Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor nog nooit in het Gelredome, wel vaak gelijk tegen Vitesse

5 april 2019 18:52

Voor PSV wacht zondag alweer de volgende wedstrijd. In Arnhem is Vitesse dan de tegenstander, de huidige nummer zes van de Eredivisie. De ploeg is bezig aan een vrij wisselvallig seizoen. 11 van de gespeelde 28 wedstrijden eindigden in een overwinning, 9 keer werd het gelijk en 8 keer werd er verloren. In de Eredivisie is er dit seizoen geen ploeg die vaker gelijkspeelde dan Vitesse.

PSV zal met veel vertrouwen af gaan reizen naar Arnhem. Het verloor namelijk nog nooit in het Gelredome. Van de voorgaande 33 Eredivisie wedstrijden in Arnhem gingen er 2 verloren, maar dat was nog in Stadion Nieuw-Monnikenhuize. PSV speelde wel vaak gelijk tegen Vitesse. 14 van de voorgaande wedstrijden kenden geen winnaar, terwijl 17 keer de winst voor PSV was. De laatste vijf seizoenen wist PSV echter steeds te winnen.

De grootste overwinning van PSV in competitieverband werd bereikt in het seizoen 1999/2000. De wedstrijd stond al vroeg in het seizoen op het programma en onder leiding van Eric Gerets wist PSV met liefst 1-6 te winnen. In het seizoen 2002/2003 was PSV met 0-5 veel te sterk voor de Arnhemmers. Afgelopen seizoen was PSV met 2-4 te sterk, dankzij twee treffers van zowel Hirving Lozano als Jürgen Locadia. Locadia maakte bovendien ook een eigen doelpunt. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-0 overwinning. Luuk de Jong maakte het enige doelpunt.

Aan de kant van Vitesse zijn de nodige spelers met een verleden bij PSV. Remko Pasveer, Tim Matavz en Roy Beerens spelen tegenwoordig in Arnhem, maar hebben ook het shirt van PSV gedragen. Assistent-trainer Edward Sturing is bovendien twee seizoenen hoofd jeugdopleidingen van PSV geweest. Voor PSV-doelman Eloy Room wordt het ook een bijzonder weerzien zondag. Hij verruilde in 2017 Vitesse voor PSV. Hij speelde in totaal 155 wedstrijden in het shirt van Vitesse.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhem eredivisie gelredome locadia arnhemmers beerens edward eloy gelijkspeelde gerets jeugdopleidingen jong lozano matavz monnikenhuize pasveer remko sturing tim weerzien wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje