PSV laat het opnieuw liggen in uitwedstrijd

7 april 2019 18:38

PSV laat het opnieuw liggen in uitwedstrijd; image source: Pro Shots

PSV heeft voor de vierde keer in 2019 niet weten te winnen in een uitwedstrijd. Na opnieuw een zeer zwakke wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan 3-3 tegen Vitesse. Hirving Lozano benutte twee strafschoppen, terwijl ook Luuk de Jong een doelpunt maakte.

PSV begon zoals veel vaker dit seizoen belabberd aan de wedstrijd. Daarvoor kreeg het na 13 minuten spelen de deksel op de neus toen Serero op kwam en geen enkele verdediger ingreep. Hij zorgde dan ook voor de qua spelbeeld terechte voorsprong voor Vitesse.

Ook na de tegentreffer bleef PSV uitermate zwak spelen. Omdat Vitesse met regelmaat ook erg slordig was, ontstond fout na fout. Dat bleef zo tot vijf minuten voor rust toen Hirving Lozano alleen af kon richting Pasveer. De Mexicaan werd hard onderuit gehaald, waardoor een strafschop het gevolg was. Lozano benutte deze zelf en zette de stand op 1-1.

In de laatste minuut van de eerste helft floot Gözübüyük voor een strafschop aan de andere kant vanwege een vermeende overtreding van Gastón Pereiro. De VAR greep echter in, omdat er geen enkele sprake was van contact.

Ook in de tweede helft was PSV erg slordig. Na een uur spelen kon de thuisploeg dan ook opnieuw juichen toen Ødegaard niet gedekt werd en Jeroen Zoet zich opnieuw verkeek op een afstandsschot.

PSV leek eindelijk wakker te worden geschud en ging vol op jacht naar de nieuwe gelijkmaker. Daar werd het in de 70e minuut voor beloond toen Luuk de Jong een voorzet van Denzel Dumfries binnen werkte.

Dat 2-2 niet genoeg was, besefte ook Mark van Bommel en hij bracht tien minuten voor tijd een extra aanvaller. Drie minuten daarna kreeg Vitesse echter een corner en zorgde voormalig PSV'er Tim Matavz voor de nieuwe voorsprong van Vitesse.

PSV ging alles of niets spelen en kreeg daarvoor kans op kans. Pasveer wist echter keer op keer reddend op te treden. In de laatste minuut werd Lozano opnieuw diep gestuurd en werd hij onderuit gekegeld door Van der Werff. De verdediger kreeg daarvoor de rode kaart en PSV kreeg weer een penalty. Opnieuw kon Lozano binnen werken, waardoor de stand weer gelijk was.

Diep in blessuretijd kreeg PSV nog een uitgelezen kans om alsnog met de winst aan de haal te gaan, maar opnieuw kon Pasveer de bal tegenhouden. PSV liet daarmee alweer punten liggen buitenshuis en heeft daarmee de koppositie verspeeld. Ajax staat op basis van doelsaldo nu bovenaan.