd bekend dat PEC Zwolle langer met hem door wil. Middenvelder Clint Leemans is ook afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV. Sinds de komst van Stam is hij echter zijn basisplaats kwijt geraakt en moet hij het doen met invalbeurten.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec jong stam beschadigde blauwvingers clint degradatie eredivisie gevreesde hattrick janari kezman leemans mateja pezen pieters raam sneed spelerstunnel veelsproken woede zenuw zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage