Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Heerlijk om tegen zulke ballen aan te lopen'

4 april 2019 21:51

Tegen PEC Zwolle was Luuk de Jong opnieuw belangrijk voor PSV. In gesprek met Fox Sports gaf hij aan het heerlijk te vinden als er zulke standaardsituaties zijn. "Vooral bij die eerste als je helemaal vrij komt en die ballen dan goed zijn. Dan is het heerlijk om er tegenaan te lopen", aldus De Jong. "We probeerden de hele tijd te variëren. Nu zag je bij Zwolle dat ze het niet meer wisten en kwam ik helemaal vrij. Hij valt dan goed binnen. Lekker."

De Jong sloeg met twee kopballen weer genadeloos toe. "Het is heerlijk dat we verschillende kwaliteiten hebben binnen het team. Die tweede goal van Bergwijn ook bijvoorbeeld, dat je zo uit het niets een goal kan maken. Dat is heel fijn", zo gaf hij aan. "Standaardsituaties zijn bij ons altijd gevaarlijk. Ook met jongens als Schwaab en Dumfries. Zij kunnen ook heel goed koppen. Dat is altijd een wapen van ons."

De aanvoerder van PSV was blij met de voorzetten van Gastón Pereiro. "Hij heeft een heerlijke trap. Hij legt ze goed weg", zei hij daarover. "Maar de bal van Chucky bij de 0-3 was ook perfect bij de tweede paal. Daar trainen we ook op. Als ze goed vallen, is het heerlijk om er tegenaan te lopen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong bergwijn chucky dumfries fox pec pereiro schwaab varieren wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje